ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Χρυσή Αυγή: «Οξύτατα τα προβλήματα των σχολείων Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου»

Χρυσή Αυγή: «Οξύτατα τα προβλήματα των σχολείων Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου»

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Χαλκιδική, Σωτηρία Βλάχου με θέμα : «Οξύτατα τα προβλήματα των σχολείων Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου».

Στην ερώτηση της η βουλευτής αναφέρει:

«Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) Λήμνου, για μία ακόμα σχολική χρονιά τα σχολεία της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία τους. Παρά τις προ μηνών εξαγγελίες της κυβέρνησης για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, τα κενά των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Β' Λέσβου (Λήμνος- Αη Στράτης) ξεπερνούν τα τριάντα(30) σε γενική και ειδική εκπαίδευση, γεγονός που σημαίνει ότι χάνονται εβδομαδιαίως περισσότερες από εξακόσιες (600) ώρες διδασκαλίας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν το Εσπερινό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.) Μύρινας, στο οποίο υπάρχουν μόνο 3 εκπαιδευτικοί και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Ρεπανιδίου, στο οποίο δεν υπάρχει ούτε ένας εκπαιδευτικός, πλην της διευθύντριάς του. Επιπλέον, την ίδια ώρα που το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι τα σχολικά βιβλία έφτασαν εγκαίρως στα σχολεία, στα 2 επαγγελματικά λύκεια του νησιού δεν έχει αποσταλεί κανένα βιβλίο των μαθημάτων ειδικότητας για καμία τάξη.

Ταυτόχρονα, παραμένει το κτηριακό πρόβλημα στο Γυμνάσιο Μύρινας, που προέκυψε από το σεισμό του Μαΐου του 2014, καθώς καμία εργασία αποκατάστασης δεν έχει γίνει στο παλιό κτήριο, με αποτέλεσμα να παραμένει αχρησιμοποίητο.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Θα γίνουν άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, προκειμένου να καλυφθούν τα πάγια κενά των σχολείων που υπολειτουργούν;

Υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την άμεση αποστολή των βιβλίων ειδικότητας των επαγγελματικών λυκείων;

Πότε αναμένεται να γίνει η αποκατάσταση των ζημιών του κτηρίου του Γυμνασίου Μύρινας;»


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video