Γράφουν οι Παπαδόπουλος – Σοφιανός για τον «Εθνικό Κήρυκα»
ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Πολίτες που ρωτήθηκαν από τον «Εθνικό Κήρυκα», καταδικάζουν μεν την επίθεση σε βάρος του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου αλλά οι απόψεις τους διαφοροποιούνται ως προς τα αίτια που αναφέρουν.
Ορισμένοι δεν βλέπουν κάποια «ακραία ιδεολογία» πίσω από την επίθεση αλλά περισσότερο μία απαξίωση και αγανάκτηση κατά των πολιτικών. Αλλοι αισθάνθηκαν θυμό για την επίθεση και ντροπή για τη στάση της Αστυνομίας.
Παράλληλα, ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που παρολίγο να δεχτεί παρόμοια επίθεση, λέει προς την εφημερίδα μας ότι διαπίστωσε ένα μίσος που έχει καλλιεργηθεί για χρόνια κατά των πολιτικών και εκφράζεται σήμερα κυρίως από τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης που ήταν παρών στο ποντιακό συλλαλητήριο δεν αντελήφθη τίποτα, καθώς ήταν μακριά από το επεισόδιο.
Ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος δεν θέλησε να μας κάνει κάποια δήλωση, αρκεσθείς στο tweet που έκανε χθες, γνωστοποιώντας: «Είμαι καλά. Ευχαριστώ απ' την καρδιά μου για τη συγκινητική συμπαράσταση τόσο πολλών συμπολιτών. Για το γεγονός δεν θα κάνω δήλωση σε τηλεοράσεις ή άλλα ΜΜΕ. Ισχύει ό,τι είπα στη Βουλή, που παρά τα προβλήματά της, είναι η ψυχή της Δημοκρατίας».
Δηλώσεις πολιτών
Σε ορισμένους πολίτες, τα επεισόδια της Πέμπτης ξύπνησαν μνήμες από το Δεκέμβριο του 2010, λίγους μήνες μετά την υπογραφή του 1ου Μνημονίου, όταν πολίτες είχαν επιτεθεί στον βουλευτή της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη.
Η Χρυσή Αυγή δεν υπήρχε στον κοινοβουλευτικό χάρτη. Είχε συγκεντρώσει μόλις 0,29% στις εκλογές του 2009.
Η αγανάκτηση του κόσμου, κλιμακώθηκε έκτοτε, ενίσχυσε τη δυναμική του ακροδεξιού κόμματος, το οποίο πλέον με ποσοστό σχεδόν 7% έχει εκλέξει 18 βουλευτές. Αρκετοί από αυτούς ήταν παρόντες στο συλλαλητήριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
O βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης σε μπλόκο Ποντίων.
Στελέχη Ενώσεων των Ποντίων Ελλάδος, τόνισαν πως δεν θέλουν «ναζιστές να καπηλεύονται τη γενοκτονία». Δεν είναι λίγοι όμως πολίτες που δε βλέπουν «ακραία ιδεολογία» πίσω από τα επεισόδια, αλλά ευρύτερη αγανάκτηση και απαξίωση της πολιτικής, που ενίοτε βρίσκει «καταφύγιο» στη ΧΑ.
Η δικηγόρος, Ανθή Γεώργα, δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «το επίπεδο της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, απογοητεύει».
«Οι πολιτικοί, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αποδεικνύουν σχεδόν καθημερινά πως μόνο η ψηφοθηρία τους ενδιαφέρει. Επίσης, τα 'άκρα' εκμεταλλευόμενα την αγανάκτηση του λαού αυξάνουν τη δυναμική τους», πρόσθεσε.
«Εχουμε τόσα προβλήματα... ανθρώπους στο δρόμο, πρόσφυγες να χάνουν τη ζωή τους, επιχειρήσεις να κλείνουν, αλλά 'γοητευόμαστε' από επεισόδια σαν κι αυτό στο Σύνταγμα. 'Επαναστατούμε' στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από ουσία... μηδέν. Αξιωματούχοι και μη», επεσήμανε η κ. Γεώργα, αναφέροντας πως «μόνο χειρότερα» βλέπει να έρχονται για την Ελλάδα.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου, Γιώργος Ζαχάρωφ, 29 ετών, είπε στην εφημερίδα μας ότι τα επεισόδια στο Σύνταγμα, «στο 'λίκνο της Δημοκρατίας', επιβεβαιώνουν την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η κοινωνία και η χώρα μας».
«Η οικονομική κρίση, αλλά και η κρίση αξιών, η αβεβαιότητα για το μέλλον έχουν δημιουργήσει ακραίες, μισαλλόδοξες, φασιστικές συμπεριφορές και πεποιθήσεις», συμπλήρωσε και υπογράμμισε:
«Οικονομικά μπορεί να θεωρούμαστε, πλέον, αναπτυσσόμενη χώρα, αλλά όσον αφορά στην παιδεία και στη νοοτροπία μάλλον υπανάπτυκτοι είμαστε». Εξέφρασε την άποψη πως οι δηλώσεις του κ. Φίλη έδωσαν την «ευκαιρία» σε ακροδεξιούς να «δράσουν» και υποστήριξε πως: «Δυστυχώς ο φασισμός, όμως, προέρχεται και από τα δύο άκρα του πολιτικού χάρτη».
«Πιστεύω, δυστυχώς, ότι ως χώρα, δεν έχουμε πιάσει πάτο και ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι χειρότερα σε κάθε τομέα... υπογεννητικότητα, οι νέοι μεταναστεύουν... κάθε προγραμματισμός και κάθε σχέδιο για το μέλλον, μάλλον μάταια φαντάζουν», κατέληξε ο κ. Ζαχάρωφ.
«Πραγματικά, δεν μπορώ να πιστέψω τίποτε από όλα αυτά που συμβαίνουν. Μπορεί να είναι και φτιαχτά...», σχολίασε ο «barista», Ανδρέας Σταμούλης. «Δεν περιμένω από το κράτος τίποτε, πέρα από το να με ξεζουμίζει», πρόσθεσε, σημειώνοντας: «Βλέπω το μέλλον μου, μέρα με τη μέρα και προσπαθώ για όσο το καλύτερο για εμένα... χωρίς να πατάω πάνω σε πτώματα».
«Ο κανιβαλισμός που δέχεται ο κ. Φίλης είναι απαράδεκτος. Το πρόβλημα δεν είναι ότι πιστεύει πως η σφαγή των Ποντίων δεν είναι γενοκτονία, αλλά το ότι πριν από λίγους μήνες, όταν ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης, χαρακτήριζε ως γενοκτονία τα μνημόνια», δήλωσε ο 23χρονος φοιτητής του Μαθηματικού, Νότης Καραθύμιος, εκφράζοντας την άποψη πως «ο κ. Φίλης δεν είναι ηθικός αυτουργός της επίθεσης στον βουλευτή της ΝΔ. Ομως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλες ευθύνες. Προκειμένου να έρθει στην εξουσία έκανε ανακωχή με όλους τους φασίστες, αριστερούς και δεξιούς».
«Στην πορεία διαμαρτυρίας», σημείωσε ο ίδιος, «οι Πόντιοι διαμαρτυρόντουσαν εναντίον της κυβέρνησης. Στην πορεία όμως υπήρχαν και βουλευτές της κυβέρνησης και παρ' όλα αυτά ορισμένοι φασίστες χτύπησαν βουλευτή της αντιπολίτευσης».
«Αυτό το τέρας το έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν δικαιολογούσε τη βία από αγανακτισμένους πολίτες... Αυτό το τέρας θα στραφεί εναντίον όλων μας. Η Ελλάδα ολισθαίνει καθημερινά στο σκοτάδι. Τα χειρότερα είναι αναμφίβολα μπροστά μας. Ολοι είμαστε (άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο) βλέποντας και κάνοντας», κατέληξε.
Ο Γιάννης Ζουλός, υπεύθυνος σε καφέ-μπαρ, έκανε λόγο για οργή του κόσμου που έχει συγκεντρωθεί και ξεσπάει. «Η ΧΑ φέρεται να δίνει μία 'νομιμοποίηση' πλέον στη βία. Αλλά μην ξεχνάμε είναι πολύ συγκεκριμένος ο αριθμός ακροδεξιών στην Ελλάδα. Δεν έγιναν όλοι ξαφνικά ακροδεξιοί. Είτε τους βολεύει αυτή η μορφή 'ελευθερίας έκφρασης' μέσω της ακροδεξιάς, είτε ο κόσμος έχει απηυδήσει», είπε.
Οσο για την Ελλάδα και το μέλλον του προσωπικά; «Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι πού πηγαίνει η χώρα... να είμαι αισιόδοξος, όσο με αφήνουν. Μπορώ να σκεφτώ για εμένα και την οικογένειά μου... μέχρι σήμερα το βράδυ, καθώς δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει πλέον...» απάντησε.
