ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Λήμνος στους top προορισμούς του φετινού καλοκαιριού

Η Λήμνος στους top προορισμούς του φετινού καλοκαιριού

Κρυστάλλινα νερά, γραφικά χωριά και εναλλακτικός τουρισμός κάνουν φέτος την Λήμνο must – και μπορείτε να τα απολαύσετε όλα πολύ οικονομικά!

Ξεκίνησε να φιγουράρει δειλά το 2016 και το 2017 σε αφιερώματα μεγάλων διεθνών μέσων ως ένας από τους προορισμούς που αξίζει να ανακαλύψει κανείς. Αλλά όλα δείχνουν ότι το 2018 θα είναι η χρονιά της. Η Λήμνος φιγουράρει στους πιο οικονομικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο για το 2018, όπως τους επέλεξε το Forbes. Ο λόγος; Έχει τη γραφικότητα της Σαντορίνης και τις παραλίες της Μυκόνου, αλλά σε πολύ πιο λογικές τιμές.

Η Λήμνος είναι σε μεγάλο βαθμό ακόμη ανέγγιχτη από τον μαζικό τουρισμό, καθώς για δεκαετίες αποτελούσε καλά κρυμμένο μυστικό. Φέτος, η Λήμνος είχε την τιμητική της σε πολλές διεθνείς εκθέσεις τουρισμού – και καθόλου άδικα!

Καθώς πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο σε έκταση νησί (το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας), προσφέρει στον επισκέπτη σχεδόν ό,τι ζητήσει: παραλίες με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά, ερημικούς βοτσαλωτούς όρμους για όσους θέλουν να μείνουν μακριά από πλήθη και ανέσεις, αρχαίους θησαυρούς, γραφικά χωριά με γαστρονομικές εκπλήξεις, καθώς και πολλές ευκαιρίες για δραστηριότητες στη φύση: από surfing και πεζοπορία μέχρι καταδύσεις σε βυθούς στρωμένους με ναυάγια και σπηλιές που μαγεύουν με τα παιχνιδίσματα του φωτός.

Στη Μύρινα, την πρωτεύουσα του νησιού, θα πάτε για φαγητό, ψώνια και βραδινή διασκέδαση. Αλλά, αν προτιμάτε περισσότερη ησυχία, αφήστε τα μεγάλα ξενοδοχεία και αναζητήστε οικονομικά δωμάτια κοντά στις παραλίες του νησιού. Αν πάλι προτιμάτε να μείνετε εκτός πρωτεύουσας θα έχετε πολλές επιλογές και θα απολαύσετε και τη νυχτερινή ζωή.

Ωστόσο, μη φύγετε από το νησί χωρίς να επισκεφθείτε τις Αμμοθίνες. Στα βόρεια του νησιού της Λήμνου, 3 χιλιόμετρα πάνω απ' το χωριό Κατάλακκος και κοντά στην παραλία Γομάτι, απλώνονται οι περίφημες Αμμοθίνες σε έκταση 70 στρεμμάτων περίπου. Οι Αμμοθίνες αποτελούν ένα εξαιρετικά σπάνιο και αλλόκοσμο τοπίο, που προσελκύει ολοένα και περισσότερους λάτρεις των αξιοπερίεργων της φύσης.

Οι Αμμοθίνες είναι αμμώδεις λόφοι που υπάρχουν συνήθως σε παράκτιες περιοχές. Δημιουργούνται από τη διάβρωση και την απόθεση της άμμου στις παράκτιες περιοχές. Η άμμος που υπάρχει στην ακτή παρασύρεται από τον άνεμο και την αντικαθιστά η άμμος που κύματα και ρεύματα φέρνουν στην παραλία.  Αποτελούν σημαντικούς αλλά και ευαίσθητους οικότοπους. Σε αυτές υπάρχουν φυτά και ζώα που είναι ανθεκτικά και προσαρμόζονται εύκολα στις δύσκολες συνθήκες του περιβάλλοντος. Είναι οικότοποι που προστατεύονται με την Οδηγία 92/43/ΕΟΚ "για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας".

Φύση και αρχαία!

