ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Δόνα η Τερηδόνα», «Κουδούνα στην Ουρά»: Ενθουσίασαν το κοινό τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου Λήμνου (photos)

«Δόνα η Τερηδόνα», «Κουδούνα στην Ουρά»: Ενθουσίασαν το κοινό τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου Λήμνου (photos)

Δύο παραστάσεις παρουσίασε στο κοινό της Λήμνου το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου την Παρασκευή 31 Αυγούστου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας.

Η «Δόνα η Τερηδόνα» και η «Κουδούνα στην Ουρά», σε σκηνοθεσία Κυριάκου Δανιήλ, αποδόθηκαν στο σανίδι με μοναδικό τρόπο από τους μικρούς ηθοποιούς του Θεατρικού Εργαστηρίου χαρίζοντας απολαυστικές στιγμές στους θεατές.

Ο κ. Δανιήλ ανέφερε σχετικά: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Αθηνά Τζαννέτου-Γιαρμαδούρου και την Κρυσταλλία Μπολίμου για όλη τους τη στήριξη και την υλικοτεχνική βοήθεια. Την Έλενα Αντωνιαδου και τον Γιώργο Δανιήλ για την πολύτιμη συνεισφορά τους. Τον Ο.Ε.Π.Α. Δήμου Λήμνου για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης των θεατρικών εργαστηρίων, καθώς και για τις υλικοτεχνικές παροχές του. Τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, καθώς και για την πολύτιμη συμβολή τους. Τέλος τα ίδια τα παιδιά, που με εμπιστεύτηκαν και που δέχτηκαν να ζωγραφίσουμε έναν κόσμο μαζί».

Λίγα λόγια για τα δύο έργα

Δόνα η Τερηδόνα

Η Δόνα Τερηδόνα, μια πεντάμορφη αρχόντισσα, έχει το πιο γλυκό και φωτεινό χαμόγελο του κόσμου. Όσο όμως γλυκό και φωτεινό είναι το χαμόγελό της, τόσο σκοτεινή και μοχθηρή είναι η ψυχή της. Έτσι λοιπόν, όταν μια μέρα ο πιστός της καθρέφτης την πληροφορεί ότι ένα κοριτσάκι, που το λένε Λουκία, έχει ένα χαμόγελο ακόμα πιο όμορφο από το δικό της, αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή ένα ύπουλο σχέδιο για να της καταστρέψει τα δόντια και κινητοποιεί τους γορίλες της.

Ανοίγει ένα ζαχαροπλαστείο απέναντι από το σπίτι της και περιμένει τη Λουκία να πέσει στην παγίδα. Θα πετύχουν τα υποχθόνια σχέδια της Δόνας Τερηδόνας;

Θα μπορέσει η μικρή Λουκία να αντισταθεί στον αβάσταχτο πειρασμό του χορού με τα γλειφιτζούρια, τις τρούφες, τις σοκολατίνες, τους κουραμπιέδες, καθώς και στην υπέροχη τούρτα; Θα την βοηθήσουν τελικά η οδοντίατρος και τα φιλικά ποντίκια;

Εμφανίστηκαν:

Βιργινία Λάμπρου: Δόνα Τερηδόνα
Μελίνα Τζωρτζίνη: Λουκία
Αναστασία Βόντελα: Καθρέφτης
Παναγιώτα Τζάρου: Υπηρέτρια
Στάρτσου Νεκταρία Ματθαία: Σουρταφέρτας-Περαστικός
Σταματίνα Τσώμου: Σία Πολφού (Οδοντίατρος)-Περαστικός
Λυδία Καψοπούλου: Ζαχαροπλάστης-Περαστικός
Παντελής Ρήγας: Γορίλας-Περαστικός
Ελισάβετ Γιαννακάκη: Γορίλας-Ποντίκι-Περαστικός
Άγγελος Φωταρίδης: Γορίλας-Περαστικός
Σεμίνα Φωταρίδη: Αφηγητής
Γκέρτα Φείμη: Αφηγητής
Έλενα Αντωνιάδου: Αφηγητής

