ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κοινή επιστολή από τις ΕΛΜΕ Λήμνου – Λέσβου προς το ΠΥΣΔΕ

Κοινή επιστολή από τις ΕΛΜΕ Λήμνου – Λέσβου προς το ΠΥΣΔΕ

Κοινή επιστολή προς το ΠΥΣΔΕ Λέσβου απέστειλαν από κοινού η ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου και Λέσβου, ζητώντας την έγκαιρη ανάρτηση όλων των γνωστών λειτουργικών κενών στα σχολεία των τριών νησιών, καθώς και του ακριβή αριθμού των ωρών που χρειάζεται κάθε σχολική μονάδα ανά ειδικότητα, καθώς όπως επισημαίνουν αυτές θα πρέπει να γίνουν με διαφανή και δίκαιη διαδικασία τοποθέτησης.

Η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Διευθυντή,
Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του ΠΥΣΔΕ,

Ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που απασχολεί κάθε χρόνο τους συναδέλφους μας, ιδίως όσους βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, όσους έχουν έρθει στην περιοχή με απόσπαση από άλλο ΠΥΣΔΕ, όσους ζητούν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, όσους παραμένουν υπεράριθμοι, όπως επίσης και τους αναπληρωτές, είναι η τοποθέτησή τους σε λειτουργικό κενό με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Συχνά η διαδικασία αυτή τίθεται εν αμφιβόλω, εφόσον δεν δημοσιοποιούνταν τα υπάρχοντα λειτουργικά κενά. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να δημιουργούνται εύλογες επιφυλάξεις και να εγείρονται ενστάσεις για την δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση των συναδέλφων.
Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει. Σήμερα, που η εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής λειτουργεί ως «δαμόκλεια σπάθη» πάνω από τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, σας καλούμε να μην υιοθετήσετε πρακτικές που εντείνουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Παρακαλούμε λοιπόν για την έγκαιρη ανάρτηση όλων των γνωστών λειτουργικών κενών, όπως αυτά θα έχουν προκύψει μετά την διαδικασία των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, καθώς και του ακριβή αριθμού των ωρών που χρειάζεται κάθε σχολική μονάδα ανά ειδικότητα. Αν και κατανοούμε τις διάφορες «τεχνικές δυσκολίες» θεωρούμε ότι αυτές δεν μπορούν να σταθούν πάνω από το αίτημα για μια διαφανή και δίκαιη διαδικασία τοποθέτησης.

Επιπλέον, ζητάμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και όσον αφορά τη διάθεση των συναδέλφων, που δεν συμπληρώνουν το ωράριό τους στο σχολείο τοποθέτησής τους, σε άλλα σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου. Η διάθεση πρέπει να γίνεται με βάση τα μόρια των συναδέλφων κατόπιν αίτησης τους για τα σχολεία προτίμησής τους.

Το αίτημα μας αυτό αποκτά αυτές τις μέρες μία ιδιαίτερη διάσταση με αφορμή τις εγκυκλίους του υπουργείου με θέμα τον «προγραμματισμό άμεσων ενεργειών προς τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες». Με την τακτική του αυτή το Υπουργείο Παιδείας θέλει να δείξει προς την κοινωνία ότι με την έναρξη των μαθημάτων «όλα θα λειτουργούν κανονικά», αλλά αυτό που κάνει στην πραγματικότητα είναι να λειτουργήσει τα σχολεία με όσο γίνεται λιγότερο προσωπικό και με απόλυτη ευελιξία στη διαχείριση των εκπαιδευτικών, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και των μαθητών".


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video