ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στράτος Γεωργούλας: «Τα λόγια δεν αρκούν, χρειάζονται πράξεις…»


galinos-georgoulas




Σχετικά με τις δηλώσεις του Σπύρου Γαληνού για την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΙΚΠΑ με τους μετανάστες ο Στράτος Γεωργούλας επισημαίνει:




«Ο Δήμαρχος Λέσβου σε πρόσφατη επίσκεψη του στο ΠΙΚΠΑ διαπίστωσε τις πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, τονίζοντας οτι δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο αυτή τη κατάσταση. Δεν μας είπε όμως τι πρόκειται να κάνει για αυτό.




Ως Δημοτική Κίνηση που προτάσσει την αξιοπρέπεια των ανθρώπων σε ύψιστο αγαθό, θεωρούμε ότι το νησί μας δεν πρέπει να γίνει συνώνυμο της φυλάκισης και του γολγοθά των προσφύγων και των μεταναστών. Προτείνουμε η ζωή τους, για όσο διάστημα βρίσκονται στο νησί μας, να διέπεται από αρχές φιλοξενίας και καλωσορίσματος στα χώματα της ελπίδας τους, όπου κανένας άνθρωπος δεν θα θεωρείται παράνομος. Τασσόμαστε κατά της Συνθήκης Δουβλίνο II, των πρακτικών της Frontex και των παράνομων επαναπροωθήσεων.




Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουμε τις παρακάτω συγκεκριμένες προτάσεις μας.




1. Επαναβεβαιώνουμε με ψηφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, την αποφαση του προηγούμενου οτι ο Δήμος Λέσβου ειναι υπερ της κατάργησης του Κέντρου Κράτησης στη Μόρια. Όχι σε νέα Παγανή.




2. Δημιουργία ενός Ανοιχτού Κέντρου Υποδοχής Ολιγοήμερης Διαμονής, όπου οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα μπορούν με αυτό-διαχείριση, αυτό-οργάνωση και αξιοπρέπεια να ορίσουν τη ζωή τους μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες καταγραφής τους. Την ευθύνη οργάνωσης και συντήρησης θα πρεπει να την έχει ο ίδιος ο Δήμος (και όχι εθελοντές) και την ευθύνη διαμονής οι ίδιοι οι διαμένοντες.




3. Δημιουργία ενός δημοτικού Γραφείου εξυπηρέτησης μεταναστών και προσφύγων με διερμηνείς και εξειδικευμένο προσωπικό που θα τους βοηθάει να ολοκληρώσουν τα έγγραφά τους και θα τους ενημερώνει, καθώς και διασφάλιση των διαδικασιών όπου όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα έχουν δικαίωμα σε όλες τις υπηρεσίες υγείας.




4. Άμεση ενεργοποίηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78, Ν.3852/2010.




5. Άμεση αντιμετωπιση με τη συνδρομή των δημοτικων υπηρεσιών, της παρούσας ανθρωπιστικής κρίσης στο ΠΙΚΠΑ και συγκεκριμένα με τις εξής ενέργειες: άδειασμα βόθρου, αποκομιδή σκουπιδιών, απεντόμωση, φωτισμός, πυροσβεστήρες, αγορά αναλωσίμων καθαριότητας και φαρμάκων και εγκατάσταση σκηνών. «





από nms

μέσω LesvosNews.gr
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video