ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αντικειμενικές: Οι πρωταθλητές σε αύξηση – μείωση και οι περιοχές “φιλέτα”

Του Σπύρου Δημητρέλη

Οι περισσότερες ακριβές περιοχές ακρίβυναν πιο πολύ και το AirBnB έδωσε ώθηση σε περιοχές που μέχρι πριν από μερικά χρόνια τα ακίνητά τους δεν ξεχώριζαν όσον αφορά στις τιμές. Την ίδια ώρα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης οι τιμές ζώνης κατά κανόνα μειώθηκαν. Αυτές ήταν οι τρεις κατευθύνσεις που κινήθηκαν οι τιμές ζώνης κατά την ευθυγράμμισή τους με τις εμπορικές τιμές.

Από την επεξεργασία των στοιχείων των νέων αντικειμενικών προκύπτει ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές που κατά τα χρόνια της κρίσης, λόγω της τουριστικής ανάκαμψης, γνώρισαν σημαντική άνθηση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η μεγαλύτερη αύξηση τιμής ζώνης πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Μακρυγιάννη όπου μετά τη λειτουργία του Μουσείου Ακροπόλεως και σταθμού μετρό σημειώθηκε έκρηξη ανάπτυξης στην τοπική αγορά ακινήτων με μεγάλη ζήτηση για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση ακινήτων.

Η τιμή ζώνης στην περιοχή αυξάνεται από 1.750 σε 3.050 ευρώ, δηλαδή κατά 1.300 ευρώ το μέτρο ή κατά 74%. Ακολουθούν τρεις νησιωτικές περιοχές με έντονη τουριστική ανάπτυξη, δηλαδή τα Χανιά, ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης και τμήμα της χώρας της Τήνου.

Στον αντίποδα, οι μεγαλύτερες μειώσεις εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα και κατά κύριο λόγο στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης με αποτέλεσμα να έχουν υποχωρήσει σημαντικά οι εμπορικές αξίες των ακινήτων. Για παράδειγμα, η μεγαλύτερη μείωση τιμής ζώνης παρατηρείται στην Θ ζώνη της Καλαμαριάς. Η τιμή ζώνης μειώθηκε από τα 1.200 στα 750 ευρώ ανά τετραγωνικό, δηλαδή μειώθηκε κατά 450 ευρώ ή 37,5%.

Παρά τις αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια στις συνθήκες που επικρατούν στην κτηματαγορά, μερικές αξίες παρέμειναν αναλλοίωτες. Πρόκειται για τις πιο ακριβές περιοχές της χώρας που κράτησαν τα σκήπτρα. Μάλιστα στις περισσότερες από αυτές το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών, αναγνωρίζοντας ότι έχουν ακριβύνει ακόμη περισσότερο.

Ο πιο ακριβός δρόμος της Ελλάδας, σύμφωνα με την εφορία, είναι η Ηρώδου Αττικού με την τιμή ζώνης να ανέρχεται στα 9.000 ευρώ ανά τετραγωνικό. Μάλιστα στον συγκεκριμένο δρόμο η τιμή ζώνης αυξήθηκε κατά 500 ευρώ ή περίπου 6%. Δεύτερη ακριβότερη περιοχή είναι η Α ζώνη της Βουλιαγμένης με 8.900 ευρώ. Μάλιστα, στην κορυφή της κατάταξης υπήρξε αλλαγή καθώς με τις προηγούμενες αντικειμενικές, η ακριβότερη περιοχή ήταν η Βουλιαγμένη και η δεύτερη ακριβότερη ήταν η Ηρώδου Αττικού.

Οι ακριβότερες περιοχές

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.capital.gr

The post Αντικειμενικές: Οι πρωταθλητές σε αύξηση – μείωση και οι περιοχές “φιλέτα” appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video