ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ερώτηση του Σταύρου Τάσσου για τα παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών στη Λήμνο

Ερώτηση του Σταύρου Τάσσου για τα παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών στη Λήμνο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέθεσαν οι Βουλευτές Σταύρος Τάσσος και Σάκης Βαρδαλής του ΚΚΕ με θέμα τα παιδιά που έμεινα εκτός παιδικών σταθμών στη Λήμνο.

Η ερώτηση αναφέρει:

«Μια Σεπτεμβρίου άνοιξαν οι Παιδικοί Σταθμοί και σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα και που αφορούν το ποια και πόσα βρέφη και νήπια θα πάνε δωρεάν στους παιδικούς σταθμούς μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, πάνω από 36.500 παιδιά «κόπηκαν» και πλέον οι οικογένειές τους ζουν με την αγωνία και το άγχος τού τι θα κάνουν, πώς δηλαδή θα μπορέσουν να βρουν μία θέση για τα παιδιά τους σε παιδικό σταθμό για να μπορέσουν να βγουν στο μεροκάματο.

Η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ήρθε να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες - διαμαρτυρίες φορέων, σωματείων, αιρετών κ.ά. ότι οι αλλαγές στο πρόγραμμα, που εφάρμοσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πριμοδοτούν τους ιδιώτες και έχουν αρνητικές συνέπειες στην όλη διαδικασία και τους εμπλεκόμενους σ' αυτή (γονείς, εργαζόμενους, δήμους κλπ)

Σύμφωνα με καταγγελίες, λόγω της αλλαγής τρόπου της χρηματοδότησης, σε πολλές περιοχές δόθηκαν περισσότερα voucher από τις διαθέσιμες θέσεις και το αντίθετο. Αυτό έχει ως αποτέ¬λε¬σμα να υπάρχουν ωφελούμενες οικογένειες χωρίς να υπάρχει δομή που μπορεί να τις εξυπηρετήσει, αλλά και πολλές κενές θέσεις αλλού που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από επιλαχόντες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Λήμνου, όπου, σύμφωνα και με επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Λήμνου, 31 γονείς που τηρούσαν τις προϋποθέσεις του προγράμματος (ποσοστό 43%), μένουν εκτός των ωφελούμενων οικογενειών.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή διαμαρτυρίας, ανάμεσα στους 31 γονείς που κόπηκαν από το πρόγραμμα, είναι και άνεργη και πολύτεκνη μητέρα!

Βέβαια, το θέμα των παιδικών σταθμών δεν εξαντλείται μόνο στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που αφορά μόνο ένα μέρος οικογενειών. Αφορά και άλλες δεκάδες χιλιάδες οικογένειες (μεταξύ αυτών και οικογένειες της Λήμνου), που δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για το ΕΣΠΑ, έχουν αποκλειστεί δηλαδή από τη διαδικασία πριν αυτή ξεκινήσει. Αφορά εκείνους που θα πρέπει να αναζητήσουν λύση για το πώς το παιδί τους θα καταφέρει να ενταχθεί στην Προσχολική Αγωγή, με άλλο τρόπο και πληρώνοντας φυσικά μηνιαία τροφεία από 40, 60 ή και 100 ευρώ και πάνω μέσω των δημοτικών παιδικών σταθμών, είτε με άλλο τρόπο. Μπορεί το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ να κυριαρχεί στην επικαιρότητα και είναι λογικό, αφού χιλιάδες οικογένειες εξυπηρετούνται, αλλά υπάρχουν κι εκείνα τα νέα ζευγάρια που είναι επίσης χιλιάδες και που είναι κυριολεκτικά «ξεκρέμαστοι».

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποιες ενέργειες θα κάνει η κυβέρνηση ώστε:
• Να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ωφελούμενων οικογενειών και οι 31 γονείς της Λήμνου που έμειναν εκτός, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

• Να καταργηθούν τα τροφεία για όλους τους γονείς.

• Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός των 2 παιδικών σταθμών της Λήμνου.

• Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι και να γίνουν προσλήψεις στους Παιδικούς Σταθμούς του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.

• Να διασφαλίσει με άμεσα μέτρα και με όλες τις σύγχρονες και αναγκαίες προϋποθέσεις τη διεύρυνση των δημοτικών δομών για βρέφη και νήπια (εξεύρεση κατάλληλων κτηρίων - πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού) για όλα τα παιδιά που είτε συμμετείχαν με αίτηση των γονιών τους στο πρόγραμμα και σήμερα δεν εγκρίθηκαν ή δεν βρίσκουν θέση σε δομή της περιοχή τους είτε έχουν κατάθεση το αίτημα τους στους Δήμους».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video