ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αντίνοος Αλμπάνης: Η Λήμνος δεν είναι αξιοθέατο αλλά ζωντανή πραγματικότητα!!!

Αντίνοος Αλμπάνης

Αντίνοος Αλμπάνης

«Ενα χωράφι στο Αιγαίο η Λήμνος» «Θέλει προσπάθεια να φτάσεις, αλλά γοητεύεσαι και την αγαπάς αμέσως. Ενα χωράφι στο Αιγαίο σπαρμένο με αμπέλια και σιτάρι έως την άκρη της θάλασσας. Ενας τόπος εξορίας, αλλά και το νησί του Ηφαίστου. Σε βυζαντινά ερείπια ζουν ελάφια και υγρότοποι φιλοξενούν ροζ φλαμίνγκο».


Ο ηθοποιός Αντίνοος Αλμπάνης μπορεί να διαπρέπει στα θέατρα και τα τηλεοπτικά στούντιο της Αθήνας, αλλά δεν ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λήμνο. Εκεί ταξιδεύει με τις μυρωδιές, τις γεύσεις, τα χρώματα και τις εικόνες.


«Μυρωδιές από θυμάρι και άγρια ρίγανη. Γεύσεις από πετεινό με φλωμάρια και τυρί μελίχλωρο. Ντομάτες που έχουν γεύση ντομάτας και ένα γλυκόπιοτο κρασί που δύσκολα ξεχνάς.Τα χρώματα του ουρανού που συνεχώς αλλάζουν. Πανηγύρια και παραδοσιακά χωριά που μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής. Απέραντες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και αμμοθίνες. Ομηρικές σπηλιές και αρχαιολογικοί θησαυροί».


Η Λήμνος, λέει, προσελκύει ανθρώπους που κλείνουν τα αυτιά τους κι ανοίγουν τα μάτια τους. Είναι ένα νησί με ταυτότητα, που αρνείται πεισματικά να μεταλλαχτεί σε κάτι που δεν είναι. «Η Λήμνος δεν είναι αξιοθέατο αλλά ζωντανή πραγματικότητα».


Τον εμπνέει η ενέργειά της, τα τοπία και η γαλήνη τους. «Ο αδιάκοπος άνεμος που με κάνει να σκέφτομαι και να δημιουργώ. Να παρατηρώ το συναίσθημά μου και να το ανακαλώ. Να επιστρέφω στις παιδικές μου αναμνήσεις, να έρχομαι σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους μου. Αγαπημένο μου σημείο είναι η παραλία του Κέρους στην Καλλιόπη.

Ενας κόλπος με κερατοειδές σχήμα, μήκος παραλίας πάνω από τέσσερα χιλιόμετρα και το καλύτερο surf camp στην Ευρώπη.

Λίγο πιο πάνω βρίσκεται το Ιερό των Καβείρων όπου τελούνταν τα Καβείρια Μυστήρια, καθώς και η σπηλιά του Φιλοκτήτη. Αξίζει κανείς να περιπλανηθεί στην Πολιόχνη, την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, και να δει καλύβες, σιταποθήκες και υδραγωγεία μίας άλλης εποχής.


Μεγάλη έκπληξη είναι οι Παχιές Αμδες στις πλαγιές του Κατάλακκου. Λόφοι από λεπτή άμμο και φρύγανα. Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι ανασχηματίζουν συνεχώς τη μορφή αυτών των χρυσαφένιων λόφων και το αποτέλεσμα είναι μια απρόσμενη έρημος κόντρα στην καταγάλανη θάλασσα.

Κάθε ταξιδιώτης θα πρέπει να αναζητήσει την εξερεύνηση.

Να ζήσει το νησί και τις άπειρες επιλογές που του δίνει.

Να αποτυπώσει τη φυσική ομορφιά και να κρατήσει για πάντα τις εικόνες.

Να έρθει κοντά με τους ντόπιους και να χαρεί με τον τρόπο ζωής τους.

Γιατί η Λήμνος δεν μοιάζει με κανένα νησί στην Ελλάδα»

 

Από το facebook:Ταξιδι στην Λημνια Γη.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video