ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τα κορυφαία πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στην Λήμνο (φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ ΜΥΡΙΝΑ

ΛΗΜΝΟΣ ΜΥΡΙΝΑ

Η Λήμνος είναι ένα ελληνικό νησί που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα του Βορείου Αιγαίου. Είναι ένα νησί με  πολλά πράγματα που δέν έχουν ανακαλυφθεί και μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της.

Από αρχαιολογικούς χώρους, παρθένες αμμουδερές παραλίες, γραφικά χωριά με παραδοσιακό φαγητό και χώρους με μεγάλη φυσική ομορφιά, η Λήμνος έχει όλα. Πώς το ξέρω? Οι παππούδες μου προέρχονται από το νησί και έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καλοκαίρια μου εκεί.  Και  ακόμα δεν τα έχω δει όλα.

Σύμφωνα με τη μυθολογία η Λήμνος είναι το νησί του Ηφαίστου. Έπεσε στο νησί όταν ο πατέρας του Δία, μετά από έναν αγώνα, τον έριξε από τον Όλυμπο. Όπως ήταν χτυπημένος τον φροντίσας οι ντόπιοι και σε αντάλλαγμα τους δίδαξε την τέχνη του, τη μεταλλουργία.

Οι κάτοικοι έκανσν ένα ιερό προς τιμήν του που ονομάζεται Καβείριο.

Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με τα πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει στις διακοπές του στη Λήμνο.

Ρωμέικο Γιαλό στη Μύρινα

Επισκεφθείτε τη Μύρινα την πρωτεύουσα του νησιού.

Η όμορφη πρωτεύουσα της Λήμνου, Μύρινα απλώνεται ανάμεσα σε δύο κόλπους το  Ρωμέικο Gailos και το Τούρκικος Γιαλός.

Η περιοχή Ρωμέικο Γιαλό είχε ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή. Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου θα θαυμάσετε πολλά νεοκλασικά κτίρια. Μερικά από αυτά είναι τώρα ξενοδοχεία και εστιατόρια. Σε αυτό το δρόμο θα δείτε επίσης πολλά μπαρ με το πιο δημοφιλές είναι Καραγκιόζη. Το ιδανικό μέρος για ένα καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας και ένα ποτό δίπλα στη θάλασσα τη νύχτα. Αυτό το μπαρ έχει ανοίξει από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

θέα στο κάστρο από το μπαρ Καραγκιόζης καφέ-Λήμνου στη Μύρινα

Νεοκλασσικά κτήρια στην Μύρινα Λήμνου

Νεοκλασσικά κτήρια στην Μύρινα Λήμνου

Στο Τούρκικος Γιαλό στον άλλο κόλπο της πόλης, θα βρείτε ένα μικρό λιμανάκι με τα χαριτωμένα μικρά σκάφη και πολλές ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ​​ψάρι μαζί με κάποια καφέ. Στο μεταξύ δεσπόζει το εντυπωσιακό μεσαιωνικό κάστρο της Μύρινας που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Κομνηνό στη θέση παλαιότερου οχυρού.

Η κατασκευή αργότερα ανέλαβε από τους Ενετούς που κατέλαβαν το νησί και πήρε την τελική του μορφή γύρω στο 1207.

υπαίθρια αγορά στη Μύρινα

Το κάστρο μπορείς να το επισκεφθείς με τα πόδια, είναι μόλις 20 λεπτά, αλλά η θέα θα σας αποζημιώσει. Στο κάστρο θα δείτε τα ερείπια ενός τουρκικού τζαμιού αριστερά από την Οθωμανική κατοχή, ορισμένες δεξαμενές και τα ερείπια των σπιτιών. Το κάστρο είναι τώρα το σπίτι σε μερικά ελάφια. Αν είστε τυχεροί, θα δείτε μερικά.

Κάτω από το κάστρο υπάρχει ένα πολύ χαριτωμένο cafe ονομάζεται Νεφέλη που πρέπει να επισκεφτείτε. Από αυτό το καφέ έχω πολλές φορές δει  ελάφια.

