ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τα ψηφίσματα των κατοίκων της Λήμνου μετά τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση

Τα ψηφίσματα των κατοίκων της Λήμνου μετά τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση

Στον απεργιακό χορό των κινητοποιήσεων μπήκε εχθές η Λήμνος με αρκετό κόσμο να συμμετέχει στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Μύρινας κατά τη διάρκεια της οποίας διαβάστηκαν δύο ψηφίσματα.

Το ένα αφορούσε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης και το δεύτερο την συμπαράσταση στον αγώνα που έχει ξεκινήσει από τους αγροκτηνοτρόφους και αλιείς, τα οποία παραδόθηκαν, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει στον Έπαρχο Λήμνου Βαγγέλη Γιαρμαδούρο.

Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης αναφέρει:

Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες,

Που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 4 του Φλεβάρη 2016 στο λιμάνι της Μύρινας, διαδηλώνουμε ότι :

  • Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την άθλια ζωή, την ανεργία, τη μισή δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα για να αυγαταίνουν τα κέρδη λίγων.
  • Δε θα χαρίσουμε σε Κεφάλαιο – Ευρωπαϊκή Ένωση – Κυβέρνηση, την κοινωνική ασφάλιση που κατακτήθηκε με αίμα!
  • Δε δεχόμαστε τις συντάξεις πείνας!
  • Δεν δεχόμαστε να γίνει η ασφάλιση προνόμιο λίγων!
  • Δε θα γίνουμε τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλέμπορων στο χώρο της υγείας που ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια και περιμένουν την ψήφιση των μέτρων.

Αγωνιζόμαστε και Απαιτούμε :

Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Καθολική και Υποχρεωτική

Κοινωνική Ασφάλιση

Να μην καταθέσει η κυβέρνηση το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε ακόμα κι αν αυτό ψηφιστεί να το καταργήσουμε στην πράξη.

  • Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στο ύψος που ήταν το 2009. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.  Όρια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ δηλαδή στο 80% της ΕΓΣΣΕ των 751 ευρώ.
  • Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία.
  • Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI) με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
  • Επιστροφή των ταμειακών αποθεματικών με τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πλήρωσε τις δόσεις προς το ΔΝΤ «στην ώρα τους». Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».
  • Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
  • Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία εδώ και τώρα! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμιά τάξη πάνω από 20 παιδιά.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για λειτουργικά έξοδα του σχολείου, αποκλειστική χρηματοδότηση των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τις Σχολικές Επιτροπές.
  • Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά.
  • Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) και ένταξη νέων επαγγελμάτων. Επαναφορά των ΒΑΕ για τα επαγγέλματα που αποχαρακτηρίστηκαν.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
  • Τέρμα πια στη φοροληστεία! Κάτω οι φόροι, σημερινοί και προηγούμενοι!
  • Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Όχι στις ομαδικές απολύσεις!
  • Όχι στους μισθούς πείνας. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, κανένας χωρίς συλλογική σύμβαση, κανένας ανασφάλιστος!
  • ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο για το Δημόσιο που ετοιμάζεται αυτές τις μέρες να φέρει η κυβέρνηση.
  • Κάλυψη των απωλειών τώρα! Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Κάλυψη του Νοσοκομείου της Λήμνου με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας.
  • Κάλυψη των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λήμνου με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, σύμφωνα και με τα αιτήματα των σωματείων των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων του νησιού.
  • Άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το κτήριο του Γυμνασίου Μύρινας από το σεισμό.
  • Ικανοποίηση των αναγκών σε επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτηρίων.
  • Κάλυψη του Δήμου της Λήμνου με το απαραίτητο μόνιμο εργατικό και επιστημονικό προσωπικό.
  • Καμιά υπηρεσία του Δήμου και του Νοσοκομείου της Λήμνου, κανένα σχολείο να μην παραδοθούν σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.
  • Να γίνουν και να ολοκληρωθούν έργα υποδομής (βιολογικοί – φράγματα – δρόμοι), καθώς και έργα αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης του νησιού μας.
  • Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση, σε όλη τη διάρκεια του έτους, με την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και τα άλλα νησιά του Αιγαίου, με σύγχρονα πλοία. Επαναφορά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου με τη Θεσσαλονίκη.
  • Φτηνά αεροπορικά εισιτήρια και εισιτήρια πλοίων.

Το Ψήφισμα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις αναφέρει:

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 στο λιμάνι της Μύρινας Λήμνου, στέλνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στα μπλόκα όλης της χώρας. Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων γιατί είναι δίκαιος. Είναι αγώνας για την επιβίωσή τους, για να μην πεταχτούν έξω από τα χωράφια τους και την παραγωγή τους. Για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Είναι αγώνας ενάντια στις αιτίες που επιδεινώνουν και την δική μας ζωή.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν ενάντια στις συνέπειες από την πολιτική της ΚΑΠ της Ε.Ε., που όλα αυτά τα χρόνια οδήγησε στην συγκέντρωση της παραγωγής σε λιγότερα χέρια. Ταυτόχρονα είχε ως αποτέλεσμα το 20% των μεγάλων αγροτών να εισπράττουν το 80% των επιδοτήσεων. Με την νέα Κοινή Αγροτική Παραγωγή (Κ.Α.Π.) 2015-2020 της Ε.Ε., περιορίζονται περαιτέρω οι επιδοτήσεις, αλλά μπαίνουν και νέα εμπόδια στον χαρακτηρισμό κάποιου αγρότη ως δικαιούχου αποζημίωσης.

Η αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά, παλεύει ενάντια και στις συνέπειες από την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με όπλο τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, που έχουν στόχο της συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μεγαλοαγροτών αλλά και των μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα, επιβάλλοντας αβάσταχτη φορολογία στο εισόδημα και στην ασφάλιση. Τέτοια μέτρα είναι η αύξηση της φορολόγησης του εισοδήματος στο 26% από 13% που είναι σήμερα με προκαταβολή φόρου στο 100% για την επόμενη χρονιά. Η αύξηση του συντελεστή σύνταξης στο 27,5% επί του εισοδήματος.

Ταυτόχρονα η πολιτική της συγκυβέρνησης έχει επιφέρει αύξηση στο κόστος παραγωγής μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13% στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Αύξηση που μετακυλίεται από τους μεγαλέμπορους, στους λαϊκούς καταναλωτές της πόλης οδηγώντας στη συρρίκνωση του περιορισμένου εισοδήματός τους.

Με τα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου, τα χρήματα που η κυβέρνηση ζητάει να πληρώνει κάθε χρόνο, μετά το 2019, ένα μικρομεσαίο αγροτικό νοικοκυριό στην Εφορία για τους φόρους, και τον ΟΓΑ για την ασφάλισή του, φτάνουν στο 83% του συνολικού ετήσιου καθαρού εισοδήματος. Είναι σίγουρο πως κανένας μικρομεσαίος αγρότης δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές τις υποχρεώσεις.

Σήμερα το 50% των αγροτών αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές του εισφορές. Δηλαδή παραμένουν ανασφάλιστοι.

Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί με τα νέα μέτρα.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της φτωχής αγροτιάς και τις μορφές αγώνα που αυτή θα επιλέξει, καλώντας και τα υπόλοιπα σωματεία του νομού μας να εκδηλώσουν με κάθε μέσο την αλληλεγγύη τους. Δύναμη και προοπτική στον αγώνα τους θα αποτελέσει η κοινή πάλη μας ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο. Τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Να αποσύρει η κυβέρνηση τώρα, το νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Να ορθώσουμε κοινό "μπλόκο" στην αντιλαϊκή πολιτική.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video