ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Λήμνος: Όλοι μαζί για τα Άτομα με Αναπηρία (photos)

Λήμνος: Όλοι μαζί για τα Άτομα με Αναπηρία (photos)

Με πλήθος δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τίμησαν την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καλλιθέας Λήμνου, ο σύλλογος Α.Μ.Ε.Α Λήμνου «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και η Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου.

Σε σχετική κοινή τους ανακοίνωση, αναφέρεται:

«Όπως γνωρίζετε η 3η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Με αφορμή την ημέρα αυτή, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπ/γείο Καλλιθέας Λήμνου,  σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Α.μεΑ «Ορίζοντες» και την Κινηματογραφική Λέσχη Μύρινας Λήμνου, διοργάνωσε διήμερο δράσεων ενημέρωσης, βιωματικής προσομοίωσης της αναπηρίας, ευαισθητοποίησης και προβληματισμού της εκπαιδευτικής και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπ/γείο Νέας Κούταλης και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο κινηματοθέατρο Μαρούλα.

Στόχος των δραστηριοτήτων/εκδηλώσεων, με τον τίτλο: «Έλα για λίγο στη θέση μου και Μάθε-Βίωσε-Σκέψου…Άλλαξε» ήταν η γνωριμία - επαφή,  η εν συναίσθηση, η ευαισθητοποίηση  και ο προβληματισμός όλων των συμμετεχόντων.

Αρχικά, ευχαριστούμε θερμά, τους μαθητές, τους  Διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Νέας Κούταλης, που μας έδωσαν την ευκαιρία να προβάλουμε, τα θέματα αναπηρίας, να τα προσομοιώσουμε μέσα από βιωματικές δραστηριότητες με όλους τους μαθητές, να γνωριστούμε και να προβληματιστούμε. Καθώς επίσης και την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργού του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου για τη συμμετοχή και τη βοήθεια που μας πρόσφεραν για την ασφαλή και επιτυχή διοργάνωση των παραπάνω δραστηριοτήτων.   

Ευχαριστούμε και όλους τους γονείς, συναδέλφους και συμπολίτες, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και αφιέρωσαν το απόγευμα της Τρίτης με το να δώσουν το παρών, στην προβολή της βραβευμένης ταινίας «YO,TAMBIEN» και να στηρίξουν οικονομικά το Σχολείο μας, προμηθευόμενοι τις δημιουργίες που κατασκευάστηκαν με την αμέριστη βοήθεια φίλων και γονέων.

Τέλος, ευχαριστούμε τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου, για την υποστήριξη που μας παρείχε και το φροντιστή του Κινηματογράφου Μαρούλα».

{gallery}amea_3_dek_17{/gallery}

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video