ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σαμιώτης σχεδιάζει επαναστατική πλακέτα για υπολογιστές νέας γενιάς!

Ο Σαμιώτης καθηγητής Μανόλης Κατεβαίνης μπροστά από την πρωτοποριακή πλακέτα υπολογιστών που δημιούργησε με την ερευνητική ομάδα του, σε συνεργασία με αγγλική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας

Ο Σαμιώτης Μανόλης Κατεβαίνης, καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και επικεφαλής του εργαστηρίου αρχιτεκτονικής υπολογιστών και συστημάτων VLSI (CARV) του Ι.Τ.Ε (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας) σχεδίασε με την ερευνητική του ομάδα μια επαναστατική πλακέτα για πανέξυπνους υπολογιστές νέας γενιάς!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethnos.gr, ""γέφυρες" συνεργασίας για την νέα γενιά των "πανέξυπνων" υπολογιστών "ανοίγει" με εταιρείες και επιστήμονες του εξωτερικού το ινστιτούτο πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας Κρήτης που τα πρωτοποριακά επιτεύγματα του στη τεχνολογία "περνούν" πλέον στην Ελληνική και ξένη αγορά ενισχύοντας την τοπική οικονομία-ανάπτυξη και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Στις νέες "γέφυρες" του ινστιτούτου πληροφορικής του Ι.Τ.Ε ξεχωρίζει η συνεργασία με την αγγλική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας KALEAO με την οποία έχουν ιδρύσει στο τεχνολογικό πάρκο του Ι.Τ.Ε το νέο κέντρο ανάπτυξης το οποίο εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ όπως ανακοινώθηκε πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η εμπορική διάθεση των παραγόμενων υπολογιστικών συστημάτων στην Ελληνική και διεθνή αγορά. Μάλιστα οι παριστάμενοι στα εγκαίνια εκπρόσωποι της KALEAO ο καθηγητής Δρ. Giampietro Tecchiolli, ο καθηγητής John Goodacre, ο καθηγητής επικεφαλής του εργαστηρίου αρχιτεκτονικής υπολογιστών και συστημάτων VLSI (CARV) του Ι.Τ.Ε Μανόλης Κατεβαίνης, ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν μεγάλες παραγγελίες ήδη από Αμερική και άλλες χώρες ενώ μέχρι τέλος του έτους θα είναι έτοιμοι να διατεθούν στην Ελληνική και ξένη αγορά η τελευταίας τεχνολογίας υπολογιστές.

Οι ερευνητές όπως είπαν στο Έθνος, με την συνεργασία Ι.Τ.Ε-KALEAO έχει σχεδιαστεί πλακέτα η οποία βρίσκεται στην διεθνή πρωτοπορία καθώς προσφέρει δεκαπλάσιο πλήθος επεξεργαστών (sockets) ανά μονάδα όγκου μέσα σε ένα κέντρο δεδομένων, δηλαδή το νέο επίτευγμα υπολογιστή θα έχει δεκαπλάσιο πλήθος επεξεργαστών από τον καλύτερο υπολογιστή που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά.

Στην νέα εποχή της γνώσης της τεχνολογίας η Κρήτη πρωτοπορεί και ανοίγει δίαυλο συνεργασίας με χώρες του εξωτερικού, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Ανάπτυξης της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας KALEAO Ltd (UK), παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Κρήτης, του αντιπροέδρου και στελεχών  του ΙΤΕ, Ελλήνων και ξένων ερευνητών, εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων, φοιτητών κ.α

Τα εγκαίνια, όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης,  αποτελούν για την Περιφέρεια Κρήτης,  μια αναμφίβολη απόδειξη της άριστης επιστημονικής δουλειάς που παράγεται στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, επισφραγίζουν την  σημαντική πορεία που ξεκίνησε από την Ίδρυση του Ιδρύματος, αλλά και την τριαντάχρονη επιτυχημένη και αποτελεσματική δραστηριότητα του Εργαστηρίου CARV του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να περάσει η καινοτομία και τα επιτεύγματα της έρευνας στην τοπική οικονομία και αυτός είναι στόχος για να υπάρξει τόνωση, νέες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη.

"Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στην Κρήτη τη συνεργασία του ΙΤΕ με την εταιρεία KALEAO μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία στον Τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών", είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: "Συγχαίρουμε τα στελέχη  του Ινστιτούτου Πληροφορικής, τον Καθηγητή Μανώλη Κατεβαίνη, καθώς το δικό τους έργο είναι αυτό που προσδίδει υπολογίσιμα αποτελέσματα για την οικονομία και την ανάπτυξη στην Κρήτη. Ενός τόπου, όπου το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλουν σε συνδυασμό με τον ανεξάντλητο πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο, δημιουργούν ένα ευνοϊκό πεδίο για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την βελτίωση των δεικτών ανάπτυξης".Θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε, λένε οι ερευνητές του ΙΤΕ που καλούν νέους ταλαντούχους φοιτητές στην έρευνα

"Προσκαλούμε, όπως ακριβώς το κάναμε πάντα, ενδιαφερόμενους και ταλαντούχους νέους φοιτητές και ερευνητές να έλθουν και να ενταχθούν στο CARV, στο ΙΠ, και στο ΙΤΕ" δήλωσε στο Έθνος ο επικεφαλής του εργαστηρίου αρχιτεκτονικής υπολογιστών και συστημάτων VLSI (CARV) του ΙΤΕ Μανόλης Κατεβαίνης, και πρόσθεσε:

"Είμαστε ευτυχείς που οι τρείς δεκαετίες έρευνας και τα πολλαπλά πρωτότυπα υλικού και λογισμικού συστημάτων που έχουμε κατασκευάσει στο CARV, σε δεκάδες έργων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, περιλαμβανομένου, προσφάτως, του EuroServer, έχουν οδηγήσει σε έναν αριθμό ευκαιριών αξιοποίησης στην πραγματική οικονομία, προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης, με αυτήν εδώ την περίπτωση της KALEAO να είναι η πλέον πρόσφατη.  Χάρις στο περιβάλλον αξιοκρατίας και παραγωγικότητας μέσα σ’ έναν οργανισμό όπου τα πράγματα “δουλεύουν”, που έχει δημιουργήσει το ΙΤΕ και το Ινστιτούτο Πληροφορικής, το Εργαστήριο CARV μπόρεσε να τριπλασιαστεί σε ανθρωποδύναμη την τελευταία δεκαετία, επιτυγχάνοντας έτσι την κλίμακα που απαιτείται για να μπορεί να προσελκύει επιχειρηματική ανάπτυξη διεθνούς διαμετρήματος".

Ο διευθυντής του ΙΠ-ΙΤΕ καθηγητής Κώστας Στεφανίδης αφού αναφέρθηκε στα σημαντική επιτεύγματα του ΙΤΕ είπε, πως "η συστηματική μας προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη δημιουργήσει ορατά θετικά αποτελέσματα στο τοπικό οικοσύστημα ερευνητικής και τεχνολογικής ανάπτυξης και συνεισφέρει επίσης αρχικά στην πρόληψη, και εν τέλει στην αναστροφή, της τάσης “φυγής εγκεφάλων” (brain drain) στον τομέα ενασχόλησής μας".

Ο Δρ. Giampietro Tecchiolli, συνιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής της KALEAO αφού εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία με το ΙΤΕ δήλωσε: "Η KALEAO είναι μία εξόχως καινοτόμος εταιρεία που στοχεύει να φέρει επανάσταση στην αγορά των διακομιστών (servers) επιτρέποντας πραγματική σύγκλιση σε κλίμακα Ιστού μέσω των προϊόντων της.  Η Kaleao είναι μία ευρωπαϊκή εταιρεία με παγκόσμια παρουσία· αξιοποιεί ευρωπαϊκή τεχνολογία λειτουργώντας σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ έχει τον εμπορικό της βραχίονα στις ΗΠΑ".

Ο Καθηγητής John Goodacre, συνιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής της KALEAO, προσέθεσε: "Η KALEAO μόλις πρόσφατα απεκάλυψε το KMAX, το επαναστατικό μας προϊόν, το οποίο αξιοποιεί, μεταξύ άλλων, μερικά πολύ χρήσιμα ερευνητικά αποτελέσματα από το ΙΠ-ΙΤΕ και το ερευνητικό έργο EuroServer του ευρωπαϊκού προγράμματος FP7.  Το KMAX, η εμβληματική λύση που εισάγει η KALEAO, παρέχει άνευ προηγουμένου υπολογιστική πυκνότητα, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, έως 1 Terabit (εκατομμύριο Megabit) ανά δευτερόλεπτο παροχή δικτύου προς 192 οκτα-πύρηνα sockets διακομιστή (server) αρχιτεκτονικής ARM με 48 θέσεις δίσκων ημιαγωγών (solid-state disk – SSD) δηλ. 176 TeraBytes (176 χιλιάδες GigaBytes), και όλα αυτά σε χώρο ύψους μόλις 3U (13.3 εκατοστά) μέσα στα συνήθη ικριώματα (racks), με ένα πλαίσιο εφαρμογών “software-defined” κλίμακας Ιστού και με επιτάχυνση από hardware. Θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να προσφέρουμε επαναστατικά νέα προϊόντα, και για να είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό προσκαλούμε ενδιαφερόμενους ταλαντούχους νέους επιστήμονες και μηχανικούς να έλθουν να εργαστούν στην KALEAO, ιδιαίτερα εδώ στην Κρήτη"
".

Πηγή: ethnos.gr



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video