ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μ. Ρέντσι: Είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάσουμε το μήνυμα των ελληνικών εκλογών


Συνθήκες για συνεννόηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο διέγνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, μετά από τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.



Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της ύπαρξης ισχυρών δεσμών με τους θεσμούς της ΕΕ και πρόσθεσε πως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση. Το κλίμα μεταξύ των δύο ηγετών ήταν πολύ καλό. Ο κ. Ρέντσι μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την νέα κυβέρνηση, μιλώντας για νίκη της ελπίδας, και τους δύο πρωθυπουργούς να αποκαλούν ο ένας τον άλλο με τα μικρά ονόματά τους.



Μάλιστα, σε μια κίνηση που κέρδισε τις εντυπώσεις στο τέλος της κοινής συνέντευξης ο κ. Ρέντσι χάρισε στο Αλέξη Τσίπρα μια γραβάτα για να τη φορέσει όταν θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι αυτή θα είναι η γραβάτα που θα φορέσει όταν διευθετηθεί το θέμα του ελληνικού χρέους και χάρισε από την πλευρά του στον Ιταλό πρωθυπουργό ένα cd με ελληνικά τραγούδια.



Ο Ματέο Ρέντσι, καλωσορίζοντας και ευχόμενος «καλή δύναμη» στον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι είναι πεπεισμένος ότι «όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάσουμε το μήνυμα των εκλογών στην Ελλάδα», ένα μήνυμα ελπίδας, όπως είπε χαρακτηριστικά, κυρίως από μια γενιά που ενώ η κρίση έχει πλήξει σοβαρά, θέλει να συνεχίσει να πιστεύει στην πολιτική.



Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μήνυμα ελπίδας ενάντια στο φόβο, ανέφερε και πρόσθεσε ότι ενώ με τον κ. Τσίπρα προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες εμπνέονται από τις ίδιες ιδέες, όπως ότι πράγματι η πολιτική μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.



Επισημαίνοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τους θεσμούς της ΕΕ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη και για τις αυριανές (την Τετάρτη) συναντήσεις του με τον Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.



Υπάρχουν συνθήκες για συνεννόηση μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της, είπε και υπογράμμισε ότι από την πλευρά της η Ελλάδα πρέπει να δεσμευθεί για την υλοποίηση σοβαρών μεταρρυθμίσεων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ, Ρέντσι ανέφερε πως κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. «Πρέπει να μιλήσουμε» για ανάπτυξη, για πολιτισμό, για παιδεία, για κουλτούρα, είπε. Τέλος, δήλωσε ανοιχτός σε διμερή συνεργασία και διάλογο, τονίζοντας ότι παρά τις επιμέρους διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ τους ενώνει η κοινή πεποίθηση ότι η Ευρώπη πρέπει να προσανατολιστεί στην ανάπτυξη.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως στόχος είναι ο επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων στην Ευρώπη, χωρίς να δημιουργηθεί διχασμός μεταξύ του Βορρά και του Νότου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του ως εποικοδομητική και χρήσιμη και πρόσθεσε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση αναζητά συμμαχίες ώστε η Ευρώπη να επαναπροσδιορίσει τις βασικές αρχές της, για συνεργασία, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, κοινωνική συνοχή.



Επισημαίνοντας ότι με το Μ. Ρέντσι ανήκουν στην ίδια γενιά, που βρέθηκε επί σειρά ετών στο στόχαστρο αποτυχημένων ευρωπαϊκών πολιτικών πληρώνοντας ακριβό τίμημα, τόνισε ότι έχουμε κοινή ευθύνη και υποχρέωση απέναντι σε αυτή τη γενιά, ώστε να μπορέσει να ελπίσει ξανά. Η κοινή ευθύνη που μας ενώνει, πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, είναι να αγωνιστούμε για να επιστρέψει στην ΕΕ η ατζέντα της ανάπτυξης, της ελπίδας και της αισιοδοξίας.



Μιλώντας για το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης και τη συνεισφορά της Ελλάδας στην αλλαγή αυτή της Ευρώπης, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η ΕΕ βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Η Ελλάδα θα δουλέψει για να συμβάλλει στην αναγκαία αλλαγή πολιτικής». Επανέλαβε, δε, πως, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει το δικό της σχέδιο για την ανόρθωση της οικονομίας, απαιτείται χρόνος. Έκανε λόγο για μεσοπρόθεσμο σχέδιο τετραετούς διάρκειας, που θα τονώσει την οικονομία και σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησής του για πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και του πελατειακού κράτους.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη δέσμευσή του για πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, χωρίς τη δημιουργία νέων ελλειμμάτων. Θα αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση σε πλαίσιο δημοσιονομικής ισορροπίας, είπε χαρακτηριστικά.



Απαντώντας εμμέσως στην κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση από τον ξένο κυρίως Τύπο ότι προσπαθεί να κτίσει συμμαχίες στην Ευρώπη με στόχο να «χτυπήσει» και να «απομονώσει» τη Γερμανία, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «στην ΕΕ υπάρχουν ήδη αρκετοί διχασμοί για να θέλουμε να δημιουργήσουμε κι άλλους. Δεν επιδιώκουμε έναν ακόμη διχασμό μεταξύ Βορρά και Νότου. Αυτό που επιδιώκουμε είναι μια συμμαχία της λογικής» που θα επαναφέρει την Ευρώπη στις ιδρυτικές αξίες της.



★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video