ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Oλά τα μαχητικά αθλήματα στο anasa gym!Τι είναι το Grappling !

1

1

Το Grappling είναι μια πανάρχαια (ιστορικά βεβαιωμένο) μαχητική έκφραση- τέχνη του ανθρώπου, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πάλη, ρίψεις, πτώσεις, πιέσεις, έλεγχο, με  τεχνικές. Πάντα όμως σε συνδυασμό με χτυπήματα τοποθετημένα χρονικά στις πλέον κατάλληλες στιγμές και χωρικά στις πλέον ευνοϊκές θέσεις.

 

Από το grappling προέρχονται πολλά στυλ-sports όπως: ελευθέρα πάλη, ελληνορωμαϊκή, catch,subbmission wrestling, submission grappling. Πολλά επίσης υβρίδια έχουν την καταγωγή τους από το grappling.

DSC_7178

Θεωρείται ακόμη βέβαιο ότι πολλές γνωστές ανατολικές τέχνες όπως ju jitsu, Judo και άλλα ryu έχουν επηρεαστεί από το grappling σε διάφορές ιστορικές εποχές.

*Οι πλέον βεβαιωμένες αρχαιολογικές-ιστορικές μελέτες (με την ανεκτίμητη βοήθεια της γεωλογίας, που χρησιμοποιεί κατά κόρον δορυφορικές αναλύσεις ακριβείας, καταδεικνύουν με σαφήνεια την αρχαία Ελλάδα ως το λίκνο, την πρώτη πηγή πολιτισμού παγκοσμίως, κατά εκατομμύρια έτη στο παρελθόν (παλαιοανθρωπολογία κλπ).

Άρα εννοείται ότι και οι πολεμικές τέχνες, άοπλες και ένοπλες, η στρατηγική επιστήμη, οι πολεμικές εφευρέσεις, ξεκίνησαν από τον αρχαιότατο (κυριολεκτικά μυθολογικό) χώρο, που σήμερα ορίζεται ως ευρύτερη περιοχή των ελληνικών πολιτισμικών-γεωανθρωπολογικών ορίων (προσοχή όχι «μεσογειακών»).

Δυστυχώς διάφορες θεωρίες βασίζονται σε παρανόηση στοιχείων αρχαιολογικού χαρακτήρα, κυρίως διότι συνειδητά ή ασυνείδητα παραλείπουν ένα σημαντικότατο στοιχείο.

Το ότι «παλαιότεροι» πολιτισμοί που είναι της «μόδας» σήμερα, δεν είναι παρά αρχαιότατοι ελληνικοί τοπικοί πολιτισμοί του απωτάτου παρελθόντος που βαφτίστηκαν με διάφορα ονόματα για διαφόρους λόγους(Αίγυπτος, Αφρική, Μεσοποταμία κλπ)

Η επιστήμη πάντως των τελευταίων ετών με την βοήθεια των πλέον εξελιγμένων επιστημονικών εργαλείων ανατρέπει καθημερινά τα επιστημονικά λάθη του παρελθόντος.

hellas_top_team_2

Την φετινή χρονία θα μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα Grappling στο anasa gym από  τον πτυχιουχο προπονητή Σπύρο Γαλάνη για περισσότερες πληροφορίες στοψ anasa gym καθημερινά 10-22:00 και στα τηλ 22540 25938 και 6948404977.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video