Παγωτό έγινε το εκλεκτής ποιότητας και γεύσης «Μοσχάτο Λήμνου», από την Εύη Παπαδοπούλου, η οποία όσο βρισκόταν στην Ιταλία, έμαθε τα μυστικά του αυθεντικού, χειροποίητου ιταλικού gelato και το συνδύασε με ελληνικές πρώτες ύλες και φυσικά έμπνευση.
Πριν δυο καλοκαίρια άνοιξε μια gelateria στο Σύνταγμα. Εδώ, δεν γίνονται εκπτώσεις ούτε στην ποιότητα των πρώτων υλών, ούτε στον τρόπο παρασκευής, ούτε στον τρόπο συντήρησης, αφού δεν συναντάμε τις κλασικές βιτρίνες με τους λόφους των παγωτών, αλλά το παλιό ψυγείο με τα καπάκια, που το κρύβουν τελείως.
Αυτό το κλασικό παλιομοδίτικο ψυγείο είναι που διατηρεί το gelato σε σταθερή θερμοκρασία, που εξασφαλίζει εκείνη τη βελούδινη υφή, που λιώνει στο στόμα, χωρίς να δημιουργούνται οι ανεπιθύμητοι κρύσταλλοι, κάτι που νιώσαμε κι εμείς δοκιμάζοντάς το.
Στα top τους είναι το φιστίκι με πρώτη ύλη από τη Σικελία, το φουντούκι και το αμύγδαλο, ενώ best seller είναι και το μασκαρπόνε με καραμελωμένα σύκα Καλαμάτας και Μοσχάτο Λήμνου.
Μια από τις νέες γεύσεις τους είναι το λεμόνι με δυόσμο, κάτι σαν μοχίτο χωρίς αλκοόλ, ενώ στη βιτρίνα τους πάντα υπάρχουν και παγωμένα γλυκίσματα, όπως τα ταρτάκια semifreddo σοκολάτας, τα κανόλι semifreddo ανθότυρο και υπέροχες τούρτες παγωτό.
Πηγή: athinorama.gr
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου