ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανοιχτή επιστολή προς τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου από την πρόεδρο της Μύρινας

Ανοιχτή επιστολή προς τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου από την πρόεδρο της Μύρινας

Ανοιχτή επιστολή προς τον ΟΕΠΑ του Δήμου Λήμνου απέστειλε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας, μετά την άρνηση του οργανισμού να στηρίξει την εκδήλωση «Η πανσέληνος του Αυγούστου στο Κάστρο της Μύρινας», ζητώντας την επανεξέταση του αιτήματος, επισημαίνοντας και την πρόθεση για αλλαγή στην ημερομηνία πραγματοποίησης της.

Η ανοιχτή επιστολή αναφέρει:

"ΘΕΜΑ: Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ
ΣΧΕΤ: α. Η από 13-6-2016 επιστολή μας (αίτημα για την πανσέληνο του Αυγούστου)
β. Η με αρ. πρωτ.207/ 11-7-2016 αρνητική απάντηση του προέδρου του ΟΕΠΑ

Η εκδήλωση της Δημοτικής μας Κοινότητας « Η πανσέληνος του Αυγούστου στο Κάστρο της Μύρινας» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία πέρυσι και ήδη αποτελεί θεσμό στη συνείδηση των συμπολιτών μας οι οποίοι σε πρώτη ευκαιρία δεν παύουν να δηλώνουν ότι υπήρξε η κορυφαία εκδήλωση του περσινού καλοκαιριού. Όπως αντιλαμβάνεστε ανάλογη εκδήλωση ίσως και καλύτερη περιμένουν και φέτος.

Η Κοινότητα μας λοιπόν έχοντας υπόψη τα παραπάνω ,έγκαιρα εξασφάλισε την συνδιοργάνωση με την ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ,καθώς επίσης και την συνεργασία των συμμετεχόντων που αναφέρονται στο (α) σχετικό, προκειμένου να πραγματοποιηθεί και φέτος η εκδήλωση της πανσελήνου στο κάστρο της Μύρινας. Από τον ΟΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ περιμέναμε την οικονομική και υλικοτεχνική στήριξη, η οποία συγκριτικά με άλλες εκδηλώσεις είναι πολύ λιτή. Με έκπληξη μας ενημερωθήκαμε με το( β) σχετικό από τον πρόεδρο του ΟΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ κο Νίκο Μαρινάκη ,ότι ο Οργανισμός σας αποφάσισε να μη στηρίξει την εκδήλωση της Δημοτικής μας Κοινότητας για την πανσέληνο του Αυγούστου στο Κάστρο της πόλης μας.

Απ όσο γνωρίζουμε δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση αλλά και η επιβαλλόμενη ψηφοφορία στο συμβούλιο σας πάνω στα συγκεκριμένα αιτήματα που υποβάλαμε με το(α) σχετικό.

Η εκδήλωση της πανσελήνου του Αυγούστου σε οποιονδήποτε αρχαιολογικό χώρο είναι μοναδική και εκτιμούμε ότι η εκδήλωση στη Πολιόχνη το ίδιο βράδυ, δεν θα πρέπει να αποκλείει και αυτή του Κάστρου της Μύρινας .Εξάλλου η απόσταση από την Μύρινα μέχρι την Πολιόχνη είναι αρκετά μεγάλη και κάτω από την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας είναι μέγεθος αποτρεπτικό για πολύ κόσμο της Μύρινας αλλά και επισκεπτών της να μετακινηθούν τόσο μακριά, δεδομένου ότι δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία.

Το Κάστρο της Μύρινας αποτελεί «σήμακατατεθέν» και στολίδι της πρωτεύουσας αλλά και της Λήμνου ολόκληρης. Επίσης ο χώρος του είναι πιο προσβάσιμος από ποτέ. Στόχος του συμβουλίου της Δημοτικής μας κοινότητας είναι να αναδειχθεί το Ενετικό μας φρούριο μεταξύ των άλλων και ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων και να δώσουμε την ευκαιρία σε ντόπιους αλλά και επισκέπτες του νησιού μας να το επισκεφθούν. Ας μη ξεχνάμε ότι στην περσινή εκδήλωση της πανσελήνου υπήρχαν συμπολίτες μας οι οποίοι με την αφορμή της εκδήλωσης το επισκέφθηκαν για πρώτη φορά.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε συνολικά και επιμέρους τα αιτήματα της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας ,που αναφέρονται στο ( α) σχετικό και σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με την συγκεκριμένη ημερομηνία, προκειμένου το κάστρο μας και οι πολίτες αλλά και επισκέπτες της Μύρινας και των περιοχών γύρω απ αυτή να μην στερηθούν φέτος μιας ανάλογης του περσινού επιπέδου πολιτιστικής εκδήλωσης, το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας προτείνει(και μόνο για φέτος),την αλλαγή της ημερομηνίας από 18 σε 16 Αυγούστου 2016.

Τίτλος της εκδήλωσης : «ΣΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ......»

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και την σύντομη έγγραφη απάντησή σας προκειμένου να προβούμε στα δέοντα.

Εκ μέρους του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας"


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video