ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνεχίζονται τα κενά στο Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνιών


Γονείς του Δημοτικού Σχολείου Μυτιληνιών πραγματοποίησαν έκτακτη συνέλευση την Πέμπτη με θέμα την έλλειψη δασκάλων, καθώς παραμένουν ακόμη τέσσερα κενά και μετά την κατανομή των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών από το αρμόδιο όργανο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε).

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει οριστική λύση στο πρόβλημα και έδωσε διορία μέχρι την ερχόμενη Τρίτη για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν, προκειμένου να λειτουργήσει εύρυθμα το 7θέσιο δημοτικό σχολείο.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνιών με 110 μαθητές έχει τρεις δασκάλους, ο ένας διορίστηκε μόλις χθες, και την διευθύντρια, με αποτέλεσμα ο σύλλογος γονέων να υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ως 7θέσιο με το υπάρχον προσωπικό και για το λόγο αυτό αναγκάστηκε να αποφασίσει οι γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Στην κινητοποίηση της Πέμπτης οι γονείς ήταν αποφασισμένοι να πάνε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου ζητώντας λύση ωστόσο υπήρξε η αντιπρόταση να περιμένουν έως την Τρίτη προκειμένου να υπάρξει απόσπαση δασκάλων από άλλα σχολεία με λιγότερες ανάγκες ώσπου να γίνει ο διορισμός επιπλέον εκπαιδευτικών στο σχολείο τους. Ήδη η διευθύντρια του σχολείου  έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση που ζητά την κάλυψη των κενών, αναφέροντας τις δυσκολίες που υπάρχουν για την λειτουργία ενός 7θέσιου σχολείου με τρεις δασκάλους για 110 παιδιά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών, Γιώργος Ελευθερόγλου, δήλωσε ότι θα είναι μπροστάρης στις κινητοποιήσεις γονέων και μαθητών ενώ απέστειλε έγγραφο προς το υπουργείο Παιδείας γνωστοποιώντας την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο της Κοινότητας και την αναστάτωση που έχει προκληθεί .

 "Η φοίτηση είναι υποχρεωτική στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο, εφόσον ο μαθητής δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας του". Επομένως η εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμα για όλους και υπό την προστασία του Κράτους.

Για το λόγο αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση στελέχωση του Δημοτικού Σχολείου της Δ.Κ. Μυτιληνιών Σάμου με επαρκή αριθμό διδακτικού προσωπικού", αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή και κλείνει τονίζοντας ότι το Υπουργείο καθίσταται υπεύθυνο "για οποιοδήποτε πρόβλημα, δυσλειτουργία ή τραυματισμό μαθητή προκύψει, καθώς δεν είναι δυνατή ούτε καν η φύλαξη των 110 μαθητών στα διαλείμματα από το υπάρχον διδακτικό προσωπικό".
Πηγή: era-aegean.gr

Δείτε το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών προς τον Υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη:

"Θέμα: Δυσλειτουργία 7/Θ Δημοτικού Σχολείου Μυτιληνιών Σάμου, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την μεγάλη αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στην Δημοτική μας Κοινότητα από την έλλειψη διδακτικού προσωπικού, στο 7/Θ Δημοτικό Σχολείο.

Το σχολείο έχει δυναμικότητα 110 μαθητών και είναι στελεχωμένο με δύο εκπαιδευτικούς. Εκ των πραγμάτων λοιπόν δεν μπορεί να λειτουργήσει η σχολική μας μονάδα. Με την από 30/09/2015 απόφαση του ΠΥΣΠΕ, τοποθετήθηκε μία εκπαιδευτικός ΠΕ70 και φυσικά δεν επαρκεί για να στελεχωθούν όλες οι τάξεις του σχολείου.

Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 2 του συντάγματος «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες». Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 1566/1985 «η φοίτηση είναι υποχρεωτική στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο, εφόσον ο μαθητής δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας του». Επομένως η εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμα για όλους και υπό την προστασία του Κράτους. 


Για το λόγο αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση στελέχωση του Δημοτικού Σχολείου της Δ.Κ. Μυτιληνιών Σάμου με επαρκή αριθμό διδακτικού προσωπικού. 


Σας καθιστούμε δε υπεύθυνους για οποιοδήποτε πρόβλημα, δυσλειτουργία ή τραυματισμό μαθητή προκύψει, καθώς δεν είναι δυνατή ούτε καν η φύλαξη των 110 μαθητών στα διαλείμματα από το υπάρχον διδακτικό προσωπικό. 

Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Μυτιληνιών
Ελευθερόγλου Γεώργιος"


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video