ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο όμιλος Ανεμόεσσα για το Χριστοδουλίδειο Μέγαρο | Χαιρετίζει την ιδέα αξιοποίησης του κτηρίου

Ο όμιλος Ανεμόεσσα για το Χριστοδουλίδειο Μέγαρο | Χαιρετίζει την ιδέα αξιοποίησης του κτηρίου

Δελτίο τύπου για το Χριστοδουλίδειο Μέγαρο, με το οποίο χαιρετίζει την υιοθέτηση της ιδέας αξιοποίησης του κτηρίου για την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Λήµνου, εξέδωσε ο όμιλος Ανεμόεσσα

Στην ανακοίνωσή του ο Προστασίας Περιβάλλοντος και Aρχιτεκτονικής Κληρονοµιάς Λήµνου αναφέρει:

Με χαρά πληροφορηθήκαμε προσφάτως την υιοθέτηση και την στήριξη της ιδέας δημιουργίας νέου τμήματος του Αρχαιολογικού Μουσείου Λήµνου, στο εμβληματικό νεοκλασικό κτίριο του Χριστοδουλίδειου Ιδρύµατος στον Ρωµέικο Γιαλό, από την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κα.Καλογήρου Χριστιάνα, κατά τα εγκαίνια επαναλειτουργίας του 1ου ορόφου του υφιστάμενου Αρχαιολογικού Μουσείου Μύρινας, καθώς και από τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου κο. Τριανταφυλλίδη Παύλο.

Εκ των πραγµάτων διακρίνετε ότι η ιδέα αυτή “ωρίµασε” στην συνείδηση της πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας και ότι είναι καιρός να µπει στην φάση πραγµατοποίησης, όσο το κτίριο µπορεί ακόµα να αποκατασταθεί από την φθορά. Χαιρετίζουµε λοιπόν αυτή τη πρωτοβουλία της Περιφέρειας και προσβλέπουµε στην οµαλή συνεργασία όλων των Φορέων, του καθ’ ύλην αρµόδιου Υπουργείου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάθε βαθµίδας και του Ιδρύµατος - ώστε ο καθένας από τη θέση ευθύνης του - να ενεργήσουν και να συµβάλουν δηµιουργικά στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήµατος προς όφελος του πολιτισµού, του τουρισµού του νησιού, του δηµοσίου συµφέροντος και της τοπικής κοινωνίας.

Ο όµιλος “Ανεµόεσσα”, µε ψήφισµα του, από τον Αύγουστο του 2015, διατύπωσε την ιδέα της στέγασης ενός νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Λήµνου, στο κτήριο του Χριστοδουλίδειου ιδρύµατος µε στόχο αφενός να διασωθεί από την κατάρρευση αυτό το εξαίρετο δείγµα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής του νησιού και αφ’ ετέρου να αναδειχθεί ο µοναδικός στον Αιγιακό χώρο αρχαιολογικός πλούτος που αυτό διαθέτει.

Σήµερα δε επιθυµεί να προσκαλέσει όλους τους τοπικούς συλλόγους του νησιού να συνυπογράψουν ένα σχετικό ψήφισµα, και να προσφέρουν από κοινού τις υπηρεσίες τους, για την πραγμάτωση αυτού του οράµατος και να εργαστούν από κοινού για την προώθησή του.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video