ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μάγεψε η χορευτική παράσταση των τμημάτων ενηλίκων του Λυκείου Ελληνίδων Λήμνου (photos)

Μάγεψε η χορευτική παράσταση των τμημάτων ενηλίκων του Λυκείου Ελληνίδων Λήμνου (photos)

«Το τραγούδι για μένα είναι η χαρά της ζωής... Αρχίστε να τραγουδάτε και να χορεύετε!
Έχω περάσει δύσκολη ζωή, το τραγούδι με έσωσε, μου δίνει ζωντάνια και δύναμη».

Αυτά είναι τα λόγια της Δόμνας Σαμίου, στην οποία είχαν αφιερώσει την παράσταση τα παιδικά τμήματα παραδοσιακών χορών του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου πριν λίγο καιρό. Και από αυτά εμπνεύστηκαν για να παρουσιάσουν τα τμήματα ενηλίκων τη δική τους δουλειά με την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων Χριστίνας Καρανίκα και Βασίλη Μαγνήσαλη, στην παράσταση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 17 Ιουνίου, στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

Μια παράσταση μουσικής και χορού από τις ομάδες παραδοσιακής λύρας και παραδοσιακού χορού της Μύρινας, του Κοντοπουλίου και του Μούδρου. Ακούστηκαν Αγαιοπελαγίτικοι σκοποί και παρουσιάστηκαν χοροί από τη Σάμο, το Ρουμλούκι, τα Κύθηρα, τη Νάξο και την Πάρο, τη Θεσσαλία και την Κρήτη.

Η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί μία κατάκτηση του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής καθώς μετά από πέντε συναπτά έτη λειτουργίας του τμήματος παραδοσιακής μουσικής, οι λύρες του Αχιλλέα Καλτσούνη και των μαθητών του, ήχησαν σε παραδοσιακούς σκοπούς, γεγονός που αποτελεί την επίτευξη ενός στόχου που τέθηκε με επιμονή και υπομονή ήδη από το 2012.

Και καθώς οι κατακτήσεις στόχων πατούν πάντα σε γερά θεμέλια, η παράσταση αυτή αφιερώθηκε σε μία σημαντική γυναικεία προσωπικότητα, την πρώτη πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου Ουρανία Βαγιάκου, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από 10 χρόνια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου: «Η Ουρανία Βαγιάκου σε όλη τη διάρκεια της θητείας της ως προέδρου του Λυκείου είχε πάντα την αμέριστη συμπαράσταση του κεντρικού Λυκείου Αθηνών, των τοπικών αρχών και της λημνιακής κοινωνίας. Με το ήθος της, την εργατικότητά της, τη δυναμικότητά της και την φαντασία της κατάφερε να ριζώσει την αμφιταλαντευόμενη έως τότε μουσικοχορευτική παράδοση του νησιού πράγμα που της έχει αναγνωρίσει η λημνιακή κοινωνία και η Λυκειακή Οικογένεια της Ελλάδας, η οποία την έχει κατατάξει στη λίστα των άξιων προέδρων της.

Με το έργο της, άφησε μεγάλη κληρονομιά, και πιο μεγάλη από όλες το παράδειγμά της και την ευχή της να συνεχίσουμε».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Έπαρχος Λήμνου κ. Γιαρμαδούρος Ευάγγελος, ο Δήμαρχος κ. Μαρινάκης Δημήτρης και ο Αντιδήμαρχος κ. Μοσχάκης Νικόλαος.

«Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές, τον κ. Κατωγούδη Ανδρέα και τον κ. Αμπατζή Νίκο για τη συμμετοχή τους και τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου για τη στήριξή του», καταλήγει η ανακοίνωση.

{gallery}lte_vagiak{/gallery}

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video