Οι επιλογές στις παραλίες είναι πάρα πολλές. Η πιο γνωστή του νησιού είναι το Μικρό Φαναράκι, μια πανέμορφη οργανωμένη παραλία με τιρκουάζ νερά, όπου όμως δεν θα νιώσετε στριμωγμένοι από την πολυκοσμία. Στον Εβγάτη, το Μεγάλο Φαναάκι, την Χαβούλη, το Θάνος και το Κέρος θα απολαύσετε εξίσου τις βουτιές σας και τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, ενώ δεκάδες ακόμη παραλίες που δεν ανήκουν στις πιο διαφημισμένες περιμένουν τους πιο περιπετειώδεις να τις ανακαλύψουν.

Το νησί δεν προσφέρεται για ταξιδιώτες χωρίς δικό τους όχημα, καθώς οι αποστάσεις είναι μεγάλες και η συγκοινωνία δεν φτάνει σε όλες τις παραλίες. Ωστόσο, μην παραλείψετε να κάνετε τη διαδρομή μέχρι το ανατολικό άκρο του νησιού, για μια παραλία που θα σας μείνει αξέχαστη. Λίγο μετά το αεροδρόμιο του νησιού βρίσκεται το Κέρος, ένας μεγάλος κόλπος με ψιλή λευκή άμμο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Καραϊβική.

Τέλος, αφιερώστε μια μέρα για μια εκδρομή στα χωριά, τους αρχαιολογικούς χώρους και τις ταβέρνες του νησιού όπου θα γευτείτε τοπικές γεύσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες. Οι καλύτερες προτάσεις είναι οι Σαρδές, ο Κότσινας ο Μούδρος, η Ηφαιστία, η Πολιόχνη και τα Καβείρια όπου θα απολαύσετε καλό φαγητό, φιλόξενους ανθρώπους αλλά και φυσικές ομορφιές.

Τα πεντακάθαρα νερά της Λήμνου προτιμά και η Μεσογειακή φώκια, ενώ στο νησί βρίσκεται ο υγροβιότοπος που αποτελείται από τρεις λίμνες, την Αλυκή, την Χορταρόλιμνη και την Ασπρόλιμνη. Η Αλυκή είναι η μεγαλύτερη. Επικοινωνεί με τη θάλασσα μέσω μιας μικρής διώρυγας και το καλοκαίρι που ξεραίνεται αφήνει πίσω της αλάτι άριστης ποιότητας. Και οι τρεις λίμνες είναι ενταγμένες στο δίκτυο NATURA 2000, καθώς φιλοξενούν πολλά μεταναστευτικά πουλιά.

Πεζοπορία ή surfing;

Σύμφωνα με έρευνα του Booking.com, 56% των ταξιδιωτών δήλωσαν πως μέσα στο 2018 θα κάνουν ένα ταξίδι με επίκεντρο κάποια δραστηριότητα, και ιδιαίτερα την πεζοπορία. Η Λήμνος είναι ηφαιστειογενές νησί. Αν και δεν έχει δάση, έχει εκτεταμένες εύφορες πεδιάδες καλλιεργημένες με σιτηρά κι αμπέλια. Με τόσο έντονο γεωγραφικό ανάγλυφο, δεν θα γινόταν να μην προσφέρεται και για trekking.

Ο βυθός της Λήμνου προσφέρεται επίσης για καταδύσεις, καθώς στο νησί υπάρχουν διάσπαρτα πολλά ναυάγια πλοίων, ενώ λειτουργούν και σχολές surf.

Στην παραλία Κέρος θα απολαύσετε τα κύματα πάνω στη σανίδα του σερφ σας, ενώ στην περιοχή του Κοκκινόβραχου ανοίγει νέα σχολή surf η οποία αναμένεται να αυξήσει την κινητικότητα και στην

Πώς θα φτάσετε (και γιατί το αεροπλάνο μπορεί να σας συμφέρει περισσότερο)

Η σύνδεση της Λήμνου με το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι η καλύτερη δυνατή, καθώς το μόνο δρομολόγιο που εκτελείται προς το νησί θα σας κοστίσει… από 18 έως 24 ώρες από τη ζωή σας.

Αντίθετα τα δρομολόγια από το λιμάνι του Λαυρίου είναι πιο σύντομα με μέση διάρκεια περίπου 9 ωρών. Είναι επομένως πολύ προτιμότερο να πάτε αεροπορικώς αφού η πτήση από το αεροδρόμιο της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης έχει διάρκεια 30 έως 45 λεπτά ανάλογα με τον τύπο του αεροσκάφους.

Βάλτε ένα ταξίδι στην Κάρπαθο στη wishlist σας – είναι πιο οικονομικό από ποτέ να την επισκεφθείτε φέτος!

Πηγή: gegonota.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video