ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οινοποιείο Αφιανές: Τα κρασιά της Ικαρίας, αυτά τα από πάντα «φυσικά» κρασιά

Τα ξεχωριστά νησιά δίνουν και ξεχωριστά κρασιά
Το Οινοποιείο Αφιανές δημιουργήθηκε το 1997 στις Ράχες Ικαρίας και τον Σεπτέμβριο του 2007 εγκαινιάσθηκε ως σύγχρονο οινοποιείο  στον Προφήτη Ηλία Ραχών. Κτισμένο από πέτρα, ιδιαίτερα καλόγουστο, σ’έναν αμπελώνα σε υψόμετρο 610 μ. στο μέσο ενός πευκοδάσους, με ένα παραδοσιακό πιθοστάσι (πιθάρια χωμένα μέσα στη γη για την υποδοχή του μούστου) δίπλα σ’ ένα ειδικά διαμορφωμένο μικρό θεατράκι και με τους χώρους οινοποίησης, εμφιάλωσης, ωρίμανσης και αποθήκευσης σε υπόσκαφα κτίσματα, το οινοποιείο Αφιανές είναι μια εξαιρετική πρόταση για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα κρασιά της Ικαρίας μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Οι ποικιλίες που αξιοποιούνται είναι δυο τοπικές, το Φωκιανό και το Μπεγλέρι.Το σταφύλι δίνει τσαμπιά αραιά, με ρόγες μετρίου μεγέθους. Η απόδοση ανά στρέμμα είναι μικρότερη από τα 500κ/στρέμμα και καλλιεργείται σε πεζούλες σε όλη την έκταση του νησιού. Από το Φωκιανό παράγεται κρασί με ιδιαίτερο άρωμα και μακρά επίγευση.

Το Μπεγλέρι καλλιεργείται σε πεζούλες σε όλη την έκταση του νησιού και η απόδοση του φτάνει τα 500 κ/στρέμμα. Είναι ποικιλία με έντονο αρωματικό και πολύπλοκο χαρακτήρα.

ο οινοποιείο Αφιανές συνεργάζεται με την ερευνητική ομάδα της οινολογίας του ΤΕΙ Αθηνών και εφαρμόζει διαδικασίες οινοποίησης που στόχο έχουν τη μεταφορά στο κρασί όσο γίνεται περισσότερων πρωτογενών στοιχείων του σταφυλιού.

Οι οίνοι που παράγονται στο Κτήμα Αφιανές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, τα premium , τα κοινά και της κάβας (φιάλες παλιών χρόνων). Περισσότερα.

*Για την καθημερινή ζωή στην Ικαρία διαβάστε εδώ.

**Για τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Ραχών διαβάστε εδώ.

 

Αναδημοσίευση από : https://ift.tt/1jANV0o

The post Οινοποιείο Αφιανές: Τα κρασιά της Ικαρίας, αυτά τα από πάντα «φυσικά» κρασιά appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video