Στη Μύρινα, υπάρχει επίσης μια πολύ ωραία αγορά όπου μπορείτε να κάνετε μια βόλτα και να αγοράσετε σουβενίρ και τοπικά προϊόντα. Τέλος στη Μύρινα, θα βρείτε μια πολύ όμορφη παραλία που ονομάζεται Ρηχά Νερά.

Προβολή της Μύρινας Τούρκικος Γιαλός από το κάστρο

Προβολή της Μύρινας Ρωμέϊκο Γιαλό από το κάστρο

Συμβουλή: Λίγο έξω από τη Μύρινα υπάρχει ένα μέρος που ονομάζεται Θέρμα φημίζεται για τις ιαματικές πηγές της. Η περιοχή περιβάλλεται από όμορφη φύση και πολλά πλατάνια. Το νερό των πηγών είναι πόσιμο και θεραπεύει ασθένειες του δέρματος και τους ρευματισμούς. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε μια μπανιέρα-υδρομασάζ.

Επισκεφθείτε ένα από τα πολλά αρχαιολογικά μνημεία

Η Λήμνος είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία και υπάρχουν πολλά αρχαιολογικά μνημεία που αξίζει να επισκεφτείτε. Ένας από αυτούς είναι η αρχαία Πολιόχνη, που θεωρείται η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης. Ο πρώτος οικισμός που κατασκευάστηκε στην περιοχή χρονολογείται από το 4.000 π.Χ. Η πόλη Πολιόχνη καταστράφηκε γύρω στο 1.600 π.Χ. από φυσικά αίτια. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως πολλά μεταλλικά αντικείμενα που κατασκευάστηκαν στο νησί. Μια άλλη μεγάλη περιοχή που αξίζει να επισκεφθείτε είναι αρχαία Ηφαιστεία. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ηφαιστείας χρησιμοποιείται για να είναι ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο κατά την αρχαιότητα.  Θα δείτε ένα μεγάλο θέατρο, τα ερείπια ενός παλατιού, ένα νεκροταφείο και μερικά λουτρά. Τέλος, υπάρχει ο Ναός του Καβείριου, που χρονολογείται από τον 8ο αιώνα π.Χ., είναι ένα ιερό ήταν αυτοί λάτρευαν τους θεούς των δύο Καβείρων, παιδιών του Ηφαίστου. Τα μυστήρια Καβείρια γιορτάζόνται εδώ κάθε χρόνο,

αρχαιολογικό χώρο της Ηφαιστείας

μου στον αρχαιολογικό χώρο των Καβείρων

Συμβουλή:. Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Καβειριών είναι η Σπηλιά του Φιλοκτήτη. Είναι μια υποβρύχια σπηλιά, που πήρε το όνομά του από τον ήρωα του Ομήρου Φιλοκτήτη. Σύμφωνα με το μύθο, οι Έλληνες στο δρόμο τους στον Τρωικό πόλεμο σταμάτησαν για να ξεκουραστούν στη Λήμνο. Ενώ στο κυνήγι, ο Φιλοκτήτης δαγκώθηκε από ένα ερπετό, λόγω της μυρωδιάς από την πληγή του οι άλλοι στρατιώτες τον εγκατέλειψαν εκεί για δέκα χρόνια και θεραπεύτηκε από τους ιερείς από το Καβείριο. Σύμφωνα με το χρησμό, αν οι Έλληνες ήθελαν να κερδίσει τον Τρωικό πόλεμο, έπρεπε να χρησιμοποιήσουν κάποια όπλα που κατείχε μόνο ο Φιλοκτήτης. Όταν τον ρώτησαν για τα όπλα που αρνήθηκε επειδή ήταν θυμωμένος για την εγκατάλειψη του εκεί, αλλά μετά την παρέμβαση των θεών έδωσε τα όπλα και οι Έλληνες κέρδισαν τον πόλεμο.

Το σπήλαιο είναι επισκέψιμο από ένα μικρό μονοπάτι.

