ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κολασμένη πατατοτυροκροκέτα! Γαστρονομική αμαρτία για πάρτη σου!!!

2

2

Την είδα σε μια φωτογραφία και μου έπεσε το σαγόνι κάτω από τη λιγούρα… Μια λαχταριστή πίτα, γεμιστή με τυρί που είχε λιώσει και ζαμπόν!

Δεν ήταν σαν όλες τις άλλες, ήταν διαφορετική, με τη δική της προσωπικότητα! Η βάση και το σκέπασμά της δεν ήταν ούτε ζύμη, ούτε σφολιάτα αλλά από λαχταριστό πουρέ πατάτας.

Όπως το έκοψα το θέμα δεν ήταν ιδιαίτερης ταλαιπωρίας στη κατασκευή. Σε μισή ώρα, το πολύ τρία τέταρτα (μαζί με το ψήσιμο στο τηγάνι) μπορείς να την έχεις ετοιμάσει.

Τελικά, οι προσδοκίες ευοδώθηκαν, το γευστικό αποτέλεσμα θεϊκό! 

Όπως το είχα φανταστεί: Πουρές επάνω-κάτω σιγοψημένος στο τηγάνι και όταν δαγκώνεις να απολαμβάνεις το λιωμένο τυρί  και το νόστιμο ζαμπόν. Στη γέμιση προτίμησα να βάλω για τυρί, φέτες κασέρι και για ζαμπόν ένα καλής ποιότητας fouandre.   

Το κουρμπέτι λέει ότι γίνεται και με πουρέ σκόνη, αλλά εγώ το ένα με κανονικό πουρέ από βραστές πατάτες.

Υλικά
600 γρ. βραστές και λιωμένες σε πουρέ πατάτες
2 κρόκοι & 1 ασπράδι αυγού χτυπημένα ελαφρά με λίγο νερό
80 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή γκράνα ή…
100-120 γρ. αλεύρι
½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο (αν θες)
6-8 φέτες κασέρι (μέτριο πάχος)
2 ή αν θες 4 φέτες μεγάλες ζαμπόν fouandre
1-2 κ.σ. μαλακωμένο βούτυρο

 

 

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα, για να μην τραβήξουν πολύ νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι ή το ειδικό πατητήρι-εργαλείο. Τον αφήνουμε να κρυώσει αρκετά, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το τριμμένο τυρί, το μοσχοκάρυδο (αν θες, αλλά να ξέρεις ότι του πάει) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2. Προσθέτουμε στον πουρέ το αλεύρι σταδιακά, για να πάρει τόσο όσο είναι απαραίτητο για να τραβήξει τα υγρά και να γίνει ένα μείγμα που σχετικά εύκολα θα μπορούμε να το δουλέψουμε. Πάντως, όσο λιγότερο αλεύρι, τόσο καλύτερα.

3. Σε τηγάνι 24-26Ø απλώνουμε χαρτί φούρνου ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά τοιχώματα. Αλευρώνουμε αρκετά τα χέρια και παίρνουμε από το μείγμα του πουρέ, λίγο παραπάνω από το μισό και το απλώνουμε σε όλο τον πάτο και λίγο στα πλαϊνά του τηγανιού. Στρώνουμε το ζαμπόν σε όλη την επιφάνεια μέχρι πριν λίγο από την άκρη και από πάνω επαναλαμβάνουμε με τις φέτες από το κασέρι.
4. Σκεπάζουμε από πάνω με τον υπόλοιπο πουρέ και σε μάτι, μέτριο προς δυνατό, ψήνουμε για γεμάτα 10 λεπτά. Τσεκάρουμε ανασηκώνοντας από το πλάι το χαρτί, μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε. Σκεπάζουμε με ένα άλλο κομμάτι χαρτιού φούρνου και με την βοήθεια ενός μεγάλου ρηχού πιάτου γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
5. Όταν ψηθεί αλείφουμε με το βούτυρο, με τη βοήθεια ενός πινέλου. Αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να ισορροπήσει και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.    

  

Tips: Σίγουρα γίνεται και στο φούρνο, στρώνοντας τα υλικά σε ένα πυρέξ, αλλά η γοητεία της παρασκευής σε τηγάνι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μπορείς επίσης να κάνεις μικρότερα πιττάκια (για να μπορείς να τα χειριστείς ευκολότερα) και να τα τηγανίσεις με λίγο ηλιέλαιο στο τηγάνι, ίσα να καλύπτει τον πάτο του. 

 

 

http://provocateur.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video