ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Λήμνος στη 15η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας

Η Λήμνος στη 15η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας

Η φετινή ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής Βiennale της Βενετίας, με το τίτλο: #ThisIsACo-op, φιλοδοξεί να αφήσει το αποτύπωμά της με μια σειρά συζητήσεων, εργαστηρίων και δρώμενων προσκαλώντας την κοινωνία αλλά και την κοινότητα της Biennale σε ενεργή συμμετοχή και συνεργασία.

Με το έργο ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ (κωδικός συμμετοχής 60376) το Τεχνικό Γραφείο “Πλατανιώτη Μαρία, Μαρής Ελευθέριος” λαμβάνει μέρος στη Διεθνή Έκθεση της Biennale, η οποία δίνει σημαντική δυνατότητα διεθνούς προβολής του νησιού.

Σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου επισημαίνεται ότι: «Η σχετική πρόταση αφορά το νησί της Λήμνου και περιλαμβάνει το σχέδιο ανάπτυξης και επέκτασης της πόλης του Μούδρου και κατ’ επέκταση την οικονομική ανάπτυξη του νησιού μέσα από τον τουρισμό και την παραγωγή.

Γενικότερα, λαμβάνοντας υπόψιν την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ της Ελλάδος, αλλά και παγκόσμια, τον παράγοντα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΑΝΘΡΩΠΟΣ, η πρόταση βασίζεται σε σημεία αναφοράς ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ της Λήμνου και υλοποιείται εφαρμόζοντας συστήματα ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΕΣ ΥΛΕΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ και στροφή στον πρωτογενή τομέα, συνυπολογίζοντας την τεράστια σημασία του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και της ΓΕΩΡΓΙΑΣ για τον τόπο.

Μέσα από λύσεις οικολογικές, οικονομικές, αρχιτεκτονικά και λειτουργικά άρτιες, προτείνουμε ένα μοντέλο που μπορεί να αναπαραχθεί, να προσαρμοστεί και να υλοποιηθεί, ανοίγοντας δυνατότητες ανάπτυξης.

Με δεδομένα τα ανωτέρω, η δυνατότητα προβολής του νησιού μέσα από μια διεθνή αρχιτεκτονική έκθεση είναι μια ευκαιρία που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ελληνική συμμετοχή στην Biennale πραγματεύεται κρίσιμα θέματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως το προσφυγικό ζήτημα, την κρίση της πόλης, τον χώρο ως κοινό αγαθό και την κρίση του επαγγέλματος. Στο χώρο της έκθεσης στη Βενετία, αλλά και σε διάφορα σημεία της Ελλάδας θα διοργανωθούν σημαντικές δραστηριότητες υπό τη μορφή  Εργαστηριών, Συμποσίων και Συνερεύσεων».

«Γι αυτό σας καλούμε να συμμετέχετε κι εσείς και να συνδιοργανώσουμε τις επόμενες εκδηλώσεις που αφορούν την πρότασή μας για τη Λήμνο, οι οποίες προγραμματίζονται για το άμεσο μέλλον.

Σε κεντρικά σημεία του νησιού κυκλοφορεί η ειδική αφίσα της συμμετοχής μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

#ThisIsACo-op: Eλληνικό Περίπτερο, 15η Διεθνής Έκθεση Αρχιτεκτονικής – La Biennale di Venezia

Διάρκεια: Έκθεσης: 28 Μαίου – 27 Νοεμβρίου 2016

Τοποθεσία: Giardini, Venice, Italy

Εθνικός Επίτροπος: Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας – Γενικής Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος: Ειρήνη Κλαμπατσέα

Επιμελητής: Σύλλογος Διπλωματούχων Αρχιτεκτόνων Ανώτατων Σχολών – Πανελλήνια ένωση Αρχιτεκτόνων – ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ

 
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

www.thisisaco-op.gr/

press.sadas.biennale@gmail.com

Facebook: Thisisaco-op http://ift.tt/2caNhpL

Twitter: @ThisIsACo_op http://twitter.com/ThisIsACo_op

Instagram: thisisaco-op http://ift.tt/2bRYhfx

 

biennale-limnos

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video