Πολλοί ρωτούν «με τι λάδι να τηγανίζω ή πόσες φορές πρέπει να χρησιμοποιώ το ίδιο λάδι για τηγάνισμα».
Αυτό που πρέπει καταρχήν να τονιστεί είναι ότι όλα τα λάδια λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ακόρεστα λιπαρά, όταν χρησιμοποιούνται για μαγειρική χρήση οξειδώνονται, με αποτέλεσμα την αλλοίωση της θρεπτικής τους αξίας. Ωστόσο, τόσο η φύση των λιπαρών όσο και η παρουσία αντιοξειδωτικών συστατικών σε ένα λάδι, καθορίζουν το πόσο ανθεκτικό είναι.
Διαβάστε περισσότερα »
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου