Ο Σαμιώτης Γιώργος Καραγιαννίδης κατατάχτηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως (Web οf Science Highly Cited Researchers) που συντάσσει η εταιρεία Clarivate Analytics (πρώην Thomson Reuters)!
Ο γεννημένος στο Πυθαγόρειο της Σάμου είναι καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δείτε το σύντομο βιογραφικό του Σαμιώτη καθηγητή Γιώργου Καραγιαννίδη από την προσωπική ιστοσελίδα του στα αγγλικά.
Η λίστα Web οf Science Highly Cited Researchers θεωρείται η περισσότερο αξιόπιστη για την αξιολόγηση του ερευνητικού έργου των επιστημόνων, αφού βασίζεται στη βάση δεδομένων Web of Science και λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη για το ranking των πανεπιστημίων.
Βασικό κριτήριο για την επιλογή των επιστημόνων στην εν λόγω λίστα είναι το εύρος των δημοσιεύσεών τους και κυρίως η απήχηση που είχαν αυτές παγκοσμίως μέσα στην επιστημονική κοινότητα τα προηγούμενα 10 χρόνια, δηλαδή για φέτος 2008-2017.
Η απήχηση αυτή μετράται μέσω των ετεροαναφορών που λαμβάνουν οι δημοσιεύσεις τους από άλλους επιστήμονες σύμφωνα με συγκεκριμένο σκεπτικό που περιγράφει η Clarivate Analysis.
Φέτος στη λίστα οι μόνοι επιστήμονες από ελληνικά πανεπιστήμια είναι ο Γιώργος Καραγιαννίδης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος.
Ο Σαμιώτης καθηγητής Γ. Καραγιαννίδης ανάφερε σχετικά στη σελίδα του στο facebook: "Για τέταρτη συνεχή χρονιά (2015-2018) το όνομά μου περιλαμβάνεται στην αξιόπιστη λίστα Web of Science Highly Cited Researchers της Clarivate Analytics (πρώην Thomson Reuters), που περιλαμβάνει τους επιστήμονες με την μεγαλύτερη επιρροή.
Εξαιρετική τιμή για μένα και για τα μέλη της ερευνητικής μου ομάδας, Wireless Communications Systems Group, αφού πρόκειται για συλλογική προσπάθεια των τελευταίων 10 ετών.
Η αναγνώριση αυτή σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, φαντασίας και αποτελεσματικότητας, τις περισσότερες φορές χωρίς χρηματοδότηση (ειδικά από εθνικούς πόρους, ΓΓΕΤ-ΥΠΕΠΘ, ΕΛΙΔΕΚ).
Ευχαριστώ πολύ το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στα οποία ανήκω, για την ευκαιρία που μου δίνουν να συνεχίσω να κάνω αυτά που αγαπώ, Διδασκαλία και Έρευνα".
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου