ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Έκτακτο δρομολόγιο του "Νήσος Σάμος" από Βαθύ προς Πειραιά στις 30/11


Απευθείας για Πειραιά αναχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής από το Βαθύ της Σάμου το εκτάκτως δρομολογημένο πλοίο "Νήσος Σάμος" της Hellenic Seaways.

Το πλοίο σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία θα φτάσει στον Πειραιά στις 02:45 π.μ. του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου.

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου σχολιάζουν αρνητικά την μη δρομολόγηση του "Νήσος Μύκονος", με το Κ.Κ.Ε να αναφέρει πώς το "Νήσος Σάμος" εκτέλεσε το έκτακτο δρομολόγιο της Παρασκευής προς Πειραιά μετά από παρέμβαση του βουλευτή του κόμματος, Σταύρου Τάσσου.

Δείτε τις σχετικές θέσεις του Κ.ΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Σάμου:

"Μετά από παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου στον υπουργό Ναυτιλίας, δρομολογήθηκε έκτακτα το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ που θα αναχωρήσει σήμερα Παρασκευή (30-11) το απόγευμα, από Σάμο κατευθείαν για Πειραιά.

Η παρέμβαση του ΚΚΕ έγινε γιατί η HELLENIC SEA WAYS με αφορμή το απαγορευτικό απόπλου, είχε ανακοινώσει την συγχώνευση του δρομολογίου της Πέμπτης που εκκρεμεί, με αυτό της Κυριακής. Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες εκατοντάδων επιβατών που είχαν έρθει στη Σάμο για την ορκωμοσία των στρατευμένων παιδιών τους και είχαν βγάλει εισιτήρια αναχώρησης για την Πέμπτη. Με την απόφαση συγχώνευσης των δρομολογίων πέρα από την ταλαιπωρία ήταν αναγκασμένοι να πληρώσουν 3 επιπλέον διανυκτερεύσεις.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Σάμου που κατήγγειλε με ανακοίνωσή της το γεγονός και προκάλεσε την παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου.

Η Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ που πρόσφατα είχε αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα των συγκοινωνιών μέσα από καμπάνια σε όλο το νησί η οποία κορυφώθηκε με κεντρική συγκέντρωση-συζήτηση στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, καλεί το λαό του νησιού να συμπορευθεί με το ΚΚΕ για κοινωνικοποιημένα Μέσα Μεταφοράς στην υπηρεσία του λαού, στα πλαίσια του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας. Για την δημιουργία Ενιαίου Αποκλειστικά Δημόσιου Οργανισμού συγκοινωνιών, που θα αντιμετωπίζει τις μεταφορές ως κοινωνικό αγαθό υπηρετώντας τα συμφέροντα του λαού και όχι ως εμπόρευμα που υπηρετεί την κερδοφορία των εφοπλιστών. "

Εν τω μεταξύ, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, με επιστολή του προς τον υπουργό ναυτιλίας είχε διαμαρτυρηθεί λίγες ώρες νωρίτερα για την απόφαση της Hellenic Seaways να μην δρομολογήσει το "Νήσος Μύκονος" την Παρασκευή προς Πειραιά και έτσι το πλοίο αυτό να επιστρέψει το Σάββατο 1/12 από Σάμο στην Καβάλα. Το Ε.Κ.Σ ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού για να δρομολογηθεί το πλοίο προς τον Πειραιά.

Δείτε την επιστολή του Εργατικού Κέντρου Σάμου προς τον υπουργό ναυτιλίας:

"Κύριε υπουργέ,

Το πλοίο ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ το οποίο ήταν «δεμένο» στην Καβάλα λόγω καιρού και το οποίο θα αποπλεύσει στις 15.00΄ με καταληκτικό προορισμό τη Σάμο, δεν θα εκτελέσει την συνέχεια του προγραμματισμένου δρομολογίου του προς Πειραιά, αλλά θα αναχωρήσει εκ νέου από Σάμο με προορισμό την Καβάλα.
Δεν γνωρίζουμε τους λόγους ματαίωσης του προγραμματισμένου δρομολογίου (αν και πιθανολογούμε ότι γίνεται λόγω της επιδοτούμενης γραμμής), αλλά οι λόγοι αυτοί αναδεικνύουν το τι γίνεται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες όταν οι εφοπλιστές λειτουργούν ανεξέλεγκτα και όταν το συμφέρον και η διαφύλαξη των κερδών τους γίνεται νόμος του κράτους.
Την περίοδο αυτή γίνονται μετακινήσεις νέων στρατιωτών στις μονάδες τους εκτός Σάμου, όπως επίσης υπάρχει και αναγκαστική παραμονή πολλών γονέων στο Καρλόβασι-Σάμου οι οποίοι ήρθαν να παρακολουθήσουν την αποφοίτηση και την ορκωμοσία των παιδιών τους. Δεδομένου ότι οι ακτοπλοϊκές μας ανάγκες δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με τα τρία δρομολόγια την βδομάδα και σε συνδυασμό με τους κατοίκους και τα εμπορεύματα που πρέπει να μετακινηθούν προς άλλα νησιά και Πειραιά δημιουργείται μία εκρηκτική κατάσταση με πολλά προβλήματα και οικονομικό κόστος με την ματαίωση του δρομολογίου, καθώς για πολλές μέρες δεν θα υπάρχει δρομολόγιο (επόμενο δρομολόγιο την Κυριακή).
Ζητάμε να μην ματαιωθεί το προγραμματισμένο δρομολόγιο και να πραγματοποιηθεί κανονικά σήμερα προς Πειραιά."




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video