Κουδούνα στην Ουρά

Πρόκειται για ένα μύθο βουτηγμένο στην κολυμβήθρα της παραβολής. Οι ανθρώπινες (αν)ικανότητες και χαρακτηριστικά, ζωοποιούνται έντεχνα για να εμφυσήσουν εναργέστερα τα διαχρονικά αδιέξοδα εν όψει καταστάσεων ιδιαίτερα κρίσιμων. Τα ποντίκια της ιστορίας μας, αποτελούν το καθρέπτισμα της βολής, του ευφησυχασμού και της άγνοιας κινδύνου μπροστά στη μελλούμενη καταστροφή, η οποία, όταν έρχεται, αδυνατεί να επιλυθεί. Μετά απο καιρό ξεγνοιασιάς και ελεύθερης επιδρομής σε ένα κελάρι, τα ποντίκια έρχονται αντιμέτωπα με την έλευση μιας γάτας, η οποία απειλεί τα κεκτημένα τους και επιδιώκει να μεταβάλει το status quo. Επιβάλλει νέους κανόνες και επιταγές, αλλάζει τις ισορροπίες, τρομοκρατεί τα ποντίκια και τα υποχρεώνει να αφήσουν την αμέριμνη ζωή τους, καθώς και να εξετάσουν ενδελεχώς την κατάσταση. Η περίοδος χάριτος, οδηγεί στην απουσία κοινής λογικής και μέριμνας για την αντιμετώπιση των κινδύνων, με αποτέλεσμα την κρίσιμη ώρα να απουσιάζει η προεργασία για την έξοδο απο την κρίση και να επικρατήσει το χάος. Η κυβέρνηση κάνει πάρα πολλά: κάνει "έτσι, κι αλλιώς κι αλλιώτικα... συνεδριάζει
σκέφτεται και καταστρώνει σχέδια", η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για ανικανότητα και υπόσχεται πως αν εκλεγεί θα κάνει "έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα" και τάζει πως θα συντρίψει τη γάτα. Ωστόσο αποδεικνύεται και η ίδια το ίδιο δειλή. Η συνέλευση οδηγείται σε ένα αναρχικό χάος, καθώς οι γνώμες απο όλους τους παρευρισκόμενους δεν οδηγούν πουθενά και οι διαπραγματεύσεις πέφτουν στο κενό. Η μοναδική σοβαρή πρόταση είναι να δεθεί στην ουρά της γάτας ένα κουδούνι, ώστε να γίνεται αντιληπτή όταν έρχεται και τα ποντίκια να μπορούν να κρύβονται. Όμως ποιος θα δέσει το κουδούνι στην ουρά της γάτας; 

Ποιος θα γίνει ήρωας και ποιος θα πάρει την ευθύνη; Ένα κείμενο που αφορά -όσο ποτέ- το παρόν της χώρας μας...

Τα ποντίκια:

Χριστίνα Μουσάι: Πρόεδρος
Δήμητρα Καπνού: Χαννομούρης
Άννα Φασουλάκη: Σοφή Γερόντισσα
Γεωργία Χαρίτου: Σοφή Ποντικίνα
Παναγιώτης Γιαννάκης: Αυτιάς
Κωνσταντίνος Γιαννάκης: Πεινάλας
Κωνσταντίνα Βεντούρη: Κυρία Ασπρομούρη
Γιώργος Καπνός: Άσπρος
Στέργιος Τσίλκος: Μουστάκιας
Ευαγγελία Καμάμη: Δικηγόρος
Αρτέα Φείμη: Κυρία Γκριζοπόδη
Παναγιώτης Βαρέλιας: Ράμπο
Γιάννης Μαρκέζι: Μεθύστακας
Παρασκευή Ρήγα: Γάτα

Σκηνοθεσία: Κυριάκος Δανιήλ
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Αντωνιάδου
Σκηνογραφία: Έλενα Αντωνιάδου-Κυριάκος Δανιήλ
Ενδυματολογία: Κυριάκος Δανιήλ
Σχεδιασμός Αφίσας: Κώστας Καραγκούνης

Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση «Κουδούνα στην Ουρά».

{gallery}theatriko_ergastiri_aug18{/gallery}

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video