ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι θεϊκές παραλίες της Λήμνου!!! (φωτο)

ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΑΝΟΣ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΑΝΟΣ

Ερημικές ή πολυσύχναστες, οργανωμένες ή εντελώς ανέγγιχτες από ανθρώπινες παρεμβάσεις, οι παραλίες της Λήμνου καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Είναι βέβαιο πως όσο χρόνο και να έχετε στη διάθεσή σας, δεν σας φτάνει για να γνωρίσετε από κοντά όλες τις παραλίες της Λήμνου, τις απέραντες εκτάσεις άμμου και πεντακάθαρης θάλασσας με το μοναδικό κάθε φορά τοπίο και περιβάλλον. Αν διαθέτετε μεταφορικό μέσο που μπορεί άνετα να διασχίσει βατούς στην πλειοψηφία τους χωματόδρομους, τότε θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε και τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της φύσης της Λήμνου.

Ολόκληρη η ακτογραμμή της Λήμνου σχηματίζει ορμίσκους που φιλοξενούν τις παραλίες του νησιού. Κατά συντριπτική πλειοψηφία είναι αμμώδεις, με νερά γαλαζοπράσινα, που βαθαίνουν ομαλά. Στις παραλίες της Λήμνου πάντως θα συναντήσετε όλους τους πιθανούς χρωματισμούς της άμμου, από το αστραφτερό λευκό μέχρι το λαμπερό χρυσοκίτρινο και το βαθύ κοκκινωπό, δημιουργούν με τη βοήθεια του ήλιου εντυπωσιακά τοπία.

Αναλόγως με την περιοχή που θα επιλέξετε ως βάση των διακοπών σας, θα βρείτε σε πολύ κοντινή απόσταση την παραλία της Λήμνου που θα ταιριάζει με τα γούστα σας. Παρ’ όλα αυτά όμως, μην παραλείψετε να διασχίσετε το νησί – άλλωστε οι αποστάσεις είναι λογικές – ώστε να επισκεφθείτε και όσες θεωρούνται «ξεχωριστές». 

 

mikro-fanaraki-3

Η Λήμνος είναι από τα νησιά που διαθέτουν πολλές οργανωμένες παραλίες, που προσφέρουν από δημοτικές ομπρέλες και ξαπλώστρες που είναι δωρεάν για τους λουόμενους, μέχρι την κάθε παροχή που μπορείτε να σκεφθείτε. Με έμφαση στην άνεση και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, στις παραλίες αυτές θα βρείτε καλαίσθητα beach bars, αλλά και υποδομή για άθληση με θαλάσσια σπορ στην άμμο και το νερό.

Στις περισσότερες μπορεί να φτάσει κανείς μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου, όμως και στις περιπτώσεις που θα χρειαστεί να διανύσετε χωματόδρομο, τότε αυτός θα είναι βατός για όλα σχεδόν τα οχήματα.

 

Κότσινας

Η παραλία του Κότσινα στη βόρεια Λήμνο είναι από τις πιο πολυσύχναστες και πιο εύκολα προσβάσιμες στην πλευρά αυτή του νησιού. Βρίσκεται στην κορυφή ενός ρηχού όρμου, με αβαθή νερά, ιδανικά για οικογένειες με μικρά παιδιά. Είναι πλήρως οργανωμένη και διαθέτει εκτός από ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bar, για να απολαύσετε το ποτό και τον καφέ σας. Δίπλα ακριβώς από την παραλία Κότσινα βρίσκεται το γραφικό αγκυροβόλιο με τις ψαρόβαρκες, όπου θα βρείτε και ταβέρνες με εξαιρετικά τοπικά εδέσματα και φυσικά το ντόπιο κρασί για να συνοδεύσετε το φαγητό σας.

Παραλία Κέρος

Wind surfing, beach volley, κάμπινγκ, αβαθή νερά, αμμοθίνες, βόλτα σε λίμνες. Όλα αυτά μαζί μπορεί να τα βρει ο επισκέπτης που θα επιλέξει την παραλία Κέρος στην ανατολική πλευρά της Λήμνου. Βρίσκεται ανάμεσα στα ακρωτήρια Καβαλλάρης και Κέρος, σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από το χωριό Καλλιόπη, ενώ η πρόσβαση γίνεται από  ασφαλτοστρωμένο δρόμο που γίνεται χωματόδρομος μόνο στα τελευταία 100 μέτρα. Στην τεσσάρων χιλιομέτρων μήκους παραλία θα βρείτε άνετο χώρο για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας, beach bar, ξαπλώστρες με ομπρέλες, κιόσκια που έχει στήσει ο δήμος Λήμνου, ακόμα και πευκόδασος για να κάνετε κάμπινγκ με σκηνή ή τροχόσπιτο. Η παραλία Κέρος, λόγω των ανέμων που φυσούν συχνά αλλά και των ασφαλών νερών, είναι ιδανική wind surf τόσο για όσους θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά όσο και για τους λάτρεις του αθλήματος.

