ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επιστολή του επάρχου Ικαρίας για τον νερόμυλο της Ι. Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λευκάδα

Επιστολή του επάρχου Ικαρίας στη Γενική Δ/νση Αναστήλωσης , Μουσείων και Τεχνικών Έργων και στη  Δ/νση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και σύγχρονων Μνημείων

Κύριοι

Κατά τα μέσα  προς τα τέλη του 18ου αιώνα κτίστηκε κοντά στην παραλία ο δεύτερος υδρόμυλος της Μονής, ο αγωγός νερού ο όποιος ξεκινά από την δεξαμενή (γηστέρνα) και φτάνει στη κορυφή της κρεμαστής στηρίζεται σε τοξωτή κατασκευή.

Περιηγητές και άλλοι οι οποίοι περιγράφουν την περιοχή αναφέρουν τον νερόμυλο αυτό ως το «καμάρι του Αιγαίου». Μετά την αναχώρηση από τη Μονή εγκαταλείφθηκαν και οι δύο νερόμυλοι. Η πάνω δεξαμενή υπερχειλίζει και τα νερά της διοχετεύονται στη δεύτερη δεξαμενή του κάτω νερόμυλου και αυτή υπερχείλισε και τα νερά διάβρωσαν την βάση του κτίσματος, επί πλέον τα όμβρια ύδατα της περιοχής καταλήγουν και αυτά στον ίδιο χώρο με αποτέλεσμα το έδαφος να υποστεί καθίζηση και να παρασύρει προς τα βόρεια το κτίσμα του νερόμυλου. Το τόξο το οποίο στηρίζει τον αγωγό νερού διερράγη και το όλο οικοδόμημα υπέστη κλίση προς τα βορειοδυτικά. Ο κίνδυνος κατάρρευσης είναι άμεσος

Επιβάλλεται καταρχήν διευθέτηση των νερών τόσο των πηγαίων όσο και των όμβριων και παροχέτευσή τους στο πλησίον ρέμα. Και κατά δεύτερον στήριξη του οικοδομήματος και αργότερα αποκατάσταση εάν αυτό είναι εφικτό ώστε να διασωθεί ένα σημαντικό μνημείο της προβιομηχανικής περιόδου.

Παρακαλώ άμεσα για τις ενέργειές σας και την ενημέρωση του Επαρχείου.

                                                                             Με τιμή

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ


Στο:ΕΠΑΡΧΟΣ
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video