ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τιμητική βράβευση αριστούχου Σαμιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Ο Σαμιώτης Κωνσταντίνος Μαράτος βραβεύτηκε ανάμεσα στους "Πρώτους εκ των Πρώτων" απόφοιτους Λυκείου από όλη την Ελλάδα, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κτίριο της Παλιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η βράβευση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει καθιερώσει από το 2003 η Eurobank.

Με το πρόγραμμα αυτό επιβραβεύονται κάθε χρόνο οι αριστούχοι απόφοιτοι που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η σχολική περίοδος 2015-2016 ανέδειξε 1.094 αριστεύσαντες από όλη την Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα από τον Νομό Σάμου και το Μαυρογένειο Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου Μαυρογένειο, ο Μαράτος Κωνσταντίνος, εισήχθη με αριθμό μορίων ΕΠΑ.Λ 1.918 στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας. Στον Νομό Σάμου διακρίθηκαν 4 μαθητές σε 11 σχολεία.

Η βράβευση των 58 αριστούχων που αναδείχθηκαν οι άριστοι μεταξύ των αρίστων, έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ της Τράπεζας, Νικόλαο Καραμούζη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, Φωκίωνα Καραβία. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΔΣ της Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "Κάθε χρόνος που περνάει σε συνθήκες κρίσης, ανεργίας, φτώχειας και αβεβαιότητας,αυξάνει την ανάγκη επανακαθορισμού των προτεραιοτήτων της χώρας και της κοινωνίας μας. Η Παιδεία πρέπει να αποτελεί τη βασική εθνική μας προτεραιότητα, ώστε να μην σπαταλάμε ανέξοδα το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας".  

Υπογράμμισε επίσης ότι είναι επιτακτική ανάγκη υιοθέτησης "μιας πολιτικής που αντιστρέφει τη μετανάστευση ταλαντούχων και ικανών νέων ανθρώπων στο εξωτερικό, να ενθαρρύνει τη νεανική επιχειρηματικότητα, τις δαπάνες για έρευνα και καινοτομία που παραμένουν κάτω από το 0,5%του ΑΕΠ, από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, να προσφέρει επιτέλους ευκαιρίες σε όλους,απασχόληση και αξιοπρεπείς αμοιβές. Το κρίσιμο δεν είναι ο ιδιωτικός και δημόσιος χαρακτήρας της, αλλά το επίπεδο της παιδείας που, σε όλες τις βαθμίδες της, προσφέρει ποιότητα. Μια παιδεία που θα διαθέτει τους αναγκαίους ιδιωτικούς και δημόσιους πόρους να χρηματοδοτήσει την εκπαίδευση και την προοπτική όλων των παιδιών, χωρίς εξαιρέσεις, όπως συνάδει σε μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία, προσδίδοντάς της προστιθέμενη αξία". 

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video