ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

To 2ο Δημοτικό Μύρινας γεμίζει... "T Α Ν G E R I N E S"

To 2ο Δημοτικό Μύρινας γεμίζει...

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μύρινας Λήμνου, μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και μαθητών, σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας “Μανταρίνια” την Τετάρτη 28/03, στις 20:30, στo 2ο Δημοτικό Μύρινας. Η είσοδος είναι, φυσικά, δωρεάν.

Ελάτε με την καλή σας διάθεση και την αγάπη σας για το καλό σινεμά!

T Α Ν G E R I N E S
(Μανταρίνια)
2013 | 87΄ | Εσθονία, Γεωργία| σκηνοθεσία: Ζaza Urushadze
με τους: Lembit Ulfsak, Elmo Nüganen, Giorgi Nakashidze

Λίγα λόγια για την ταινία...
Η ταινία, γυρισμένη από τον Γεωργιανό σκηνοθέτη Ζάζα Ουρουσάτζε, έφερε την Εσθονία για πρώτη φορά στη διεκδίκηση ενός Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αντιπολεμικό δράμα που διαδραματίζεται στο 1992, στο κτήμα ενός φιλήσυχου Εσθονού καλλιεργητή μανταρινιών. Ενώ γύρω του μαίνεται ο πόλεμος Αμπχαζίας-Γεωργίας, που δεν τον αφορά, θα αποδείξει με τη γεμάτη ανθρωπιά στάση του, σε έναν μισθοφόρο Τσετσένο και ένα Γεωργιανό αντίπαλό του, ότι αυτά που τους ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν.
Με λιτή αλλά συγκλονιστική ερμηνεία, ο –κατά βάση θεατρικός- Εσθονός ηθοποιός Λέμπιτ Ούλφσακ (στον οποίο έχει απονεμηθεί το Βραβείο Καλύτερου Εσθονού Ηθοποιού του Αιώνα) υποδύεται τον ηλικιωμένο καλλιεργητή, που περιθάλπει τους δυο αντιπάλους και ουσιαστικά δίνει τον παλμό αυτής της τρυφερής και γεμάτης ανθρωπιά ταινίας, η ουσία της οποίας βρίσκεται στη ματαιότητα του πολέμου και αποκρυσταλλώνεται στους -επίσης λιτούς- διαλόγους, που συνοψίζονται σε απλές φράσεις, όπως «τι σημασία έχει από ποια μεριά των συνόρων βρίσκεσαι» και «τι σημασία έχει που θα θαφτεί κάποιος». Ο πόλεμος είναι πάντα οδυνηρός και αυτό αποδεικνύεται σπαρακτικά σ’ αυτή την πραγματικά συγκινητική ταινία. Αξίζει να σημειωθεί το εκπληκτικής ομορφιάς – αν και επίσης λιτό - μουσικό θέμα, το οποίο, καθώς επαναλαμβάνεται ανά στιγμές καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας, δίνει τον τόνο στην εξέλιξη του δράματος με σχεδόν μυστικιστικό τρόπο. Ταυτόχρονα, αποτελεί άλλο ένα πεδίο σύνδεσης δύο λαών και δύο πολιτισμών, μιας και ο συνθέτης του, Niaz Diasamidze, είναι Γεωργιανός, αλλά πριν προχωρήσει στη σύνθεσή του άκουσε εκτεταμένα παραδοσιακή Εσθονική μουσική, ώστε να γράψει ένα κομμάτι που θα αποτελούσε κράμα των δυο μουσικών παραδόσεων.

Το τρέιλερ της ταινίας: 

 

Η σελίδα της Λέσχης στο facebook: https://www.facebook.com/Cinephilimnos/ 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video