ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εθνική κυριαρχία ήταν και πάει πέταξε..ΝΑΤΟική θάλασσα από Λήμνο έως Γαύδο και Καστελόριζο

νατο
νατο
Συνεχίζεται η επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό – όπως και όλους τους λαούς της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου – συγκέντρωση δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα το Προσφυγικό, ενώ ουσιαστικά σχετίζεται με τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία, προετοιμάζοντας και νέες πιθανές επεμβάσεις σε άλλες χώρες της περιοχής.

Το επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης σύνθεσης και ανάπτυξης της ΝΑΤΟικής ναυτικής δύναμης SNMG2, με μια σειρά αποκαλυπτικές δηλώσεις και τοποθετήσεις τους:

 Η SNMG2 επιχειρεί υπό γερμανική διοίκηση, με αμερικανικό καπέλο. Στη σύνθεση της δύναμης είναι ενταγμένα ήδη ένα γερμανικό δεξαμενόπλοιο (ως ναυαρχίδα της), μία καναδέζικη φρεγάτα, μία από την Ελλάδα (η «Σαλαμίς») και άλλη μία από την Τουρκία (η «Μπαρμπαρός»).

Σύμφωνα, δε, με ενημέρωση από το ΓΕΝ, στις επιχειρήσεις διαχείρισης των προσφυγικών ροών και σε συνεργασία με τη SNMG2, συμμετέχει το Πολεμικό μας Ναυτικό με άλλα 11 πλοία: 4 κανονιοφόρους, 2 πυραυλάκατους και πέντε 5 παράκτια περιπολικά. Συν τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Αντίστοιχο αριθμό πλοίων, με το ίδιο πρόσχημα, το Προσφυγικό, φέρονται να έχουν αναπτύξει και οι Τούρκοι.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της Γαλλίας το προηγούμενο Σάββατο: «Ο υπουργός Αμυνας έδωσε διαταγή σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού να αποπλεύσει από την Τουλόν την επόμενη βδομάδα για να μεταβεί στο Αιγαίο, όπου επιχειρεί η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ».

Παραπέρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντ. Κάμερον, ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αποστολή στο Αιγαίο τριών βρετανικών πολεμικών πλοίων. Οπως προείπαμε, πλοία έχουν δεσμευτεί να αποστείλουν και οι ΗΠΑ, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει δέσμευση και από την κυβέρνησης της Ολλανδίας (στο τρέχον εξάμηνο ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ) ότι επίσης θα στείλει πλοίο.

Ενισχύεται, δηλαδή, συνεχώς το μέγεθος και η σύνθεση της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο Αιγαίο, καθώς όλα τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και κέντρα, συν οι βασικοί παίκτες της περιοχής, σπεύδουν να αναπτύξουν δυνάμεις τους στον άξονα που διαπλέουν τα ρωσικά πολεμικά για να κατέβουν έως τη θάλασσα της Συρίας, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξακολουθεί να παρουσιάζει τη ΝΑΤΟική παρουσία στο αρχιπέλαγος περίπου ως …ευλογία.

 
ΝΑΤΟική θάλασσα από Λήμνο έως Γαύδο και Καστελόριζο

Επιχαίρει, κιόλας, γιατί στη συνάντηση τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες, του υπουργού Αμυνας, Π. Καμμένου, με τον Στόλτενμπεργκ, «ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επεσήμανε στον γγ του ΝΑΤΟ την ανάγκη άμεσης έναρξης της δραστηριότητας σε όλη την έκταση κατά μήκος των ελληνικών νησιών, από τη Λήμνο έως το Καστελόριζο και τη Γαύδο και στις ακτές της Μικράς Ασίας. Οι ελληνικές θέσεις έγιναν αποδεκτές» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου.

Κι αυτό ενώ η τουρκική αστική τάξη, διεκδικώντας να βελτιώσει τις θέσεις της στους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς στο Αιγαίο και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο, αξιοποιεί κάθε βήμα, κάθε στάδιο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της ΝΑΤΟικής επιχείρησης, ώστε να εγείρει ξανά όλο το πακέτο γκριζαρίσματος του Αιγαίου: αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών, μη αναγνώριση στην Ελλάδα του δικαιώματος έρευνας και διάσωσης σε εκτεταμένες περιοχές του Αιγαίου, εύρος ελληνικών χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου, κυριαρχία σε νησιά και νησίδες κ.ά.

Το, δε, ΝΑΤΟ – όπου απευθύνεται η κυβέρνηση παίρνοντας στις πλάτες της πρόσθετες ευθύνες, στην προσπάθειά της για γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων μέσα κι από τέτοιες συναλλαγές με τη λυκοσυμμαχία – δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και αντιμετωπίζει το Αιγαίο ως ενιαίο επιχειρησιακά χώρο. Παραπέρα, στηρίζει στην πράξη τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, περιοριζόμενο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις σε βάρος ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων ως «διμερείς διαφορές». Υπάρχουν, άλλωστε, τα παραδείγματα διαταγών όπως η «Aegean Policy Guidance» (του 2006) ή το «Luns ruling» (του 1984), που αφορούσαν το Αιγαίο και συμβούλευαν για «ίσες αποστάσεις» μεταξύ των δύο πλευρών.

 

http://ift.tt/1Mmujeo


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video