ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αύριο στην Αθήνα για το ΦΠΑ

Αύριο στην Αθήνα για το ΦΠΑ

Γράφει ο Στρατής Σαμιώτης

Αύριο αναμένονται τα σπουδαία για το μεγάλο ζήτημα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο νησί μας, καθώς την Παρασκευή οριστικοποιήθηκε το ραντεβού ώστε να συναντηθούν οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών και επιστημονικών φορέων που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο με την Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, στην Αθήνα.

Η συνάντηση θα γίνει προς το μεσημέρι και ήδη το Σαββατοκύριακο οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών και επιστημονικών φορέων του τόπου μας προετοιμάζονταν ως προς τα επιχειρήματα που θα αναπτύξουν στην Υφυπουργό για την τεκμηρίωση του αιτήματος της περιοχής μας.

Όπως είπε στα «Νέα της Λέσβου» ο πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών και Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Τατάκης, που συμμετέχει στο Συντονιστικό Όργανο, «από τη μέχρι τώρα επαφή μας με το γραφείο της Υφυπουργού Οικονομικών διαπιστώνουμε ένα θετικό κλίμα, πιστεύουμε πως η ίδια έχει κατανοήσει το δίκαιο του αιτήματος που προβάλλουν τα νησιά μας και η ελπίδα μας είναι να βρεθεί ο τρόπος ώστε να το περάσει αυτό άμεσα».

Σε περίπτωση που η κ. Παπανάτσιου ταχθεί αρνητικά στην ικανοποίηση του αιτήματος κατά τη συνάντηση που θα έχει με τη λεσβιακή αντιπροσωπεία, τότε οι επαφές θα συνεχιστούν με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων, από τους οποίους θα ζητηθεί η στήριξη του αιτήματος για τη διατήρηση του ΦΠΑ.

Πάντως από σήμερα Δευτέρα και λόγω της κινητοποίησης του Δήμου για το μεταναστευτικό η Λέσβος, όπως και να έχει, θα «ακουστεί» στα κέντρα λήψης αποφάσεων των Αθηνών και τα βλέμματα πλέον όλων στρέφονται στην κυβέρνηση για το ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσει έναντι της ακριτικής περιοχής μας, η οποία έχει πληρώσει ένα βαρύ οικονομικό τίμημα με την κατάρρευση του τουρισμού της λόγω του μεταναστευτικού.

Άλλωστε είναι προφανές πως η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην παρούσα χρονική συγκυρία κι ενώ δεν έχει εκπονηθεί το πλέγμα των αντισταθμιστικών μέτρων που είχε υποσχεθεί ο Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός από πέρυσι θα βγάλει το νησί μας εκτός ανταγωνισμού, δεδομένου πως έχουμε αλυσιδωτές ανατιμήσεις σε όλη την αλυσίδα των προϊόντων και των υπηρεσιών και αυτό θα είναι μία δυσμενής εξέλιξη, καθώς εκτός από την τοπική κοινωνία θα επηρεαστεί και το τουριστικό προϊόν, την ώρα που ήδη η Λέσβος «κατεβαίνει στα σκαλοπάτια» στο συγκεκριμένο τομέα έχοντας την ταμπέλα του προσφυγονησιού.

Πηγή: nealesvou.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video