ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014 ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Αναγνωστηρίου Αγιάσου





Την Παρασκευή, 1η Αυγούστου 2014, ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η Ανάπτυξη», που είναι αφιερωμένες στα 120 χρόνια ζωής, δράσης και προσφοράς του ιστορικού σωματείου, με δυο παράλληλες εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν στο φουαγιέ του θεάτρου του στην Αγιάσο και θα λειτουργήσουν μέχρι και τις 20 Αυγούστου 2014, τις ώρες 10:30 πμ – 1 μμ και 7 μμ – 11 μμ.
Την έκθεση ζωγραφικής του γνωστού και διακεκριμένου Λέσβιου ζωγράφου Δημήτρη Καραπιπέρη με θέμα «Εικαστικές αναμνήσεις απ’ την Αγιάσο της Λέσβου», που περιλαμβάνει περί τους είκοσι πίνακες, δουλεμένους κυρίως με παστέλ και υδρόχρωμα σε διάφορες χρονικές στιγμές, οι οποίοι αποτελούν μέρος της εικαστικής χαρτογραφίας του νησιού μας με την οποία έχει καταπιαστεί και που σχετίζονται με την Αγιάσο.

Ο Δημήτρης Καραπιπέρης κατάγεται από τη Μυτιλήνη. Πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής από το Λέσβιο ζωγράφο Στρατή Αξιώτη στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, εργάστηκε κοντά στους γλύπτες και ζωγράφους Γιώργο Ζλατάνη στις Σέρρες και Χρήστο Παυλίδη στη Ξάνθη. Επίσης τέλειωσε τη σχολή σχεδίου – ζωγραφικής ABC. Η ζωγραφική του κινείται στα πλαίσια του ρεαλισμού με έντονα ποιητικά στοιχεία. Τα θέματά του είναι προσωπογραφίες, νεκρές φύσεις, τοπία και τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι το ελαιόχρωμα, το παστέλ, η σαγκίνα, η υδατογραφία. Έχει κάνει ομιλίες για την Τέχνη, εξώφυλλα βιβλίων. Έργα του υπάρχουν στο Υπουργείο Αιγαίου, τη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης, τη Νομαρχία Ξάνθης, τη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία, Καναδά, Λουξεμβούργο, Βρυξέλλες. Έχει πραγματοποιήσει 12 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές, κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις.

Και την έκθεση ξυλόγλυπτων μικροτεχνημάτων του Χαράλαμπου Γ. Βερυβάκη, γεννημένου στα Χανιά της Κρήτης, που από το 1957 μέχρι σήμερα υπηρετεί πιστά την παράδοση της ξυλογλυπτικής και δραστηριοποιείται στην κατασκευή ξυλόγλυπτων και εκκλησιαστικών επίπλων. Τα έργα του κοσμούν εκκλησίες και άλλα κτίρια σε πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Συμμετείχε σε αρκετές εκθέσεις που έχει πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Ξυλογλυπτών Αθηνών.

Την Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014, στις 9 μμ στο θέατρο του Αναγνωστηρίου θα γίνει η παρουσίαση του μουσικού CD «Τα Σαντούρια της Αγιάσου. Σκοποί της Λέσβου και της Μικρασίας.», που ηχογραφήθηκε στις 23-7-2011 και εκδόθηκε το 2013 με την ευγενική χορηγία του ομογενούς συμπατριώτη μας Γρηγόρη Λιάκατου, που ζει και εργάζεται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Το CD περιέχει 14 οργανικά κομμάτια. Τα κείμενα του 16σέλιδου συνοδευτικού εντύπου επιμελήθηκαν οι Κλεάνθης Κορομηλάς και Παναγιώτης Μ. Κουτσκουδής. Την παρουσίαση θα κάνει ο μουσικολόγος Νίκος Ανδρίκος και στη συνέχεια θα παιχτούν αντιπροσωπευτικά κομμάτια που περιέχονται στο CD. Θα ακολουθήσει η συναυλία του Τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής του Αναγνωστηρίου με το μουσικοδιδάσκαλο Κώστα Ζαφειρίου (Καζίνο). Πενήντα πέντε παιδιά χωρισμένα σε τέσσερις διαφορετικές ορχήστρες σαντουριών και μία ορχήστρα μπουζουκιών θα αποδώσουν τριάντα μουσικά κομμάτια, συνοδευόμενα και από το τμήμα κρουστών με δάσκαλο τον Παναγιώτη Πρ. Σουσαμλή. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου Κλεάνθης Κορομηλάς και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επετειακή παρλάτα «120 χρόνια» των Παναγιώτη Μ. Κουτσκουδή και Αντώνη Μηνά.


από nms
μέσω LesvosNews.gr
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video