Ο Θάνος Σκαπέτης, «barista», συμφώνησε πως «η οργή κυριαρχεί και δυστυχώς από εδώ και πέρα θα γίνονται χειρότερα πράγματα... Δε νομίζω πως είναι θέμα ακραίας ιδεολογίας, με την παραμικρή αφορμή θα έχουμε αμέσως παρόμοια συμβάντα».
Για την Ελλάδα, είπε, «εύχομαι να μη βγουν οι αρνητικές σκέψεις μου. Το δικό μου μέλλον; Μέρα με τη μέρα και βλέπουμε...».
Ο Γ.Σ., προγραμματιστής, 36 ετών, είπε στον «Ε.Κ.» πως «όλα στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται επιφανειακά, τυχοδιωκτικά και ακραία λαϊκίστικα... Ετσι ξεσηκώθηκαν οι Πόντιοι που μάλλον δεν γνωρίζουν καλά Ιστορία οπότε αποφασίζουν να διαδηλώσουν μαζί με νεοναζί».
«Διάφοροι της ΝΔ», συμπλήρωσε, «αποφάσισαν ότι είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτούν πολιτικά την κατάσταση. Και όλο αυτό 'έσκασε'. Αυτή τη στιγμή δε νομίζω ότι είναι πιεστικό ζήτημα το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων για να μας απασχολεί ήδη 3 μέρες. Τα εθνικά τα χρησιμοποιούν οι γνωστοί για να κάνουν φασαρία».
Ο Γ.Κ., 35 ετών, μιλώντας στον «Ε.Κ.» είπε: «Δεν μου προκάλεσε έκπληξη ο ξυλοδαρμός, γιατί ήταν το αποτέλεσμα της πολιτικής επιλογής της ΝΔ να χαϊδεύει τα αυτιά των ψηφοφόρων της ΧΑ σε μια ακόμη προσπάθεια να τους φέρει πίσω στο μαντρί».
«Δεν ήταν η πρώτη φορά που βουλευτές της ΝΔ επέλεξαν να σταθούν πλάι-πλάι με αυτούς της ΧΑ. Απλά αυτή τη φορά η ΧΑ θέλησε να εκμεταλλευτεί ένα σκηνικό έντασης που δημιουργήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες από κόμματα και ΜΜΕ και να εμφανιστεί ως 'τιμωρός' του πολιτικού συστήματος. Υπό την παρουσία βεβαίως των δικών της βουλευτών, οι οποίοι επίσης φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών...», συμπλήρωσε.
«Ευθύνες», υποστήριξε, «έχουν βέβαια και οι ποντιακοί σύλλογοι που αποδέχονται και επικροτούν την παρουσία αλλά και τη φρασεολογία των Χρυσαυγιτών στις δημόσιες εκδηλώσεις τους».
Ο Κώστας Βαλσαμάκης, έκανε λόγο για «σημάδια των καιρών»: «Εχουμε μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος ενός λαού και πέφτει σε λάθη απογοητεύοντας τον κόσμο. Μία αντιπολίτευση που είναι προσωποκεντρική και ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και πολλά μικρά κομματάκια που βγαίνουν μόνο για τη 'βιτρίνα', για τη δημοσιότητα και γιατί έχουν δει ότι μπορεί κάποτε να γίνουν συγκυβερνώντες».
«Κανείς», συνέχισε, «δεν κάνει τίποτα για τους πρόσφυγες, τους λαθρομετανάστες, δεν υπάρχει Αστυνομία, δεν υπάρχει τίποτα. Δεν λειτουργεί τίποτα. Ετσι είναι λογικό ο απλός πολίτης να δώσει ...τροφή σε όποιον του εξασφαλίσει προστασία ή φωνή. Κι εδώ έρχεται η ΧΑ που αν μη τι άλλο έχει οργάνωση και κατά τη γνώμη μου έχει και υψηλές πλάτες. Ψεύτης να βγω, αλλά νομίζω ότι θα έχουμε και χειρότερα».
Το ζεύγος Ραιδεστινού τα βάζει με την Αστυνομία. Η Ουρανία λέει ότι «το περιστατικό με θύμωσε. Ανεξάρτητα ποιος ήταν. Και ο Κουμουτσάκος είναι και αξιόλογος. Ούτε θα πω ότι δεν με ενδιαφέρει επειδή ο πολιτικός αυτός δεν ανήκει στο κόμμα που ψηφίζω. Απαράδεκτο περιστατικό. Αλλά οι φασίστες βαράνε όποιον να 'ναι. Αυτό που όμως με σοκάρισε είναι ότι οι αστυνομικοί δεν τους συνέλαβαν αμέσως. Τι τους αφήνουν να φύγουν και τώρα τους ψάχνουν... Απαράδεκτο».
