ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Για τις εξελίξεις που «μυρίζουν μπαρούτι» μίλησε στη Λήμνο ο Δ. Αρβανιτάκης

Για τις εξελίξεις που «μυρίζουν μπαρούτι» μίλησε στη Λήμνο ο Δ. Αρβανιτάκης

Με μαζική συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, που διοργανώθηκε από την ΚΟ Αιγαίου και την Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ.

Στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματοθέατρου «Μαρούλα» μίλησε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και αναφέρθηκε σε εξελίξεις που «μυρίζουν μπαρούτι», τονίζοντας ότι το ΚΚΕ συνομιλεί με τους κατοίκους των νησιών όχι για να τους αποκοιμίσει, όπως κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και άλλα αστικά κόμματα, αλλά για να αναδείξει ποια θα πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης, του λαού από τη σκοπιά των δικών της συμφερόντων. Αναφέρθηκε στην κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, στη Συρία, την Ανατολική Μεσόγειο και την ανατολική Ευρώπη, όπου μαίνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Σημείωσε τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου και της άμεσης πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας και τόνισε πως χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα της εργατικής τάξης, του λαού στη Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο και σε όλη την Ελλάδα, διότι η επιθετικότητα της Τουρκίας, δηλαδή της τουρκικής αστικής τάξης, δεν είναι ξεκομμένη από τις επικίνδυνες εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όπου οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές μεγαλώνουν για το ποιος, ποια ιμπεριαλιστική δύναμη, ποια καπιταλιστική χώρα θα έχει τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, εμπορευμάτων, για το γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής, των αγορών.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, σημείωσε πως η εφησυχαστική τακτική της είναι επικίνδυνη, διότι είναι άλλο ζήτημα το να μην καλλιεργείται κλίμα φόβου και ανασφάλειας και διαφορετικό ο ελληνικός λαός να είναι ενημερωμένος, προετοιμασμένος. Μίλησε για τις ευθύνες της κυβέρνησης που αναγορεύει τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε εγγυητές της ασφάλειας στο Αιγαίο, αν και αποτελούν παράγοντες αστάθειας. Υπογράμμισε πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αναδεικνύει το χαρακτήρα του πολέμου, ως σφαγή των λαών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για το μοίρασμα των αγορών και των ζωνών επιρροής και ότι μόνο το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι οι ίδιοι που ματώνουν το λαό και του κλέβουν τον ιδρώτα, της εργατικής τάξης, σε καιρό ειρήνης, είναι οι ίδιοι που τη στέλνουν στον πόλεμο για να σκοτωθεί για τα συμφέροντά τους.

Σημείωσε ότι οι κομμουνιστές, όπως πάντα στην ηρωική 100χρονη ιστορία του Κόμματος, θα πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, για να αποκρουστεί ο όποιος εισβολέας, εάν και όποτε τολμήσει να επιτεθεί στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, όμως, επισήμανε ότι όπως τώρα δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην αστική κυβέρνηση που ματώνει το λαό με τα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική, δεν δείχνουμε και καμιά εμπιστοσύνη στην αστική κυβέρνηση που κάνει τον πόλεμο, που ματώνει το λαό για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Καμιά ανοχή στην αστική τάξη που υποκινεί ή συμμετέχει στον πόλεμο για την προώθηση των δικών της οικονομικών συμφερόντων, βάζοντας το λαό μας να χύνει το αίμα του. Πρόσθεσε ότι θα επιδιώξουμε να τη βάλουμε με την πάλη μας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, με την ανατροπή της, για την οριστική νίκη του λαού, έτσι ώστε επιστέγασμα και έπαθλο αυτής της πάλης να είναι η εργατική εξουσία.

Ακολούθησε συζήτηση, όπου ο Νίκος Παπαναστάσης, συνταγματάρχης ε.α., απάντησε σε ερωτήματα, εξειδικεύοντας και αναλύοντας ακόμα περισσότερο τις θέσεις του ΚΚΕ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, της ελληνικής αστικής τάξης, καθώς και τις αιτίες των προσφυγικών ροών στα νησιά.

ekdhlvsh lhmnos arbanitakhs

Πηγή: 902.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video