ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι 4 τροφές που τρώνε οι πιο υγιείς άνθρωποι στον κόσμο και ξεπερνούν τα 100

Υπάρχουν πέντε μέρη στη γη που έχουν το υψηλότερο ποσοστό ανθρώπων που ζουν χαρούμενοι και υγιείς έως τα 100 τους χρόνια.

Τα μέρη αυτά ονομάστηκαν ‘μπλε ζώνες’ από τον Dan Buettner, αρθρογράφο του National Geographic, ο οποίος έχει ερευνήσει τα μυστικά της μακροζωίας στο βιβλίο του «Η λύση των μπλε ζωνών: Τρώγοντας και ζώντας όπως οι πιο υγιείς άνθρωποι στον κόσμο» (The Blue ZonesSolution: Eating and Living Like theWorld’s Healthiest People).

Αφού μελέτησε τη διατροφή των κατοίκων των περιοχών αυτών, ο Buettner κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μακροζωία τους είναι αποτέλεσμα της διατροφής τους.

Ανεξάρτητα από το πού ζουν οι άνθρωποι, τα παρακάτω τρόφιμα αποτελούν τα κύρια πιάτα σε όλες τις δίαιτες μακροζωίας: φασόλια, χόρτα, σιτηρά-δημητριακά και ξηροί καρποί.

Ικαρία

Στο απομακρυσμένο νησί της Ικαρίας, το 97% των ανθρώπων είναι άνω των 70 ετών και ο Buettner βρήκε μόνο τρεις περιπτώσεις άνοιας. Συγκριτικά, για τους Αμερικανούς άνω των 85 ετών, το ποσοστό άνοιας φτάνει το 50%.

Ένα κοινό πιάτο είναι η άγρια πικραλίδα, βρασμένο όπως το σπανάκι. Αυτά τα χόρτα έχουν 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από ό,τι το κόκκινο κρασί, σύμφωνα με τον Buettner.

Τα ρεβίθια, που είναι και αγαπημένο φαγητό στην Ικαρία, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε δίαιτας μακροζωίας στον κόσμο, αναφέρει ο ίδιος.

Άλλα μέρη του πλανήτη με υψηλά ποσοστά μακροζωίας είναι η Χερσόνησος Νικόγια στην Κόστα Ρίκα, η περιοχή Λόμα Λίντα της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, η νησιωτική περιοχή Οκινάουα της Ιαπωνίας και η Σαρδηνία της Ιταλίας.

Με πληροφορίες από npr.org

Αναδημοσίευση από : http://ift.tt/1qNhT55

The post Οι 4 τροφές που τρώνε οι πιο υγιείς άνθρωποι στον κόσμο και ξεπερνούν τα 100 appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video