ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πλήρη υποταγή της κυβέρνησης ζητά με έγγραφό του το Βερολίνο - Το απορρίπτει η κυβέρνηση!


Σκληραίνει το παιχνίδι γύρω από τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης σχετικά με το χρέος και το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς η Γερμανία φέρεται να απαιτεί την πλήρη υπαναχώρηση και υποταγή της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Μη λαμβάνοντας υπόψιν ούτε στο παραμικρό το ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση εξελέγη (βάσει προεκλογικών δεσμεύσεων) με σαφή εξουσιοδότηση να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συμφωνίας με τους δανειστές προς την κατεύθυνση της αντιστροφής της πολιτικής λιτότητας, η Γερμανία –βάσει εγγράφου το οποίο επικαλείται το Reuters- απαιτεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πάρει... πίσω τις εξαγγελίες των πρώτων ημερών διακυβέρνησης και να επανέλθει στις συμφωνηθείσες με τους διεθνείς πιστωτές της οικονομικές πολιτικές! Οι πληροφορίες, αναφέρουν ότι από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση κρατά αδιάλλακτη στάση και απορρίπτει τα όσα απαιτούνται στο έγγραφο.



Σύμφωνα με το Reuters, η Γερμανία θα προσέλθει με αυτή την τακτική στη συνεδρίαση του EuroWorking Group αύριο, Πέμπτη, ενώ παράλληλα απορρίπτει κάθε απόκλιση από όσα έχουν συμφωνηθεί με την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση σχετικά με ιδιωτικοποιήσεις, κατώτατο μισθό, απολύσεις, φορολογικό και συντάξεις. Συγκεκριμένα, το έγγραφο έχει παραλήπτες τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και αναμένεται να παρουσιαστεί στη συνεδρίαση του Euroworking Group. Μάλιστα σε αυτό φέρεται να τονίζεται ότι «το Eurogroup χρειάζεται μία καθαρή δέσμευση της Ελλάδας ότι θα διασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή των κομβικών μεταρρυθμιστικών μέτρων που είναι απαραίτητα για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα».



Στο έγγραφο, μάλιστα, φέρεται να αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να υπαναχωρήσει από τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής, εν όψει και των προγραμματικών της δηλώσεων το Σαββατοκύριακο!



Στο κείμενο αναφέρεται ότι «το Eurogroup χρειάζεται μία καθαρή και εμπροσθοβαρή δέσμευση εκ μέρους της Ελλάδας για τη διασφάλιση της πλήρους εφαρμογής των καίριων μεταρρυθμιστικών μέτρων που είναι αναγκαία για να παραμείνει το πρόγραμμα σε τροχιά». Επίσης σημειώνεται ότι στόχος είναι η συνέχιση της συμφωνηθείσας μεταρρυθμιστικής ατζέντας που καλύπτει τους βασικούς τομείς της διαχείρισης των εσόδων, της φορολογίας, της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη δημόσια διοίκηση, τον τομέα της υγείας, τις συντάξεις, την κοινωνική πρόνοια, την εκπαίδευση και τη μάχη κατά της διαφθοράς.



«Να παραμείνει στη θέση της η τρόικα»



Επίσης, το Reuters αναφέρει πως το έγγραφο δείχνει ότι η Γερμανία θέλει την τρόικα να παραμείνει στην θέση της και καλεί την Ελλάδα να διακηρύξει ότι θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις της για την αποπληρωμή του χρέους προς την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, τον EFSF, καθώς και των διμερών δανείων από χώρες της ευρωζώνης που δόθηκαν στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος διάσωσης.



Ακόμη, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί την ανεξαρτησία της ελληνικής κεντρικής τράπεζας, του ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που αποτελεί το «μαξιλάρι» ασφαλείας για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς και των φορολογικών και στατιστικών Αρχών.



Σύμφωνα με το έγγραφο, η γερμανική κυβέρνηση θέλει η Ελλάδα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα πριν την πληρωμή τόκων ύψους 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% το 2016, και να κλείσει το δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2015 για να επιτύχει τον συμφωνηθέντα στόχο. Επίσης, απαιτεί από την κυβέρνηση να τηρήσει τη συμφωνία για τη μείωση των υπαλλήλων της γενικής κυβέρνησης κατά 150.000, την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα και τη διατήρηση του ισχύοντος κατώτατου μισθού, καθώς και να κάνει ευρύτερη χρήση αποκεντρωμένων μισθολογικών διαπραγματεύσεων (δηλαδή να μην επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για συλλογικές συμβάσεις εργασίας). Περαιτέρω, ζητά να συνεχιστούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης των λιμένων, των ενεργειακών εταιρειών και των ακινήτων, και να προωθηθούν ξένες επενδύσεις με στόχο να συγκεντρωθούν έσοδα 2,2 δισ. ευρώ το 2015.



«Στη βάση των σημείων που παρατίθενται παραπάνω είμαστε έτοιμοι να εντείνουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με την Ελλάδα για την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Χρειάζεται και μπορούν να γίνουν περισσότερα -σε διμερή βάση, καθώς και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» υπογραμμίζεται στο κείμενο. To Reuters επισημαίνει ότι «δεν είναι σαφές ποια στήριξη θα έχει η γερμανική θέση, η οποία φαίνεται να μην λαμβάνει καθόλου υπόψη την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, στις ευρύτερες συνομιλίες στο πλαίσιο της Ευρωζώνης».





Απορρίπτει τις απαιτήσεις η ελληνική κυβέρνηση!



Οι προτάσεις του Βερολίνου δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, τονίζουν κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίοι αναφέρονται στην αποκάλυψη εγγράφου από το Reuters, σημειώνοντας ότι το Βερολίνο μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση, επιλέγοντας τη «σκληρή τοποθέτηση». Οι ίδιοι κύκλοι συμπληρώνουν ότι η Γερμανία ζητά από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο, προχωρώντας σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά.



Όπως τονίζουν, «οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης». Σε κάθε περίπτωση, σημειώνουν πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με όλους τους Ευρωπαίους εταίρους σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης.



★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video