ηλιοβασίλεμα από την παραλία του Αϊ-Γιάννη

Τρώτε νόστιμο φαγητό και να αγοράστε τοπικά προϊόντα

Η Ελλάδα είναι γενικά μια χώρα με εξαιρετικό φαγητό και η Λήμνος δεν κάνει καμία εξαίρεση. Υπάρχουν  όμορφα τοπικά τρόφιμα που γίνονται στη Λήμνο που πρέπει να δοκιμάσετε και να πάρετε μαζί σας. Ένα από τα αγαπημένα μου είναι ένα τυρί που παρασκευάζεται μόνο στη Λήμνο ονομάζεται Καλαθάκι Λήμνου το οποίο είναι κατασκευασμένο από αιγοπρόβειο γάλα και το τυρί Μελίπαστο που γίνεται ενα θαυμάσιο σαγανάκι (ψητό τυρί). Άλλα τοπικά προϊόντα περιλαμβάνουν παξιμαδάκια από κριθάρι και τοπικό θυμαρίσιο μέλι. Όταν επισκέπτεστε την ύπαιθρο του νησιού η μυρωδιά του θυμαριού είναι παντού. Ένα άλλο αγαπημένο που το φτιάχνει  η γιαγιά μου είναι φλομάρια που είναι κομμένα τα ζυμαρικά σε πολύ λεπτά κομμάτια, φτιαγμένα από τοπικά αλεύρι, αυγά και πρόβειο γάλα. Η Λήμνος είναι επίσης διάσημη για τα κρασιά της. Μερικά από τα αγαπημένα μου περιλαμβάνουν Άρωμα Λήμνου, Λιμνιά Γη και Μοσχάτο Λήμνου, που είναι ένα κρασί επιδόρπιο.

Το εστιατόριο κάτω από το κάστρο στη Μύρινα Ρωμέϊκο Γιαλό

ώρα για ούζο και μεζέδες στη Λήμνο

Καλό φαγητό μπορείς να βρείς παντού στη Λήμνο και σε φιλικές τιμές. Θα πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε φρέσκο ​​ψάρι, φλομάρια με κόκορα, όλα τα είδη από πίτες και ιδιαίτερα μια πίτα που γίνεται με κολοκύθα και τυρί.

Μερικά από τα εστιατόρια που δεν πρέπει να χάσετε είναι ο Μαντέλλας στο ορεινό χωριό των Σάρδεων όπου κάνουν όλα τα παραδοσιακά πιάτα του νησιού και για το καλύτερο κρέας θα πρέπει να πάτε στην κεντρική πλατεία του χωριού που ονομάζεται Τσιμάνδρια σε μια ταβέρνα που ονομάζεται Κοστιναδέλης

Επισκεφθείτε μερικά από τα πολλά γραφικά χωριά του νησιού

Η Λήμνος έχει πολλά όμορφα χωριά που αξίζει να επισκεφτείτε. Εδώ είναι μερικά:

Μούδρος: Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός της Λήμνου μετά τη Μύρινα. Διαθέτει γραφικά σοκάκια, ένα όμορφο φυσικό λιμάνι, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα του νησιού, όμορφες εκκλησίες και μια ποικιλία από εστιατόρια και καφέ.

Κότσινας: Ένα παραθαλάσσιο χωριό που κατοικείται μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχει πολλές όμορφες ταβέρνα μπροστά από έναν μικρό κόλπο που σερβίρει θαλασσινά και ούζο. Εκεί που χρησιμοποιούνται να είναι ένα κάστρο στην περιοχή όπου μπορείτε να δείτε το άγαλμα της τοπικής ηρωίδας Μαρούλας. Ήταν η κόρη ενός από τους υπερασπιστές κάστρο και όταν πέθανε ο πατέρας της πήρε το σπαθί του και οδήγησε τους συναδέλφους τους πολεμιστές της για τη νίκη.

βάρκες ψαράδων στην Κότσινα Λήμνος

Ο Κοντιάς είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα χωριά του νησιού. Εδώ θα δείτε παραδοσιακά σπίτια και πολλούς ανεμόμυλους, ορισμένα από αυτά έχουν ανακαινιστεί. Εδώ θα δείτε και την γκαλερί τέχνης της σύγχρονης τέχνης των Βαλκανίων και το αποστακτήριο του Κοντιά, όπου  φτιάχνεται το ομώνυμο ούζο.

ανεμόμυλοι στη Λήμνο

Η Πλάκα είναι ένα άλλο όμορφο χωριό με πολλές ταβέρνες, καταστήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Έχει εναν πολυ ωραίο φάρο. Έξω από το χωριό είναι η εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, κοντά στην εκκλησία υπάρχει πηγή με πόσιμο νερό το οποίο θεωρείται θαυματουργή.

παραδοσιακό σπίτι από το χωριό της Λήμνου

Εξερευνήστε τις υπέροχες παραλίες.

Το νησί έχει πολλές παραλίες για κάθε γούστο. Θα αναφέρω μόνο μερικά. Ρηχά Νερά στη Μύρινα είναι μια ωραία αμμουδερή οργανωμένη παραλία. Δίπλα στην Μύρινα είναι ο Άγιος Ιωάννης που έχει 3 συνεχόμενες παραλίες. Η μεσαία είναι η καλύτερη. Από εκεί μπορείτε να απολαύσετε ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Μια άλλη όμορφη αμμώδη παραλία, οργανωμένη με beach bar και θαλάσσια σπορ είναι Νεβγάτη ή Ζεματάς. Μερικές υπέροχες παραλίες κοντά στο Μούδρο που επισκέπτονται συχνά είναι το Μικρό Φαναράκι, Μεγάλο Φαναράκι με μερικές μεγάλες αμμόλοφους και Χαβούλη. Η παραλία  του Κότσινα είναι μια μεγάλη παραλία, πολύ δημοφιλής με τις οικογένειες το Κέρος είναι μια μεγάλη παραλία για τους λάτρεις του windsurfing και kite -. Surfing. Μερικές λιγότερο πολυσύχναστες παραλίες περιλαμβάνουν τα Κόκκινα κοντά στο χωριό Διαπόρι και τις παραλίες Παρθενόμυτος  και Σκίδι στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού.

windsurfing στην παραλία Κέρος

Ag-Ιωάννης παραλία της Λήμνου

Εξερευνήστε τα φυσικά θαύματα του νησιού

Η Λήμνος έχει μια μεγάλη ποικιλία φυσικών θαυμάτων. Υπάρχει μια μεγάλη περιοχή με αμμόλοφους στη μέση του νησιού, που μοιάζει με ένα επιδόρπιο, Θα το βρείτε κοντά στο χωριό Κατάλοκο . Σας συνιστώ να το επισκεφτείτε το απόγευμα όταν ο τότε ήλιος είναι κάτω, έτσι ώστε να μην καίγονται τα πόδια σας.

έρημος στο κέντρο του νησιού

αμμόλοφους στη Λήμνο

Υπάρχουν επίσης μερικοί υγρότοποι στο νησι.

Η Αλίκη στη λίμνη που είναι γεμάτη με αλμυρό νερό το χειμώνα και το καλοκαίρι το νερό εξατμίζεται και αφήνει μια μεγάλη ποιότητα αλάτι πίσω. Η Χορταρόλιμνη και Ασπρολίμνη, δύο λίμνες που είναι εντελώς ξηρό το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα είναι το σπίτι σε πολλά είδη πουλιών, συμπεριλαμβανομένων ροζ φλαμίνγκο.

Φοινικόπτερα στην Λήμνο

Λήμνο

Η Λήμνος είναι ένα απίστευτο νησί με πολλά πράγματα να κάνετε και να δείτε. Είναι πραγματικά μια διαδρομή προορισμού που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί από τα πλήθη. Επίσης, είναι ένα νησί που αξίζει να επισκεφθείτε όλο το χρόνο. Συνιστάται ότι θα πρέπει να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για να εκτιμήσουμε πλήρως την ομορφιά του νησιού.

Αυτή είναι μια γενική θέση σχετικά με το νησί, ώστε να μπορώ να σας δώσω μια ιδέα για το τι να περιμένουμε. Πιο λεπτομερείς θέσεις θα ακολουθήσει στο μέλλον.

 

ΠΗΓΗ: travelpassionate.com

Ελεύθερη μετάφραση LimnosReport


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video