ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ψηφιακός Μεσαίωνας στη περιοχή του Ευδήλου Ικαρίας

Ικαρία 20/3/19

Προς: Βουλευτή Ν. Σάμου

Επαρχείο Ικαρίας

Δήμο Ικαρίας

Παρακαλούμε να αναλάβετε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες ώστε να αρθεί από την ευρύτερη περιοχή του Δ.Δ. Ευδήλου ο ψηφιακός μεσαίωνας.

Το μεγάλο πρόβλημα της πόλης του Ευδήλου που αποτελεί το κέντρο της Βορείου Ικαρίας, αλλά και του λιμανιού που εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά, είναι οι πολύ χαμηλές ταχύτητες του διαδικτύου. Αποτέλεσμα των χαμηλών ταχυτήτων είναι να διακόπτεται το internet, πρόβλημα που φυσικά τους θερινούς μήνες γίνεται εφιαλτικό. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν νοούνται πλέον τουριστικές υπηρεσίες χωρίς αξιόπιστο internet.

Συγκεκριμένα ενώ στο Δ.Δ. Αγίου Κηρύκου, Αρμενιστή, Ραχών τοποθετήθηκαν από τον ΟΤΕ οι κατάλληλες «τηλεπικοινωνιακές ντουλάπες» και στα χωριά του νησιού μας βρίσκεται σε εξέλιξη η τοποθέτηση ασύρματου δικτύου υψηλών ταχυτήτων internet, στην περιοχή του Ευδήλου δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Αποτέλεσμα είναι στο κέντρο του Ευδήλου η ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 24 MB (αν και για αυτήν την ταχύτητα είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις συμβόλαιο που προβλέπει ταχύτητα μέχρι 50 ΜΒ) και λίγο έξω από τον Εύδηλο (π.χ. στο Κεραμέ) η πραγματική ταχύτητα να μην ξεπερνάει τα 7 ΜΒ.

Ειδικότερα στην περιοχή Κεραμέ, πέρα όμως από την τουριστική διάσταση, υπάρχει εκτός των άλλων και η εκπαιδευτική διάσταση. Εκεί λειτουργούν το Λύκειο του Ευδήλου και η Τεχνική Σχολή, με τμήματα υπολογιστών και τα αντίστοιχα εργαστήρια τους, τα οποία αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα με internet της περασμένης δεκαετίας (μέχρι 7 ΜΒ, ενώ στην Αθήνα στα απλά νοικοκυριά προσφέρονται ταχύτητες μέχρι 200 ΜΒ).

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι στην περιοχή του Κεραμέ, και ενώ υπάρχει καλώδιο οπτικών ινών αλλά δεν έχει τοποθετηθεί «τηλεπικοινωνιακή ντουλάπα», λειτουργεί και το Κέντρο Υγείας ολόκληρης της Βορείου Ικαρίας. Το συγκεκριμένο Κέντρο χωρίς την απαραίτητη στελέχωση σε ειδικότητες, προσφέρει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Δυστυχώς όμως λόγω του προβλήματος της χαμηλής ταχύτητας, δεν έχει την δυνατότητα τηλεϊατρικής ή βιντεο-κλίσης ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, σε ειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις και σε τράπεζες ιατρικών πληροφοριών.

Φυσικά υπάρχει και η τουριστική διάσταση, αφού στην περιοχή υπάρχουν ξενοδοχεία και τουριστικές κατοικίες που και αυτές δεν μπορούν να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες προς τους πελάτες τους.

Παρακαλούμε για την παρέμβαση σας στην επιτροπή τηλεπικοινωνιών ή στον ΟΤΕ προκειμένου να αρθεί αυτή η αδικία που είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής.

Με εκτίμηση,

Θοδωρής Ανδριώτης

The post Ψηφιακός Μεσαίωνας στη περιοχή του Ευδήλου Ικαρίας appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video