ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βιβλίο για το ρόλο της Λήμνου στην εκστρατεία των ANZACs στην Καλλίπολη

Βιβλίο για το ρόλο της Λήμνου στην εκστρατεία των ANZACs στην Καλλίπολη

Σε ιστορία της ζωής του έχει αναγάγει ο ιστορικός Jim Claven, την ιστορική έρευνα για τον ρόλο της Λήμνου και των κατοίκων της στην εκστρατεία των ANZACs στην Καλλίπολη.

Κάποιοι μάλιστα από τους... «καρπούς» αυτής της επιστημονικής του έρευνας, έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί στις εκδόσεις του «Νέου Κόσμου» και τώρα όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Μνήμης Λήμνου-Καλλίπολης, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου προκειμένου οι ιστορική του μελέτη να δημοσιευθεί σε βιβλίο.

Όπως ανέφερε στο «Νέο Κόσμο» ο κ. Λι Ταρλάμης, πρόεδρος της Επιτροπής Μνήμης το βιβλίο θα συμπεριλαμβάνει εκτός από την συνολική εικόνα της ανάμειξης και του ρόλου που έπαιξαν τόσο η Λήμνος όσο και τα γειτονικά νησιά του Βορείου Αιγαίου Ίμβρος και Τένεδος, στην εκστρατεία των ANZACs, ιστορίες απλών στρατιωτών της εκστρατευτικής δύναμης των ANZACs, αποσπάσματα από επιστολές τους αλλά και σπάνιες φωτογραφίες που τράβηξαν οι ANZACs ενόσω βρίσκονταν στη Λήμνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που αυτές οι φωτογραφίες θα μπουν σε βιβλίο και θα παρουσιαστούν στο κοινό.

«Από την πρώτη μέρα που άρχισα να ερευνώ την σχέση της Λήμνου με το εκστρατευτικό σώμα των ANZACs στην Καλλίπολη αλλά και με την όλη πολεμική επιχείρηση τέσσερα χρόνια πριν, εντυπωσιάστηκα. Οι ιστορίες απλών στρατιωτών, απλών κατοίκων της Λήμνου, αλλά και Ελλήνων της Αυστραλίας που αίρουν την καταγωγή τους από το νησί εμφανίζονταν η μία μετά την άλλη. Δεν μπορούσα να σταματήσω να ψάχνω και πάντα έβρισκα μία ακόμα πτυχή αυτής της αιωνόβιας σχέσης Λήμνου-ANZACs.

H ιδέα για την συγκέντρωση αυτού του υλικού σε ένα βιβλίο ήρθε λίγο καιρό αργότερα και σήμερα μπαίνουν τα θεμέλια να υλοποιηθεί» ανέφερε ο κ. Claven που σημειωτέον εκτελεί και καθήκοντα γραμματέα στην Επιτροπή Μνήμης.

Για την έρευνά του ο κ. Claven δεν αρκέστηκε μόνο στο να ανατρέξει σε αρχεία και άλλες ιστορικές πηγές της Αυστραλίας ή της Ελλάδας, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου όπως τη Μεγάλη Βρετανία και το Πολεμικό Μουσείο του Λονδίνου στο οποίο φυλάσσονται οι μοναδικοί χάρτες που υπάρχουν για τη Λήμνο το 1915.

Την επιμέλεια της έκδοσης καθώς έχει αναλάβει ο γνωστός καλλιτέχνης και γραφίστας, Γιώργος Πέτρου, και σύμφωνα με τον κ. Ταρλάμη το βιβλίο θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2016.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για την έκδοση του βιβλίου στα Ελληνικά.

 

Πηγή: neoskosmos.com


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video