ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Διαψεύδει το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής η διοίκηση του νοσοκομείου Σάμου

Φωτογραφία αρχείου

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου "Ο Άγιος Παντελεήμων" διαψεύδει τη σημερινή ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο που αναφέρει ότι έκλεισε η παιδιατρική κλινική.

Αναλυτικά η διοίκηση δηλώνει τα εξής:

"Σε απάντηση της σημερινής ανακριβούς και ψευδούς ανακοίνωσης του Συλλόγου των Εργαζομένων του Γ.Ν. Σάμου πληροφορούμε κατηγορηματικά και υπεύθυνα τη Σαμιακή Κοινωνία ότι ο εν λόγω Σύλλογος από την πρώτη στιγμή και μέχρι σήμερα είναι γνώστης λεπτομερώς και με ακρίβεια όλων των ενεργειών της Διοίκησης και των αρμοδιοτήτων της και ότι η Παιδιατρική Κλινική λειτουργεί, παρά τις ελλείψεις της και θα συνεχίσει να λειτουργεί πάση θυσία".

Στο μεταξύ, ο βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά  προςτον Υπουργό Υγείας με θέμα την πλήρωση των κενών θέσεων παιδιάτρου στο Νοσοκομείου Σάμου.

Η αναφορά περιλαμβάνει το αίτημα της άμεσης τακτοποίησης του ζητήματος, καθόσον "για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα οι επάλληλες προκηρύξεις θέσεων καθίστανται άγονες, ο υπηρετών επικουρικός παιδίατρος, απέσυρε την συμμετοχή του από την διεκδίκηση μόνιμης θέσης και στη συνέχεια παραιτήθηκε από την θέση του και επίσης η νέα προκήρυξη σε θέση Διευθυντή Παιδιατρικής βρίσκεται σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα η παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Σάμου να συγκροτείται  από μία μόνο παιδίατρο". 

Την αναφορά συνοδεύει, η αντίστοιχη επιστολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Αναλυτικά στην αναφορά περιέχονται τα εξής:

"ΑΝΑΦΟΡΑ

-Για τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: Μακροχρόνια έλλειψη παιδιάτρων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Άγιος Παντελεήμων»

Ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτριος Σεβαστάκης καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Υγείας, αναφορά με την επιστολή του Διοικητή του Νοσοκομείου σχετικά με την Απουσία Παιδιάτρου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. 

Στην επιστολή καθίσταται ξανά γνωστή η έλλειψη παιδιάτρων στο Νοσοκομείο Σάμου, καθώς και το ότι η απουσία της μοναδικής παιδιάτρου του Νοσοκομείου με αναρρωτική άδεια δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία τόσο του Παιδιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου όσο και της Μαιευτικής Κλινικής και ζητείται η άμεση παρέμβαση του Υπουργείου και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Επισυνάπτεται επιστολή με τα αναφερόμενα σχετικά.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 1 Απριλίου 2019
Ο καταθέτων Βουλευτής
Δημήτριος Σεβαστάκης"

Με τη σειρά του, η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ επισήμανε τα εξής για το θέμα της παιδιατρικής: "Το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου αποτελεί σοβαρή κι επικίνδυνη εξέλιξη η οποία δυστυχώς δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Το ΚΚΕ μέσω του βουλευτή του, Σταύρου Τάσσου, έκανε παρέμβαση στο γραφείο του Υπουργού Υγείας ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην μείνει ούτε λεπτό χωρίς παιδιίατρο το νησί και βέβαια να καλυφθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό οι απαραίτητες θέσεις παιδιάτρων για το Νοσοκομείο.

Η απάντηση από το γραφείο του υπουργού ήταν ότι προσπαθούν για την άμεση κάλυψη του κενού και την επαναλειτουργία της κλινικής και επανέλαβαν ότι έχουν προκηρυχθεί δύο θέσεις παιδιάτρων.

Ο λαός να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και να παλέψει μαζί με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου για την άμεση κάλυψη και επαναλειτουργία της παιδιατρικής κλινικής καθώς και για την πλήρη στελέχωσή της καθώς και όλου του νοσοκομείου.

Να μην επιτρέψει η αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται και στην υγεία να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τη δική του και των παιδιών του.

Να βάλει φρένο με την πάλη και την ψήφο του προτάσσοντας τις δικές του σύγχρονες ανάγκες."

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video