ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κοπή πίτας και ετήσιος απολογισμός από τον Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσέβιο


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ιεράς Μητροπόλεως ευλόγησε και έκοψε την Τετάρτη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στο Βαθύ, ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, κ. Ευσέβιος.
 
Αρχικά η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Αγγελινάρα, έψαλε επίκαιρους ύμνους και κάλαντα.
 

Στη συνέχεια, ο κ. Ευσέβιος έκανε τον καθιερωμένο πλέον, ετήσιο πνευματικό και ποιμαντικό απολογισμό των δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως.
 
Αναφέρθηκε στη λειτουργική, λατρευτική και κηρυκτική παρουσία της Ιεράς Μητροπόλεως (το θείο Κήρυγμα, την ιερά Κατήχηση, τις λοιπές πνευματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διδασκαλία και την ερμηνεία του λόγου του Θεού, όπως ο αντιαιρετικός αγώνας, οι Σχολές Γονέων, οι Κύκλοι μελέτης Αγίας Γραφής, το περιοδικό "Μεταμόρφωσις", ο ραδιοφωνικός σταθμός "Ακριτικοί αντίλαλοι" , οι Εκδόσεις κ.ά).
 
 
Επίσης, στις δραστηριότητες που έχουν σχέση με τη νεολαία (τα Κατηχητικά Σχολεία, την Εκκλησιαστική Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, τις Νεανικές Συντροφιές, τις λατρευτικές ευκαιρίες στα Γυμνάσια και Λύκεια της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, τη Φοιτητική Εκκλησιαστική Δράση στη Μαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι, τις επισκέψεις στα σχολεία και τον διάλογο των νέων με τον Επίσκοπό τους, τις κατασκηνώσεις στον Κότσικα, τα φροντιστηριακά μαθήματα κλπ.
 
Μίλησε και για τη φιλανθρωπική διακονία "της εμπράκτου αγάπης προς τους έχοντες ανάγκη αδελφούς μας, που ζητούν βοήθεια, αγάπη και υλική ενίσχυση", η οποία παρασχέθηκε και παρέχεται πλουσιοπάροχα προς κάθε κατεύθυνση (στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο "Ευγηρίας Πρόνοια" Καρλοβάσου, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο "Αγάπη" και την Ιματιοθήκη, ως επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδαστών, ως βοηθήματα ιεροσπουδαστών, ανέργων οικογενειαρχών και ορφανών, ως προσφορά φαρμάκων κ.α.
 
Στη συνέχεια έκανε αναφορά και στη συνεχή προσπάθεια ανακαίνισης των Ιερών Ναών και των Μονών, αλλά και στην προσφορά του Κέντρου Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών, ευχαρίστησε δε τον διευθυντή του, καθηγητή Εμμανουήλ Βαρβούνη.
 
Επιπλέον, εξέφρασε και την ποιμαντική αγωνία του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την αθρόα έλευση στη Σάμο χιλιάδων προσφύγων και παράτυπων μεταναστών και τις παρεμβάσεις προς την πολιτεία για την επίλυση του ζητήατος, εξέφρασε δε την αντίθεσή του στον επιχειρούμενον κατακερματισμό της κοινωνικής συνοχής του νησιού.
 
Ολοκλήρωσε δε τον λόγο του απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες προς όλους, άρχοντες και πιστό λαό, ευχόμενος αισιόδοξη και ευλογημένη πορεία για το 2019. Είπε χαρακτηριστικά: ς ευχαριστήσουμε τον άγιο Θεό για τις ευλογίες Του. Ας μείνουμε σταθεροί και αμετακίνητοι στον αγώνα μας για την επικράτηση του καλού και ας μην αφήσουμε να μας επηρεάσουν οι φωνές εκείνων που θέλουν και επιδιώκουν να βγάλουν τον Χριστό και την πίστη από τη ζωή μας. Να μείνουμε εδραίοι στην πίστη μας , σταθεροί στην φιλοπατρία και την ιδιοπροσωπεία μας και ας αφήσουμε να χυθεί άπλετο φως της Χάριτος του Θεού στις ψυχές μας".
 
 Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Σάμου

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video