Παραλία Θάνους

Η παραλία του Θάνους στη Λήμνο είναι μία από τις πιο δημοφιλείς του νησιού, στο νοτιοδυτικό μέρος της Λήμνου, σε μικρή απόσταση από τον ομώνυμο οικισμό. Η απέραντη αμμουδιά συγκεντρώνει τα καλοκαίρια πλήθος επισκεπτών του νησιού, που την προτιμά για τα πεντακάθαρα νερά της. Εκτός από ομπρέλες και ξαπλώστρες πάνω στην παραλία και πολύ κοντά στην ακτή μπορεί κανείς να βρει από ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι φυσικά ταβέρνες και καφέ. Συχνά διοργανώνονται beach parties, ενώ τα μαγαζιά της περιοχής είναι γεμάτα κόσμο, με τις μουσικές να αντηχούν ως το βράδυ. Οι υποδομές για θαλάσσια σπορ δεν λείπουν από την παραλία του Θάνους, ενώ την «τιμητική» του εκεί έχει το beach volley – διατίθενται μέχρι και επαγγελματικές εγκαταστάσεις.

paralia-thanou-1s

Παραλία Άγιος Ιωάννης – Κάσπακας

Στη δυτική Λήμνο, στην πλευρά που κοιτάει προς τη χερσόνησο της Χαλκιδικής, βρίσκεται η παραλία Άγιος Ιωάννης – Κάσπακας, σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από το ομώνυμο χωριό. Η πρόσβαση στην παραλία που και το 2014 βραβεύθηκε με Γαλάζια Σημαία, είναι εύκολη και μέσω ασφάλτου, ενώ καθώς «βλέπει» δυτικά θεωρείται ένα από τα καλύτερα σημεία της Λήμνου για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα. Εκεί θα βρείτε καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια για όλα τα γούστα και για όλες τις ανάγκες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

paralia-agios-ioannis-kaspakas-1

Παραλία στο Πλατύ

Νότια της Μύρινας στη Λήμνο, στον κλειστό, σχεδόν στρογγυλό κόλπο, βρίσκεται η παραλία στο Πλατύ, μια από τις πιο όμορφες και πολυσύχναστες του νησιού. Απέραντη αμμουδιά, με νερά σε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου και του τυρκουάζ, ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar αλλά και υποδομές για θαλάσσια σπορ, που είναι πολύ δημοφιλή στη Λήμνο. Το μεγάλο πλεονέκτημα της παραλίας στο Πλατύ, εκτός από την υπέροχη θάλασσα, είναι η οργάνωση που διαθέτει, καθώς εκεί θα βρείτε ακόμα και διαμορφωμένο παιδότοπο πάνω στην ακτή. Είναι φυσικό επόμενο λοιπόν, να προτιμάται κατά κόρον από οικογένειες με μικρά παιδιά, που στα ρηχά νερά της μπορούν να απολαύσουν και το παιχνίδι με το κύμα.

 

Εβγάτης

Στο δρόμο που ενώνει το Θάνος με τον Κοντιά στα νότια της Λήμνου, περνώντας από την δημοφιλή παραλία του Θάνους, συναντάμε ακόμα μία από τις πανέμορφες παραλίες της Λήμνου, τον Εβγάτη. Η ολόλευκη λεπτή άμμος εκτείνεται σε μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων και η καταγάλανη θάλασσα κάνει τις βουτιές αναζωογονητικές για όλους! Στον Εβγάτη θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες, πληθώρα θαλάσσια σπορ, beach bars και ταβερνάκια με καλό φαγητό, ενώ γι’ αυτούς που θέλουν στις διακοπές τους να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή δίπλα στη θάλασσα, διατίθενται και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

ebgatis-1

Γομάτι

Το Γομάτι είναι από τις παραλίες της Λήμνου που θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας εκεί. Βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού, σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το χωριό Κατάλακκο και πολύ κοντά στις Αμμοθίνες, το εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο του νησιού. Στο Γομάτι θα συναντήσετε μια απέραντη χρυσοκίτρινη αμμουδιά με ψιλή, απαλή άμμο και διαυγή νερά, που παίρνουν κάθε απόχρωση αναλόγως την ώρα της ημέρας που θα τα αντικρύσετε… Ο όρμος στο Γομάτι σχηματίζει άλλωστε ένα εντυπωσιακό τοπίο, με περίεργα πετρώματα, αλλά και ένα μικρό νησάκι στη βόρεια άκρη. Στην παραδοσιακή ταβέρνα μπορείτε να γευματίσετε, ενώ στην άλλη άκρη της παραλίας υπάρχει beach bar.

ammothines-1

Μεγάλο και Μικρό Φαναράκι

Το Μεγάλο Φαναράκι της Λήμνου βρίσκεται πολύ κοντά στο Μούδρο και είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της ευρύτερης περιοχής. Στην πίσω πλευρά του όρμου αναπτύσσεται η «αδελφή» παραλία, τοΜικρό Φαναράκι. Το καλοκαίρι το Μεγάλο Φαναράκι είναι πάντα γεμάτο κόσμο που απολαμβάνει τις βουτιές του σε ένα ξεχωριστό τοπίο. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη, διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar, ενώ υπάρχουν και μερικά δέντρα, που μπορούν να σας προσφέρουν τον ίσκιο τους. Ειδικά στην καρδιά του καλοκαιριού, στο Μεγάλο Φαναράκι συγκεντρώνεται η νεολαία της περιοχής, ενώ η παραλία είναι ιδανική και για οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς τα νερά της είναι ρηχά και επιτρέπουν το ξένοιαστο παιχνίδι με τα κύματα. Το Μικρό Φανάρακι είναι ένας κλειστός, απάνεμος και μικρός όρμος που συγκεντρώνει πλήθος παραθεριστών, ιδίως νέους που το προτιμούν για τις βουτιές τους. Νερά διαυγή και πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα, πλούσια αμμουδιά, φαρδιά αλλά μικρή σε μήκος, στο Μικρό Φαναράκι θα συναντήσετε κάθε είδους οργάνωση, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar στη διάθεση των λουόμενων.

mikro-fanaraki-1

 

terrabook.com


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video