ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εξήλθε μετά από 7 χρόνια ο Σαμιώτης πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων


Μετά από επτά συνεχόμενα έτη ο Σαμιώτης πρώην πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος εξήλθε από το κελί του, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας romfea.gr.
Ο πατριάρχης Ειρηναίος παρέμενε στο κελί του εντός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων από τις 16 Φεβρουαρίου 2008 φρουρούμενος από ιδιώτες Άραβες που δεν επέτρεπαν ούτε την έξοδό του αλλά ούτε και την είσοδο επισκεπτών.

Οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο κ. Ειρηναίος εξήλθε για χειρουργική επέμβαση και μεταφέρθηκε στο Κρατικό Πανεπιστημιακό Νοσοκοκομείο των Ιεροσολύμων Hadassah Medical Centel.

Είναι άγνωστο πως αυτές οι εξελίξεις θα επηρεάσουν το Πατριαρχείο που την τελευταία δεκαετία έχει μπει σε μια διελκυστίνδα ανάμεσα στους υποστηρικτές και μη του πρώην Πατριάρχη.

Ο πρώην πατριάρχης Ειρηναίος υποβλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε επιτυχής εγχείρηση κήλης, και σε λίγες ημέρες αναμένεται να λάβει εξιτήριο.

Πηγή: romfea.gr

Περισσότερα για τον Ειρηναίο Α' Ιεροσολύμων (πηγή: Wikipedia)

Ο Ειρηναίος Α΄ (κατά κόσμον Εμμανουήλ Σκοπελίτης) γεννήθηκε στις 17 Απρίλιου του 1939 στη Σάμο. Το 1953 πήγε στα Ιεροσόλυμα και επί χρόνια υπηρέτησε ως Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα. Ύστερα από τον θάνατο του Πατριάρχη Διόδωρου ακολούθησε ένα κενό οκτώ μηνών με έντονο διπλωματικό παρασκήνιο, με την ισραηλινή κυβέρνηση να απορρίπτει πέντε από τους υποψήφιους, κάποιοι εκ των οποίων ήταν από τους επικρατέστερους.[1] ο Ειρηναίος εξελέγη τελικά Πατριάρχης Ιεροσολύμων στις 13 Αυγούστου 2001 με 7 ψήφους σε σύνολο 17.[2] Η εκλογή του αναγνωρίστηκε από την αρχή από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη εκτός της κυβέρνησης του Ισραήλ.[3]

Λόγω κατηγοριών κακής διαχείρισης, η πλειοψηφία της Αγιοταφικής Αδελφότητας τον αποκήρυξε στις 6 Μαΐου 2005, ενώ ο ίδιος αρνούνταν να παραιτηθεί. Στις 24 Μαΐου 2005 συγκλήθηκε από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο Πανορθόδοξη Σύνοδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη η οποία διέγραψε το όνομα του Ειρηναίου από τα Δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και κήρυξε το θρόνο σε χηρεία.[4] Ο Μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος ορίστηκε από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων τοποτηρητής μέχρι την εκλογή νέου Πατριάρχη.[5]

Καθώς ο Ειρηναίος εξακολουθούσε να δηλώνει ότι είναι Πατριάρχης και να προσπαθεί να λειτουργεί σε διάφορους ναούς φρουρούμενος από την Ισραηλινή Αστυνομία (καθώς το κράτος του Ισραήλ εξακολουθούσε να τον θεωρεί Πατριάρχη), η Σύνοδος τον καθαίρεσε από κάθε βαθμό ιεροσύνης και τον υποβάθμισε στις τάξεις των απλών μοναχών. Κατόπιν αυτού, αποκαλείται από την ορθόδοξη εκκλησία μοναχός Ειρηναίος. Το κράτος του Ισραήλ συνέχιζε να τον αναγνωρίζει ως τον νόμιμο Πατριάρχη μέχρι το Δεκέμβριο του 2007.[6]Από τις 16 Φεβρουαρίου 2008 ο Ειρηναίος παραμένει αυθαίρετα έγκλειστος μέσα στην κατοικία του εντός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων φρουρούμενος απο ιδιώτες άραβες που με εντολή του νέου Πατριάρχη Θεόφιλου,δεν επιτρέπουν ούτε την έξοδό του αλλά ούτε και την είσοδο επισκεπτών.

Οι κατηγορίες για κακοδιαχείριση
Η Πατριαρχία του Ειρηναίου οδήγησε το Πατριαρχείο σε πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο με σημαντικές διπλωματικές προεκτάσεις. Ο Πατριάρχης Ειρηναίος φέρεται να είχε εκποιήσει μυστικά ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου και να έχει φυγαδεύσει σημαντικά χρηματικά ποσά στο εξωτερικό. Η εκποίηση ακίνητης περιουσία σε εταιρίες Ισραηλινών συμφερόντων επηρέαζε ένα ευαίσθητο status quo που επικρατούσε στην περιοχή, πράγμα το οποίο ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από αραβικής πλευράς[7]. Από την άλλη, οι κατηγορίες περί κακοδιαχείρισης τον έφεραν σύντομα αντιμέτωπο με την πλειοψηφία της Αγιοταφικής Αδελφότητας.Γιά τις κατηγορίες ομως αυτές και μετά από παρέλευση εξη ετών, δεν υπήρξαν ικανά στοιχεία, και για τον ιστορικό του μέλοντος θα παραμένει θέμα ιστορικής ευθύνης.Το 2005 η Παλαιστινιακή Αρχή με σχετική έρευνα από την αρμόδια επιτροπή της κυβερνήσεως, εξέδωσε αθωωτικό πόρισμα για τις εν λόγω μυστικές συμφωνίες και για τις κατηγορίες πωλήσεων των επίμαχων ακινήτων.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video