ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δημοτική Κοινότητα Μύρινας: Κοπή βασιλόπιτας με αιχμές (photos)

Δημοτική Κοινότητα Μύρινας: Κοπή βασιλόπιτας με αιχμές (photos)

Την Τρίτη (29/01) το συμβούλιο της Δημoτικής Κοινότητας Μύρινας έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα, τελευταία της θητείας του, παρουσία του πρώην προέδρου και παραιτηθέντα συμβούλου του κοινοτικού συμβουλίου, κου Βαγιανού Καλλιγερή.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας κα Μαντώ Γαροφαλλίδου-Παπούλκα, αφού ευχαρίστησε θερμά τους συμβούλους της Κοινότητας κους Στέλιο Μαμουζέλο, Γιάννη Ταμβάκη, Τριαντάφυλλο Αρχοντογιώργη και την κα Νίτσα Δώρα αλλά και τον υπάλληλο κο Θωμά Καραγιώργη, για την άριστη συνεργασία τους ευχήθηκε για μια χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα και ανέφερε: «Φτάνοντας στο τέλος της θητείας μας και κόβοντας την τελευταία βασιλόπιτα δυστυχώς εξακολουθούμε να λέμε ακριβώς τα ίδια όπως και τα προηγούμενα χρόνια! Είναι τουλάχιστον λυπηρό το γεγονός ότι θα χρειαστεί ακόμη μια φορά να τα επαναλάβω.  

Η μεγαλύτερη κοινότητα του νησιού μας βίωσε απαξίωση, περιφρόνηση και υποτίμηση από την κεντρική διοίκηση του Δήμου. Η διάθεση αλλά κυρίως η υποχρέωση μας για προσφορά δεν εκτιμήθηκε και δεν αξιοποιήθηκε.

Η Δημοτική Κοινότητα Μύρινας παραμένει ακόμη και σήμερα (μια ανάσα από το τέλος της θητείας μας) άστεγη παρά τις εντολές του νόμου!

Η αγάπη για τον τόπο μας και η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους στα πρόσωπα μας, μας ένωσαν και αποτέλεσαν για μας την κινητήριο δύναμη για να προχωρήσουμε στα μέτρα των ελάχιστων δυνατοτήτων μας αλλά και να υπερασπιστούμε τον θεσμό που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε.

Η απόλυτη σύμπνοια του συμβουλίου μας υποδειγματική. Η δραστηριοποίηση μας στην διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, μας έδωσε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι "είμαστε κι εμείς εδώ" και παρόλες τις αντιξοότητες μπορούμε να προσφέρουμε στο πολύ σπουδαίο κομμάτι του πολιτισμού μας όπου η αγάπη μας γι' αυτό είναι δηλωμένη και ολοφάνερη.

Η Κοινότητα μας είχε όλη τη διάθεση να δραστηριοποιηθεί και σε άλλους τομείς. Σαφώς και δεν κρατάμε εμείς στο χέρι μας τις λύσεις για όλα τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη μας. Θα μπορούσαμε όμως να συνεισφέρουμε και να βοηθήσουμε έμπρακτα στο έργο της Δημοτικής αρχής, με γνώμονα πάντα το καλό των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς η Κεντρική Διοίκηση του Δήμου μας απέφυγε να μας αναθέσει αρμοδιότητες (κάτι που έχει γίνει σε άλλους δήμους της χώρας μας) προκειμένου να ενεργοποιήσει την κοινότητα και το δυναμικό της, σύμφωνα πάντα με την δυνατότητα που παρέχει ο νόμος.

Τα περιθώρια στένεψαν και όλοι μας θα κριθούμε, αλλά και θα λογοδοτήσουμε απέναντι σ αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν με τη ψήφο τους. Ο μικρός μας τόπος δεν έχει την "πολυτέλεια" να απαξιώνονται πρόσωπα και θεσμοί. Όσοι επιλέγουν αυτό τον δρόμο το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν επιλέγουν το καλό των συμπολιτών μας.

Το συμβούλιο μας παρόλες τις δυσκολίες, θα παραμείνει ενωμένο μέχρι το τέλος της θητείας μας, δίπλα στους συμπολίτες μας και θα εκτελεί στο ακέραιο το καθήκον του που είναι να τους ακούει και να μεταφέρει αρμοδίως τα αιτήματά τους.

Εύχομαι από καρδιάς ο νέος νόμος που αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στο τόσο σημαντικό κομμάτι των κοινοτήτων, να ανατρέψει τα κακώς κείμενα και να καταστήσει τις κοινότητες πραγματικά χρήσιμες προς όφελος των πολιτών και του τόπου».

{gallery}vasilopita_dim_koin_myr19{/gallery}

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video