ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επιστρέφονται οι… επιπλέον εισφορές σε 150.000 μη μισθωτούς

Ρούλα Σαλούρου

Να συμψηφίσουν το πιστωτικό τους υπόλοιπο με τις εισφορές των επόμενων μηνών επέλεξαν σχεδόν οι μισοί από τους 305.000 μη μισθωτούς ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ, που βρέθηκαν να έχουν πληρώσει για το 2017 υψηλότερες εισφορές από αυτές που αντιστοιχούσαν στο εισόδημά τους.

Ο συμψηφισμός των εισφορών ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα, ενώ την περασμένη Παρασκευή έληξε και η παράταση που έδωσε ο ΕΦΚΑ, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την τύχη του ποσού που πρέπει να τους επιστραφεί. Βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από την ολοκλήρωση του συμψηφισμού εισφορών έτους 2017 για τους 1,155 εκατ. μη μισθωτούς που δεν έχουν παράλληλη απασχόληση, 330.000 είναι αυτοί που δικαιούνταν επιστροφή χρημάτων. Οι περίπου 25.000 είχαν πιστωτικό υπόλοιπο κάτω των 50 ευρώ. Το ποσό αυτό δεν επιστράφηκε. Έμεινε στους λογαριασμούς τους και χρησιμοποιήθηκε για την εξόφληση των τρεχουσών εισφορών Απριλίου.

Σύμφωνα δε, με ασφαλείς πληροφορίες, περίπου το 50% των ασφαλισμένων ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών που βρέθηκαν με πιστωτικό υπόλοιπο από την καταβολή των εισφορών του 2017 επέλεξαν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στον ΕΦΚΑ. Έτσι, το ποσό παρέμεινε στον λογαριασμό τους και βάσει της σχετικής εγκυκλίου, συμψηφίζεται με τις εισφορές του επόμενου μήνα ή και περισσότερων μηνών, αν είναι αρκετά υψηλό.

Στην πράξη, όσοι υπέβαλαν την ηλεκτρονική αίτηση του συμψηφισμού εξόφλησαν με χρήση του πιστωτικού υπολοίπου του 2017 μέρος ή το σύνολο της τρέχουσας εισφοράς Απριλίου. Εάν το ποσό που θα έπρεπε να τους επιστραφεί είναι υψηλό, τότε θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να εξοφληθούν και κάποιες από τις επόμενες τρέχουσες εισφορές, έως ότου το πιστωτικό υπόλοιπο εξαντληθεί.

Οι άλλοι περίπου 150.000 που είχαν επιστροφές άνω των 50 ευρώ, δεν υπέβαλαν αίτηση κι έτσι, το ποσό θα κατατεθεί ολόκληρο σε τραπεζικό λογαριασμό. Συγκεκριμένα, εντός διμήνου από την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης, θα πρέπει να δηλώσουν το ΙΒΑΝ του λογαριασμού τους στη σχετική ηλεκτρονική υπηρεσία που έχει δημιουργηθεί στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ.

Βέβαια, οι εκκρεμότητες του ΕΦΚΑ για τους μη μισθωτούς που αφορούν το 2017 δεν έχουν τελειώσει. Συγκεκριμένα ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο συμψηφισμός των εισφορών του 2017 για τους περίπου 350.000 ασφαλισμένους που έχουν παράλληλη απασχόληση και ως μισθωτοί. Και βέβαια εκκρεμεί ακόμη ο υπολογισμός των εισφορών επικούρησης και εφάπαξ περίπου 250.000 μη μισθωτών. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι δεν έχουν ακόμη πληρώσει εισφορές με το νέο σύστημα, ήτοι από την 1η Ιανουαρίου του 2017 και αναμένουν, όταν το ΕΤΕΑΕΠ καταφέρει να εκδώσει τα αναγκαία ειδοποιητήρια, να καθοριστεί ο τρόπος και ο χρόνος πληρωμής των διπλών εισφορών…

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.euro2day.gr

The post Επιστρέφονται οι… επιπλέον εισφορές σε 150.000 μη μισθωτούς appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video