Όσο βρισκόταν στην Ιταλία, η Εύη Παπαδοπούλου έμαθε τα μυστικά του αυθεντικού, χειροποίητου ιταλικού gelato, το συνδύασε με ελληνικές πρώτες ύλες και έμπνευση και πριν δυο καλοκαίρια άνοιξε μια gelateria στο Σύνταγμα.
Εδώ, δεν γίνονται εκπτώσεις ούτε στην ποιότητα των πρώτων υλών, ούτε στον τρόπο παρασκευής, ούτε στον τρόπο συντήρησης, αφού δεν συναντάμε τις κλασικές βιτρίνες με τους λόφους των παγωτών, αλλά το παλιό ψυγείο με τα καπάκια, που το κρύβουν τελείως.
Αυτό το κλασικό παλιομοδίτικο ψυγείο είναι που διατηρεί το gelato σε σταθερή θερμοκρασία, που εξασφαλίζει εκείνη τη βελούδινη υφή, που λιώνει στο στόμα, χωρίς να δημιουργούνται οι ανεπιθύμητοι κρύσταλλοι, κάτι που νιώσαμε κι εμείς δοκιμάζοντάς το.
Στα top τους είναι το φιστίκι με πρώτη ύλη από τη Σικελία, το φουντούκι και το αμύγδαλο, ενώ best seller είναι και το μασκαρπόνε με καραμελωμένα σύκα Καλαμάτας και Μοσχάτο Λήμνου.
Μια από τις νέες γεύσεις τους είναι το λεμόνι με δυόσμο, κάτι σαν μοχίτο χωρίς αλκοόλ, ενώ στη βιτρίνα τους πάντα υπάρχουν και παγωμένα γλυκίσματα, όπως τα ταρτάκια semifreddo σοκολάτας, τα κανόλι semifreddo ανθότυρο και υπέροχες τούρτες παγωτό.
Μπορείτε να το βρείτε
Le Greche,, Μητροπόλεως 16, Σύνταγμα, τηλ. 216 7006458, www.legreche.gr
Εργαστήριο: Απ. Παύλου 2, Αγία Παρασκευή, τηλ 216 7006416
ΠΗΓΗ: athinorama.gr
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου