ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η επίσημη ανακοίνωση του Νοσοκομείου Λήμνου για το νέο ψυχιατρικό τμήμα

Η επίσημη ανακοίνωση του Νοσοκομείου Λήμνου για το νέο ψυχιατρικό τμήμα

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η ένταξη των πρώτων έργων, προϋπολογισμού 15,5 εκατ. ευρώ, στα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα.

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και η πρόταση του νοσοκομείου μας για ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος Ενηλίκων, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Η ολοκλήρωση του έργου αυτού θα έχει τρεις ιδιαίτερα σημαντικές συνέπειες:
1. Την συστηματική παροχή, σε εξαιρετικές συνθήκες, υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας από το νοσοκομείο μας, αν συνυπολογίσουμε την επικείμενη πρόσληψη τριών νοσηλευτών ψυχικής υγείας και ενός ψυχολόγου. Το Ψυχιατρικό Τμήμα του νοσοκομείου μας πλέον θα έχει ένα μοναδικό και διακριτό ρόλο με πανελλαδική εμβέλεια ανάμεσα στις αντίστοιχες μονάδες της υπόλοιπης χώρας.
2. Την αναπαλαίωση του αρχικού κτιρίου κατασκευής 1939. Την αποφυγή ζημιών στα υπόλοιπα δύο νεώτερα και εφαπτόμενα κτίρια, λόγω της υφιστάμενης εγκατάλειψης του αρχικού.
3. Την απελευθέρωση χώρων στα άλλα κτίρια προκειμένου να αξιοποιηθούν για την ευρύτερη ανάπτυξη υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Όμως, δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ. Με όραμα την δημιουργία ενός πλήρους νοσοκομείου από άποψη κτιρίων και εξοπλισμού προχωράμε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και:
• Στην βελτίωση και εκσυγχρονισμό του ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού.
• Στην ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Eυχαριστούμε θερμά:
o Το Επιτελείο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και ιδιαίτερα τον Αναπληρωτή Υπουργό κο Αλ. Χαρίτση για την ένταξη του έργου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα.

o Την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κα Όλγα Ιορδανίδου γιατί σε κάθε φάση υπήρξαν αρωγοί στην προσπάθειά μας.

o Την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κα Χρ. Καλογήρου και τον Έπαρχο κο Ευ. Γιαρμαδούρο για την συνεχή συνδρομή τους στην όλη προσπάθεια κατάθεσης της πρότασης.

o Τον κο Ιωαννίδη Πέτρο, ο οποίος χρηματοδότησε την προαπαιτούμενη Μελέτη.
o Τον κο Αντ. Χατζηδιαμαντή, ο οποίος στάθηκε ανιδιοτελώς από την αρχή δίπλα μας. Οι καίριες συμβουλές του σε διαφορετικές και κρίσιμες φάσεις καθόρισαν την θετική έκβαση της πρότασης.

o Τους Ψυχίατρους του νοσοκομείου μας κ.κ. Αικ. Ξυπολιά και Κ. Κατσιγιαννόπουλο γιατί μετέτρεψαν το όραμά τους για δημιουργία

Ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος Ενηλίκων σε πρακτική και εφαρμόσιμη πρόταση.
o Και βέβαια, τους συνεργάτες της Διοικητικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου μας οι οποίοι ξεπέρασαν κάθε ανθρώπινη δυνατότητα προκειμένου να ολοκληρώσουν μέσα σε τρεις μήνες διαδικαστικά ζητήματα που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα απαιτούσαν για την ολοκλήρωσή τους δύο χρόνια.

Από σήμερα ξεκινάμε τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υλοποίηση της πρότασης. Στόχος μας, ένα νοσοκομείο ικανό να ικανοποιήσει κτιριολογικά τις ανάγκες του νησιού μας και των κατοίκων του τα επόμενα 30 χρόνια.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video