ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τα κρασιά του Ε.Ο.Σ.Σ. στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 1-2/12


Στον 16ο "Χάρτη των Γεύσεων", που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιάσει για άλλη μια χρονιά τα κρασιά του ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ).

Ο "Χάρτης των Γεύσεων" είναι η σημαντικότερη έκθεση κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα και φέτος θα φιλοξενηθεί για δεύτερη φορά στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης της HELEXPO-ΔΕΘ.

Οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μεγάλη γκάμα κρασιών του Ε.Ο.Σ.Σ στο stand Ε33 της έκθεσης.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι 12:00 - 20:00.

Το εισιτήριο ημέρας κοστίζει 7 ευρώ, ενώ το εισιτήριο διημέρου 12 ευρώ.

Περισσότερα για την έκθεση

Ο Χάρτης των Γεύσεων είναι η σημαντικότερη οινική εκδήλωση στη Βόρεια Ελλάδα.

Από την πρώτη του διοργάνωση, το 2003, μέχρι σήμερα, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του ελληνικού κρασιού και κατ’ επέκταση στη δημιουργία οινικής παιδείας.
Πλέον, έχει εξελιχθεί σε ιδανική πλατφόρμα συνάντησης του οινικού κόσμου ολόκληρης της Ελλάδας. Οινοποιοί, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς προβάλλουν τα προϊόντα και τη δραστηριότητά τους στους χιλιάδες επισκέπτες: καταναλωτές, πλήθος σημαντικών οινικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Και για τη 16η διοργάνωσή του,  ο Χάρτης των Γεύσεων θα μεταμορφωθεί σε έναν τεράστιο μαγνήτη που θα συγκεντρώσει όλο τον κόσμο του κρασιού της Ελλάδας, για 2 ημέρες, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη HELEXPO.

Οινοποιοί από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων, θα περιμένουν τους χιλιάδες επισκέπτες, φίλους του κρασιού και επαγγελματίες του χώρου από ολόκληρη την επικράτεια, αλλά πλέον και από το εξωτερικό, για να τους παρουσιάσουν τις γνωστές αγαπημένες επιλογές από τις φημισμένες περιοχές της Ελλάδας και της υφηλίου. Συγχρόνως, τα φρέσκα κρασιά της εσοδείας 2018, οι νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο του γοητευτικού, όσο και πολύπλοκου, οινικού τομέα.


Ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις εμπλουτίζουν την «παιδεία του κρασιού» και την «εμπειρία της γεύσης» που προσφέρει

Τα βασικά χαρακτηριστικά της εκδήλωσης, όπως έχει πλέον διαμορφωθεί, μετά από την «απογείωση» της περσινής, πλήρως ανανεωμένης διοργάνωσης, είναι: 

○ Η Νο 1 οινική εκδήλωση στη Βόρεια Ελλάδα. 

Ο Χάρτης των Γεύσεων διοργανώνεται ανελλιπώς κάθε χρονιά από το 2003. Τον Δεκέμβριο του 2018 θα υλοποιηθεί η 16η διοργάνωσή του. Από την πρώτη του διοργάνωση μέχρι σήμερα, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του ελληνικού κρασιού και κατ’ επέκταση στη δημιουργία οινικής παιδείας στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Πλέον, έχει εξελιχθεί σε ιδανική πλατφόρμα συνάντησης του οινικού κόσμου ολόκληρης της Ελλάδας. Οινοποιοί, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς προβάλλουν τα προϊόντα και τη δραστηριότητά τους στους χιλιάδες επισκέπτες: καταναλωτές, πλήθος σημαντικών οινικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

○ Συμμετέχουν περισσότερα από 130 οινοποιεία. 

Οινοποιοί από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας και ορισμένοι του εξωτερικού, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων, προσφέρουν προς γευστική δοκιμή εκατοντάδες ετικέτες. Ανάμεσα τους ορισμένα από τα πιο ακριβά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, εκπρόσωποι όλων των ονομασιών προέλευσης και όλων των ποικιλιών αμπέλου, πολλές νέες κυκλοφορίες και σημαντικές ξένες ετικέτες του διεθνή αμπελώνα. 

○ Αναπτύσσεται σε όλες τις αίθουσες του Συνεδριακού Κέντρου Ιωάννης Βελλίδης. 

Πέρυσι, και παρά τις αντιξοότητες που συνεχώς προκύπτουν από την οικονομική κρίση και τις προεκτάσεις της, τολμήσαμε «ανανεώσεις» και νέες προσεγγίσεις μεταφέροντας την έκθεση από την Αποθήκη Γ’ του ΟΛΘ Θεσσαλονίκης στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. Η υλοποίηση σε μεγαλύτερο χώρο με συνεδριακό εξοπλισμό, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθώς η νέα δομή ανταποκρίνεται στις ανάγκες τόσο των εκθετών, όσο και των επισκεπτών και μας προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα.

○ Οι επισκέπτες ξεπερνούν τα 5.000 άτομα

Τον Χάρτη των Γεύσεων επισκέπτονται χιλιάδες οινόφιλοι που τον περιμένουν κάθε χρονιά με ανυπομονησία. Επιπλέον, καθώς πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη για τις πωλήσεις του κλάδου χρονική περίοδο, ένα μήνα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, συγκεντρώνει συνεχώς αυξανόμενο αριθμό σημαντικών επαγγελματιών επισκεπτών από ολόκληρη την Ελλάδα. 

○ Παρατηρείται αύξηση του αριθμού και των ξένων επισκεπτών. 

Τα τελευταία χρόνια τον Χάρτη των Γεύσεων επισκέπτονται μερικές δεκάδες ξένων επισκεπτών, ανάμεσά τους και εστιάτορες/αγοραστές από τις Βαλκανικές χώρες και την Κεντρική Ευρώπη (Γερμανία, Βέλγιο). Η τάση πέρυσι, με την αλλαγή χώρου και την αντίστοιχη δημοσιότητα, έγινε ακόμη πιο έντονη, προσελκύοντας επιπλέον και δημοσιογράφους του κρασιού από τις Βαλκανικές χώρες, την Τουρκία και τη Μεγάλη Βρεταννία.   

○ Ο Χάρτης των Γεύσεων προτείνει ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις εμπλουτίζουν την «παιδεία του κρασιού» και την «εμπειρία της γεύσης» που προσφέρει.

○ Ο Χάρτης των Γεύσεων ξεχωρίζει και σε επίπεδο αξιοπιστίας: Η διοργανώτρια Wine Plus διακρίνεται για την προσοχή και τη συνέπεια των δραστηριοτήτων της και την προσφορά υπηρεσιών υψηλότατης ποιότητας. Εκθέτες και επισκέπτες απαντώντας σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Χάρτη των Γεύσεων 2017 αναφέρονται σε υψηλά standards αισθητικής και επαγγελματισμού.

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν την ουσιαστική συμβολή του Χάρτη των Γεύσεων στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του Ελληνικού κρασιού και κατ’ επέκταση της Ελληνικής γαστρονομίας, καθώς και στον εμπλουτισμό του πολιτιστικού-τουριστικού «πνεύματος» της Θεσσαλονίκης.

Ο Χάρτης των Γεύσεων πραγματοποιείται από τη Wine Plus με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και της HELEXPO-ΔΕΘ. 



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video