Ο σύζυγός της, Θόδωρος, λέει ότι «το περιστατικό ήταν προβοκάτσια και οργανωμένο σε επίπεδο σχεδίου. Ο δράστης πήγε στο συλλαλητήριο επί τούτου να δημιουργήσει πρόβλημα. Κι επιτέθηκε σε έναν πολιτικό που θα μπορούσε να ανήκει οπουδήποτε. Και θεωρώ ότι η Αστυνομία ήταν απαράδεκτη χθες. Χωρίς δόλο μεν αλλά με βάζει σε σκέψεις η στάση της και με λυπεί».
Η Αννα Αρχοντάκη μας επισήμανε «τι με ρωτάτε για τη Χρυσή Αυγή; Δεν τους ξέρουμε σάμπως. Ο Κουμουτσάκος μου είναι πολύ συμπαθής γιατί είναι αξιόλογο άτομο. Αξιοπρεπέστατος. Ούτε έφυγε, ούτε έβρισε...».
Ο Θάνος Νικολαϊδης αρκέστηκε να πει ότι το περιστατικό ήταν καταδικαστέο, όπως άλλωστε και η απάθεια της Αστυνομίας.
Μ. Βαρβιτσιώτης
Να σημειωθεί ότι παρολίγο θύμα ξυλοδαρμού να γινότανε και ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μιλώντας χθες το πρωί στο «Mega» ανέφερε ότι είχε παρκάρει κοντά και πήγε με τα πόδια στο συλλαλητήριο. «Εκεί έγινε αντικείμενο λεκτικού προπηλακισμού τόσο στελεχών του ΕΠΑΜ όσο και ακροδεξιάς ρητορείας, χωρίς διακριτικά. Οταν τα πράγματα πήγαν να σκουρύνουν πήγα προς το αυτοκίνητό μου, μπήκα μέσα και μου πετάξαν κάτι μπουκάλια, κάτι ξύλα, εμφανίστηκαν και κάνα δυο κρανοφόροι».
Λίγο μετά, κληθείς από τον «Εθνικό Κήρυκα» να σχολιάσει το όλο περιστατικό, είπε ότι «τα γεγονότα με τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου μου κ. Κουμουτσάκου και τον παρ' ολίγον δικό μου ντροπιάζουν τη Δημοκρατία μας και τις αρχές της. Αναμφίβολα, όμως, δε συνδέεται με τους δίκαιους αγώνες των Ποντίων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας τους. Πρόκειται για τα γνωστά αντιδημοκρατικά και ακραία στοιχεία της Χρυσής Αυγής και άλλων παρόμοιων εκφράσεων που βρίσκουν χώρο στη διαμαρτυρία απλών πολιτών για να εκτονώσουν το μίσος τους».
Οπως μάλιστα τόνισε «είναι η ίδια λογική μίσους που εκφράζουν σε κάθε αφορμή που τους δίνεται. Ενα μίσος που έχει καλλιεργηθεί εδώ και χρόνια, καθώς το 'αλήτες προδότες πολιτικοί' ακούστηκε εδώ και χρόνια στην πλατεία, έγινε κυρίαρχο σύνθημα όλων των αντιμνημονιακών τότε διαδηλώσεων, όταν πολιτικά κόμματα επένδυαν την ύπαρξή τους πάνω σε αυτό το σύνθημα. Δυστυχώς σήμερα δρέπουμε τους καρπούς αυτής της λογικής. Η Δημοκρατία όμως δεν φοβάται. Εχει τους θεσμούς και τα όργανα για να οδηγήσουν τους κήρυκες του μίσους στη Δικαιοσύνη. Ο Ποντιακός Ελληνισμός δεν εκφράζεται από αυτά τα στοιχεία, ούτε από τις δηλώσεις του κ. Φίλη».
Και κατέληξε: «Οι Ελληνες είμαστε περήφανοι για την Ιστορία του Πόντου και θα συνεχίσουμε, σεβόμενοι την Εθνική μας Μνήμη, να αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων διεθνώς».
Μιχελογιαννάκης
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης ήταν ο μόνος βουλευτής από τον ΣΥΡΙΖΑ που παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο αλλά δεν ήταν κοντά στο επεισόδιο με τον κ. Κουμουτσάκο και όντως δεν αντελήφθη τι έγινε. Πάντως, μας τόνισε, καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός.
Πηγή: ekirikas.com
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου