ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πώς μπορείτε να συμψηφίσετε επιστροφή φόρου και ΕΝΦΙΑ και η παγίδα που πρέπει να αποφύγετε

εφορια φοροι

εφορια φοροι

Οι νόμοι δεν είναι απαραίτητα και για να τηρούνται. Στην περίπτωση του κράτους αυτό γίνεται σχεδόν κανόνας. Ενώ λοιπόν θα έπρεπε να συμψηφίζεται η επιστροφή φόρου που δικαιούται ο φορολογούμενος με υποχρεώσεις που έχει απέναντι στο Δημόσιο, όπως η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, αυτό δεν γίνεται αυτεπάγγελτα, αλλά θα πρέπει να χάσει ο πολίτης χρόνο και να μεταβεί στην Εφορία.

Εάν το υπουργείο Οικονομικών άναβε το πράσινο φως σε αυτεπάγγελτους συμψηφισμούς- και δεν είναι τεχνικό το θέμα- αυτό θα σήμαινε ότι η ροή των επιστροφών φόρου (και η είσπραξη φόρων αντιστοίχως) θα ήταν άμεση. Κι αν για τις εισπράξεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, οι αυτόματες επιστροφές θα ανέτρεπαν το δημοσιονομικό σχεδιασμό. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις το υπουργείο άρχισε τις επιστροφές φόρων, σε συνδυασμό με την υστέρηση των εισπράξεων, άνοιξε «τρύπα» περίπου 370 εκατ. Ευρώ στα έσοδα.

Τι μπορούν να κάνουν όσοι πρέπει να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ χωρίς να έχουν λάβει ακόμα την επιστροφή φόρου; Να πάνε στην εφορία και να υποβάλουν αίτημα συμψηφισμού. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι αν η οφειλή ξεπερνά την επιστροφή, το υπόλοιπο θα πρέπει να εξοφληθεί εφάπαξ. Αν για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ είναι 600 ευρώ και η επιστροφή φόρου 250 ευρώ, η διαφορά των 350 ευρώ δεν θα «σπάσει» σε 5 δόσεις, αλλά θα πρέπει να πληρωθεί με τη μία. 

Το άλλο πρόβλημα, όπως το αναδεικνύουν έμπειροι φοροτεχνικοί και λογιστές, είναι ότι κάθε εφορία ακολουθεί τη δική της τακτική στα αιτήματα συμψηφισμών κι αυτό σημαίνει ότι αλλού «κολλάνε» κι αλλού προχωράνε κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, αυτή τη στιγμή είναι στον «πάγο» εκκρεμείς επιστροφές φόρων που ξεπερνάνε τα 3,3 δις ευρώ!

 

 

 

Pronews


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video