ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αποκλείστηκαν 80 παιδιά από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς


Από τις 208 αιτήσεις για του βρεφονηπιακούς σταθμούς της Σάμου που έγιναν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ μόνο τα 128 παιδιά πήραν voucher, αφήνοντας ουσιαστικά ογδόντα νήπια εκτός.

Σύμφωνα με την διευθύντρια των βρεφονηπιακών σταθμών Σάμου, Ιωάννα Γεωργοστάθη, τα παιδιά αυτά θα μπορούν να κάνουν αίτηση πληρώνοντας βέβαια από μόνοι τους τα τροφεία.

Όσον αφορά στο θέμα της χωρητικότητας των δομών της Σάμου η κ. Γεωργοστάθη δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα παρά μόνο στο Καρλόβασι αφού η χωρητικότητα για τα νήπια ανέρχεται στα 70 και οι αιτήσεις είναι 93 ενώ για τα βρέφη είναι 20 και οι αιτήσεις είναι 27.

Επίσης αναμένεται να ξεκαθαρίσει η εικόνα για το πόσα παιδιά θα είναι σε κάθε σταθμό αφού σύμφωνα με το νέο σύστημα οι γονείς θα ενημερώσουν την ώρα της εγγραφής τη δομή που προτιμούν ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν συγκεκριμένες οι θέσεις που δινόταν μέσω ΕΣΠΑ.

Για το προσωπικό που απασχολείται με ετήσιες συμβάσεις μέσω του ΕΣΠΑ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα δήλωσε η κ. Γεωργοστάθη αφού έχουν ανανεωθεί όλες.

Ωστόσο υπάρχει πρόβλημα με έξι βρεφονηπιοκόμους που βρίσκονται σε άδειες κύησης, λοχείας και μητρότητας.

Η διεύθυνση βρεφονηπιακών σταθμών έχει ζητήσει την αντικατάστασή τους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν εύρρυθμα όλες οι μονάδες.

Για παράδειγμα ανέφερε τον νηπιακό σταθμό Μαραθοκάμπου που λειτουργεί με μόνο μία εργαζόμενη η οποία θα έχει στην ευθύνη της περίπου 15 νήπια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίκαιρη ερώτηση – παρέμβαση για το θέμα των παιδικών σταθμών στη Σάμο έκανε η παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα.

Πηγή: era-aegean.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video