ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

8 Οκτωβρίου: Το πρόγραμμα εορτασμού της 106ης επετείου απελευθέρωσης της Λήμνου

8 Οκτωβρίου: Το πρόγραμμα εορτασμού της 106ης επετείου απελευθέρωσης της Λήμνου

Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, η Λήμνος γιορτάζει την 106η Επέτειο της Απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων καθορίζεται όπως παρακάτω:

Ώρα 07:30: Ο Εορτασμός της ημέρας θα ξεκινήσει με κωδωνοκρουσίες με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Ώρα 08:00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Μύρινας με συμμετοχή Στρατιωτικού Τιμητικού Αγήματος.

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος συμπαραστατούμενος από τον Ιερό κλήρο της πόλης.

Στην δοξολογία παρακαλούνται να παραστούν:

Ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, οι Βουλευτές Λέσβου, ο Διοικητής της 88 Σ.ΔΙ., ο Έπαρχος Λήμνου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής, ο Ειρηνοδίκης Λήμνου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,    η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας, οι Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ., ο Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Λήμνου, οι Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ. – Οργανισμών – Τραπεζών, οι Διοικητές της 130 Σ.Μ., της 8ης Μ.Σ.ΕΠ., του Ναυτικού Σταθμού Λήμνου και του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας, ο Λιμενάρχης Μύρινας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μύρινας, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία με στολή και αποστρατεία, κατά ιεραρχική τάξη, ο Εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού – Παράρτημα Λήμνου, ο Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λέσβου – παράρτημα Λήμνου, ο Εκπρόσωπος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Λήμνου (Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Λήμνου), ο Εκπρόσωπος Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων – Παράρτημα Λήμνου, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων και ο Λαός.

Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων & κατάθεση στεφάνων από τους:

Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Βουλευτές Λέσβου, Διοικητή 88 Σ.ΔΙ., Δήμαρχο Λήμνου, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας, Λιμενάρχη Μύρινας, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μύρινας, Εκπρόσωπο του Παραρτήματος Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Εκπροσώπους Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπρόσωπο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και από την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων – Παράρτημα Λήμνου.

Ώρα 11:30: Παρέλαση του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Λυκείου Ελληνίδων – Παράρτημα Λήμνου, Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λήμνου και της 88 Σ.ΔΙ.

Ώρα 18:30: Υποστολή της Σημαίας στο Φρούριο Μύρινας με συμμετοχή Στρατιωτικού Τιμητικού Αγήματος.

Παράλληλες Ενέργειες

  • Σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, των οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων από την 8η πρωινή της 7ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 8ης Οκτωβρίου 2018.
  • Φωταγώγηση των ανωτέρω Καταστημάτων, των οδών, πλατειών, του λιμανιού και του Φρουρίου Μύρινας, κατά τις βραδινές ώρες της 7ης και 8ης Οκτωβρίου 2018.

Τελετάρχης στον χώρο του Ηρώου Πεσόντων ορίζεται ο κ. Θωμάς Καραγεώργης, υπάλληλος του Δήμου Λήμνου.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ώρα 11:00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στην προτομή του Ναυάρχου Κουντουριώτη, στο παλιό λιμάνι της Μύρινας.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου, ώρα 20:00 Εκδήλωση μπροστά στο Δημαρχείο. Προβολές, τραγούδια και μουσική από το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου, έκθεση παιδικής ζωγραφικής με έργα εμπνευσμένα από την απελευθέρωση, παραδοσιακοί χοροί από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα.

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video