ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πάει πίσω ο νέος φορέας ασφάλισης αλλά όχι και οι αυξήσεις στις εισφορές

ογα

ογα

Με τουλάχιστον έξι μήνες καθυστέρηση αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί ο νέος Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο λόγος για το νέο υπερ-ταμείο (ΕΦΚΑ) το οποίο πρόκειται να απορροφήσει όλους τους υπάρχοντες φορείς κοινωνικής ασφάλισης, μεταξύ αυτών και τον ΟΓΑ.

Παρά το γεγονός ότι ο νέος ασφαλιστικός νόμος προβλέπει ότι ο ΕΦΚΑ θα μπει στην αφετηρία από 1ης Ιανουαρίου 2017, η διαδικασία ενοποίησης και η μεταφορά των δεδομένων για εκατομμύρια ασφαλισμένους αποδεικνύεται πολύπλοκη και εξαιρετικά χρονοβόρα- κάτι για το οποίο είχαν, πάντως, ήδη εκφραστεί ανησυχίες εξαρχείς από ειδικούς του τομέα ασφάλισης..

Γι’ αυτό και στο υπουργείο Εργασίας θεωρούν σχεδόν δεδομένο ότι το νέο ταμείο-μαμούθ στο οποίο θα υπάγονται 2,6 εκατ. συνταξιούχοι και περισσότεροι από 3,5 εκατ. ασφαλισμένοι- θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από το β’ εξάμηνο του 2017. 

Αξίζει να σημειωθεί  Σημειώνεται ότι το ταμείο–μαμούθ που πρόκειται να δημιουργηθεί θα έχει στις τάξεις του περίπου 2,6 εκατ. συνταξιούχους και πάνω από 3,5 εκατ. ασφαλισμένους.

Η καθυστέρηση στην έναρξη του ταμείου πάντως δεν επηρεάζει το χρονοδιάγραμμα των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες, θυμίζουμε, από 1ης Ιανουαρίου 2017 θα υπολογίζονται για τους αγρότες βάσει του φορολογητέου εισοδήματος των αγροτών (σ.σ. αναμένεται σχετική τροπολογία μέσα στις επόμενες εβδομάδες). Τουλάχιστον για τους πρώτους έξι μήνες ως σημείο αναφοράς θα χρησιμοποιηθούν τα εισοδήματα του 2015. 

Εκτός αυτού, εντός του μήνα αναμένεται να κατατεθεί και ρύθμιση για αύξηση των εισφορών υγείας των αγροτών. Με την ψήφιση του νόμου, οι αγρότες θα «μεταταχθούν» άμεσα από 1/1/2017 στον συντελεστή 6,95% για τις εισφορές υγιεινομικής περίθαλψης- κάτι που ζητούσαν άλλωστε μετ’ επιτάσεως οι δανειστές.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, με το νόμο Κατρούγκαλου, προβλέπονται για τις εισφορές υγείας των αγροτών συντελεστές:

  • 3,61% επί του ασφαλιστέου εισοδήματος για φέτος,
  • 4,73% για το 2017,
  • 5,84% για το 2018 και
  • 6,95% από το 2019.

 

 

ypaithros.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video